Το σχεδόν «τέλειο σχέδιο», το «τώρα τους πιέζουμε» τους Μαρτίνς, η ένταση για το οφσάιντ και η… ΑΕΚ

Το σχεδόν «τέλειο σχέδιο», το «τώρα τους πιέζουμε» τους Μαρτίνς, η ένταση για το οφσάιντ και η… ΑΕΚ

To10.gr γράφει για την εμφάνιση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν, τις οδηγίες του Μαρτίνς στο ημίχρονο, την έκρηξή του για το «άκυρο» γκολ των Γερμανών και την ΑΕΚ.

 

Είναι από εκείνες τις στιγμές που η ικανοποίηση παίζει ξύλο με τη λύπη και το «γαμώτο». Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπάγεν Μονάχου μόλις έχει τελειώσει. Το ποδοσφαιρικό θηρίο από τη Βαυαρία τραυματίστηκε σοβαρά από τη «μάχη», αλλά νίκησε. Κόντρα στην εικόνα του αγώνα. Κόντρα στις ευκαιρίες. Κόντρα σε όλα. «Κλέβοντας» τον κόπο του Ολυμπιακού. Και αφήνοντάς με την πίκρα της ήττας, αλλά και την ηθική ικανοποίηση της σπουδαίας εμφάνισης. Μιας εκ των κορυφαίων που έχει κάνει η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Βαυαρούς, to10.gr είχε αποκαλύψει την ανάλυση που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του για τον τρόπο που έπρεπε να παίξουν. Για τον ρόλο του Τιάγκο Αλκάνταρα, για τους εξτρέμ, για την αφόρητη πίεση της γερμανικής ομάδας, αλλά και για τη βεβαιότητα ότι εάν ο Ολυμπιακός έβγαζε την μπάλα από το δικό του μισό γρήγορα και σωστά, με καλή πρώτη πάσα, θα σκόραρε στην αντεπίθεση. Ακριβώς όπως μπήκε το πρώτο γκολ.

Ο Ολυμπιακός ήταν άρτια προετοιμασμένος. Γνώριζε όλα τα δυνατά χαρτιά της Μπάγερν και τον τρόπο που τα αξιοποιεί. Ηταν 100% προσηλωμένος στο πλάνο. Και παρέδωσε στον αγωνιστικό χώρο μια εξαιρετική ποδοσφαιρική παράσταση. Με τον Μαρτίνς, ωστόσο, να είναι σκασμένος. Και γιατί η ομάδα του μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι, αλλά και επειδή θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο Μαρτίνς ζήτησε από τον Ρούμπεν Σεμέδο να είναι πιο ασφαλείς και προσεκτικές οι μεταβιβάσεις του, ζήτησε καλύτερη τελική προσπάθεια και πάσα και παράλληλα είπε στους παίκτες του πως «…στο δεύτερο ημίχρονο θέλω να πάρουμε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Να ανέβουμε ψηλότερα και να πιέσουμε στα πρώτα λεπτά». Κάτι που εξηγεί και την ορμητική παρουσία του Ολυμπιακού στα πρώτα 15-20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Διάστημα στο οποίο χάθηκαν τρεις κλασικές ευκαιρίες και οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουν παρουσιάσει φέτος.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης άπαντες ήταν αποσβολωμένοι. Δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν, αλλά η στενοχώρια για το αποτέλεσμα κυριαρχούσε. Από την πλευρά του ο Μαρτίνς δεν μπορούσε να ηρεμήσει από την ένταση του αγώνα. Αλλά και από τον εκνευρισμό του, για την απόφαση των διαιτητών να κατακυρώσουν το πρώτο γκολ της Μπάγερν. Για τον ίδιο (και όχι μόνο), το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς στη φάση υπάρχει οφσάιντ. Και κακώς ο διαιτητής VAR αποφάσισε να στείλει τις δύο ομάδες στη σέντρα. Ένα γκολ που κατά τον προπονητή του Ολυμπιακού άλλαξε άδικα το μομέντουμ, αλλά και τις ισορροπίες του αγώνα. Διότι ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι, προηγούνταν και μπορούσε να πάει τουλάχιστον με το 1-0 στο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνέντευξη Τύπου του Μαρτίνς καθυστέρησε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο ακριβώς επειδή ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν έξαλλος με την απόφαση των διαιτητών. Αλλά και επειδή δεν μπορούσε να χωνέψει ότι μια τέτοια εμφάνιση, ένα τόσο σωστά καταρτισμένο και υλοποιημένο ποδοσφαιρικό σχέδιο, δεν είχε το αποτέλεσμα που έπρεπε/άξιζε.

Ο Μαρτίνς έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για ό,τι έκαναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μίλησε για «σπουδαία προσπάθεια» και για ένα «καλύτερο αποτέλεσμα» που «αξίζαμε». Και χωρίς να χρονοτριβήσει έστειλε το μήνυμα της επόμενης ημέρας. Που επιβάλλει νίκη επί της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ