Ο Αποστολάκης κερδίζει τον Δώνη, τον Γιόχανσον και τον… Βαγιαννίδη

Ο Αποστολάκης κερδίζει τον Δώνη, τον Γιόχανσον και τον… Βαγιαννίδη

Η παρουσία του Κώστα Αποστολάκη στο ματς με τη Λάρισα τον φέρνει πιο κοντά στην καθιέρωσή του στην αρχική ενδεκάδα. Και ένα βήμα πιο μπροστά στις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού όσον αφορά τις ανανεώσεις στα δεξιά του μπακ.

Και ξαφνικά… Κώστας Αποστολάκης. Ο τραυματισμός του Ματίας Γιόχανσον έφερε τον μικρό στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την ΑΕΛ κι ο γιος του Στράτου άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Εξαιρετικός σε επιθετικά και αμυντικά καθήκοντα, κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία του και πλέον… φλερτάρει με την καθιέρωσή του. Διότι αν τον συγκρίνουμε με τον φετινό Γιόχανσον που βλέπουμε, τότε ο μικρός κερδίζει άνετα τη μονομαχία. Βάσει των όσων είδαμε πάντα στο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Ένα παιδί που είχε συχνά ανεβάσματα, έπαιζε πάντα πάνω από τη μεσαία γραμμή και εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές που είχε πάρει από τον Γιώργο Δώνη. Με την παρουσία του να αναστατώνει πολλές φορές την άμυνα της Λάρισας.

Κυριότερη, η φάση του δευτέρου ημιχρόνου, με την πάσα στον Μακέντα. Μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε στον κατάλληλο χρόνο την μπάλα εκεί ακριβώς που την ήθελε ο Ιταλός, ο οποίος νικήθηκε από τον Κρίστινσον. Θα είχε πιστωθεί ασίστ ο Αποστολάκης, αν ο Μακέντα ευστοχούσε. Μάλιστα θα ήταν το δεύτερο γκολ συνεργασίας για Αποστολάκη – Μακέντα. Για όσους θυμούνται, στο περσινό ντεμπούτο του νεαρού μπακ στο Αγρίνιο σε ένα ματς Κυπέλλου, είχε βγάλει σέντρα προς τον Ιταλό, που τελείωσε εξαιρετικά τότε τη φάση και είχε διαμορφωθεί το τελικό 0-1.

Ο Δώνης τον βάζει πλέον και αυτόν στην εξίσωση. Δε θα μας κάνει εντύπωση αν τον δούμε βασικό στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Κι ας είναι παιχνίδι… υψηλής επικινδυνότητας. Τι παραπάνω, δηλαδή, έχει δείξει ο φετινός Γιόχανσον από τον Αποστολάκη. Ιδιαίτερα όσο ο Σουηδός είναι ακόμα στον… αέρα, λόγω του συμβολαίου του και με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ της παραμονής του στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι, είναι προτιμότερο ο σύλλογος να στηρίξει ένα δικό του παιδί. Ένα ακόμα ελληνικό πρότζεκτ με ποδοσφαιριστή από τα σπλάχνα της ομάδας, που δείχνει πως μπορεί σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων.

Προτιμότερο να κοιτάξει ο Παναθηναϊκός να ανανεώσει πρώτα το συμβόλαιο του Αποστολάκη και να τον αφήσει να εξελιχθεί, να ωριμάσει, να προοδεύσει. Κι απ’ τη στιγμή που η λύση είναι εδώ, τότε δε θα υπάρχει και ιδιαίτερο άγχος για το θέμα Βαγιαννίδη που πάει να γίνει σήριαλ χωρίς λόγο.

Ο Βαγιαννίδης θα έπρεπε να είχε υπογράψει… και με τα δύο χέρια ήδη στον Παναθηναϊκό. Δεν τον έχουμε δει καν και πάμε να τον βαφτίσουμε… νέο Γιούρκα. Αν ο μικρός θέλει να πάει στην Ιταλία ή στον… ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και θεωρεί πως μπορεί να τα καταφέρει, καλώς να πάει. Και μακάρι να προοδεύσει.

Από τη στιγμή, όμως, που ο Παναθηναϊκός ασχολείται πια με το πρότζεκτ Αποστολάκης και την εξέλιξη ενός παιδιού που μας έχει δείξει και πέντε στοιχεία, ας αφοσιωθεί πρώτα σε αυτό. Να κρατήσει τον νεαρό, να τον δουλέψει, να τον χρησιμοποιεί και να επωφεληθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ