Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Ο Καμαρά τους πήρε… παραμάζωμα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Ο Καμαρά τους πήρε… παραμάζωμα

Ήταν η πιο γεμάτη εμφάνιση του Μαντί Καμαρά που έκανε όλες τις δουλειές στο ντέρμπι, κόντρα σε ΑΕΚ και τον Πορτογάλο διαιτητή. Το γκολ, η δημιουργία και οι βοήθειες στο ανασταλτικό πλάνο. Και φυσικά το «κόλπο» που έκρινε το ματς για τον Ολυμπιακό,

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια τεράστια νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, επικρατώντας των κιτρινόμαυρων με 2-0. Και είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για δύο σημαντικούς λόγους.

Από την μία πλευρά γιατί κέρδισε ένα ντέρμπι, γεγονός που τον διατηρεί μόνο πρώτο στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Κι από την άλλη πλευρά γιατί κατάφερε να πάρει το ματς κόντρα σε μια διαιτησία που δεν έχει προηγούμενο, με τον Πορτογάλο διαιτητή Σόουζα να σφυρίζει μόνο εναντίον του Ολυμπιακού.

Ακύρωση κανονικού γκολ, κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού την στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι τελείωσε το ματς έχοντας κάνει τέσσερα (!) μαρκαρίσματα για κίτρινη κάρτα.

Και τι δεν είδαμε από τον Πορτογάλο ρέφερι που επέλεξε ο Μέλο Περέιρα για να διευθύνει τον συγκεκριμένο σημαντικό αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν σταματιέται με τίποτα, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να στήσουν το ένα μπλόκο μετά το άλλο.

Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη από τους πειραιώτες, μια νίκη που είχε φυσικά έναν πολύ μεγάλο πρωταγωνιστή. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος έκανε κόντρα στην Ένωση το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Είχε κάνει και πέρυσι εξαιρετικό ματς κόντρα στην Ένωση ο Αφρικανός μέσος, αλλά η χθεσινή εμφάνιση ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όλα πέρασαν από τα πόδια του νεαρού μέσου.

Τόσο σε ότι έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία των ερυθρόλευκων όσο και με το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Και δεν σταμάτησε εκεί ο Καμαρά. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού ήταν ο «έξτρα» παίκτης στην επίθεση των πειραιωτών πίσω από τον Ελ Αραμπί και τον Γκερέρο.

Ήταν ο παίκτης που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης, γιατί πολύ απλά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει «απάντηση» στο μαρκάρισμα του Καμαρά, όταν ο διεθνής χαφ του Ολυμπιακού κυνηγούσε κάθε φάση για να απειλήσει από τον άξονα την εστία του Τσιντώντα.

Και δεν ήταν μόνο η φάση του εντυπωσιακού γκολ που πέτυχε ο Καμαρά στο δεύτερο ημίχρονο. Το έκανε τέσσερις φορές ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι και είχε ιδανικές συνεργασίες με τον Ποντένσε.

Γιατί πρέπει ν’ απονείμει κάποιος τα εύσημα και στον Πορτογάλο για τις πάσες του, ειδικά στην φάση του 2-0.

Η επιλογή να παίξει ο Ολυμπιακός με τρία χαφ στην μεσαία γραμμή απέδωσε τελικά για τους πειραιώτες στο δεύτερο μέρος.

Όταν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι έβαλαν την μπάλα κάτω, βρήκαν προϋποθέσεις για να βγάλουν κόντρες κι εκεί ο «δικέφαλος» δεν είχε απαντήσεις.

Το τρικ με τον τρίτο χαφ να βγαίνει πίσω από τον Ελ Αραμπί έδωσε στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να βγάλει επιθέσεις με έξτρα παίκτη, χωρίς όμως να υπάρχει κενό στην μεσαία γραμμή, καθώς υπήρχαν δύο μέσοι (Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης) για να καλύπτουν τα ανεβάσματα του Καμαρά.

Και φυσικά πρέπει εδώ να επισημανθεί πως οι δύο κόφτες της ΑΕΚ απέτυχαν στο… κυνήγι του Καμαρά, καθώς έβλεπαν συνεχώς την πλάτη του αντιπάλου τους.

Ήταν όπως προαναφέραμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν πλέον οκτώ βαθμούς διαφορά από την Ένωση. Και είναι μια καλή διαφορά όταν μιλάμε για ολοκλήρωση μόλις της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν το ντέρμπι του Μαντί Καμαρά, καθώς ο νεαρός μέσος έκανε το παιχνίδι της μέχρι τώρα καριέρας του.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πριν από λίγες μέρες Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν. Κι όχι μόνο έπαιξε, αλλά κοίταξε στα μάτια τους Βαυαρούς.

Η στιγμή που Μυρτώ και Τόνια μπήκαν μαζί με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο είναι η νίκη της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς. Και είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να πετύχει μια ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ