Ολυμπιακός : Απάντησαν σε μας, ας σωπάσουμε, ας έχουν συνέχεια…

Ολυμπιακός : Απάντησαν σε μας, ας σωπάσουμε, ας έχουν συνέχεια…

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Μόσχα και οι Ερυθρόλευκοι που αμφισβητήθηκαν από όλους, αλλά και η αυταπάρνηση του ρόστερ του Κεμζούρα, που πρέπει όμως να νικήσει τώρα και την Μακάμπι.

Τεράστια αρετή να καταλαβαίνεις το λάθος σου, να σηκώνεις το χέρι ψηλά και να ζητάς συγνώμη. Τεράστια μαγκιά όμως να απαντάς σε όποιον σε αμφισβητεί με τον δικό σου τρόπο. Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Αν βάζαμε ένα poll πριν από το παιχνίδι στην Μόσχα, βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι πάνω από 90% θα ψήφιζε την ήττα του, με το μεγαλύτερο ποσοστό μάλιστα να πιστεύει ότι η διαφορά θα είναι βαριά για τους Ερυθρόλευκους.

Γιατί να κρυφτώ; Και γω μέσα σε αυτούς ήμουν, το είπα και στον αέρα και την παρέα του Γιώργου Χελάκη, ότι δεν δίνω καμία ελπίδα για το διπλό βάσει της εικόνας του Ολυμπιακού, ενώ ταυτόχρονα σχολίασα ότι το ματς θα έχει τυπικό χαρακτήρα, με το επόμενο παιχνίδι με την Μακάμπι να είναι πιο σημαντικό.

Οι παίκτες των Πειραιωτών όμως απάντησαν σε όσους τους αμφισβήτησαν. Θέλει «balls» για να φύγεις νικητής από την Μόσχα. Ψυχή και καρδιά όταν έχεις τις κολώνες σου σε κακή μέρα. Νοοτροπία πρωταθλητή για να κάμψεις την αντίσταση της συγκεκριμένης ομάδας, με τον Ιτούδη όποτε μυρίζει… αίμα, να επιτίθεται κατά του Ολυμπιακού. Βέβαια ο κακός αλλά κομβικός Σπανούλη στο τέλος και η παρέα του είχαν άλλη γνώμη.

Μας έδειξαν με το δάχτυλο και στην συνέχεια το έβαλαν έτσι ώστε να φαίνεται ένα τεράστιο «σουτ» για να πάψουμε να μιλάμε. Σε μία σεζόν που πολλοί θεωρούμε τελειωμένοι φώναξαν ένα εκκωφαντικό «ΟΧΙ» και πέρασαν από την Μόσχα.

Διορθώθηκαν τα πάντα; Την ξέρετε την απάντηση. Οι Ερυθρόλευκοι, με τον Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο, κάνουν τα βασικά. Παίζουν σωστό μπάσκετ, έχουν ρόλους και παλεύουν για κάθε κατοχή. Ακόμα δεν διαθέτουν χημεία, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός για τα πάντα.

Οι προσθήκες των Ριντ και Ρότεστι, σε συνδυασμό σίγουρα με την αποχώρηση ενός ή δύο αθλητών θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως στο ματς με την ΤΣΣΚΑ είχε σε εξαιρετική μέρα έναν παίκτη που έχει ακούσει τα εξ αμάξης χωρίς να φταίει! Ο Γουίλ Τσέρι είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για έναν αθλητή που προοριζόταν ως τρίτος πλέι μέικερ της ομάδας. Αλλά κρίνεται ως βασικό πόιντ γκαρντ, κάτι που είναι άδικο για τον ίδιο. Ο Αμερικανός δίνει σώμα και ψυχή στο παρκέ και δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο.

Στην ίδια μοίρα και ο Πολ, ο οποίος από την Μπασκόνια έδειξε τις διαθέσεις του..

Θα μας τρελάνουν πάντως αυτοί φέτος. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου; Έχουν σφυγμό; Θα πω το ίδιο ακριβώς που είχα πει μετά την Βαλένθια. Μία κερδισμένη μάχη, χαμηλά το κεφάλι παρά την τεράστια νίκη και πάει παρακάτω. Εξάλλου ακολουθεί η Μακάμπι, η οποία υπέταξε την Φενέρμπαχτσε και διαθέτει ένα ρόστερ που δεν ταιριάζει και τόσο στον Ολυμπιακό.

Και από το Ζενίθ μπορεί και πάλι να καταλήξεις στο Ναδίρ. Σε ένα βράδυ..

ΥΓ1 Τώρα χρειάζεται ακόμα περισσότερη στήριξη από εσάς. Ξέρω ότι τα σκαμπανεβάσματα έχουν ξενερώσει αρκετό κόσμο, όμως η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ είναι ικανή να αλλάξει το κλίμα.

ΥΓ2 Μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό και ο Παπανικολάου να είναι καλά. Πόνεσα όταν είδα την φάση. Γενικά πονάω με γόνατα, γιατί το κουσούρι μου στο δεξί (μηνίσκος), με έχει κάνει λίγο πιο ευαίσθητο σε αυτό το θέμα.

ΥΓ3 Ο Κεμζούρα διαχειρίστηκε τέλεια τον Σπανούλη. Βοήθησε το γεγονός ότι ο Πάντερ είχε κέφια, όμως όταν έπρεπε ο αρχηγός ήταν εκεί. Εφιάλτης τους.

ΥΓ4 Το περιμένω πως και πως το παιχνίδι της Παρασκευής. Για την επιστροφή του Σφαιρόπουλου και το πώς θα αντιδράσει η ομάδα μετά το διπλό στην Μόσχα.

ΥΓ5 Πτήση τσάρτερ και μεγάλο διπλό. Μακάρι να είναι ακόμα πιο ξεκούραστοι με την Μακάμπι και να μην έχουν «ξεζουμιστεί» οι Ερυθρόλευκοι.

ΥΓ6 Για κλείσιμο θα πω ότι είμαι αρνητικός στην προσθήκη ενός ακόμα παίκτη. Τουλάχιστον αυτήν την περίοδο. Ας ενσωματωθούν οι δύο που ήρθαν, να μπουν στο ροτέισον, να παίξουν ματς και να κάνουν προπονήσεις. Μετά βλέπουμε. Τρίτος νέος παίκτης θα φέρει ακόμα περισσότερες αναταράξεις στο ροτέισον του Κεμζούρα. Βήμα βήμα, να δούμε και αυτούς που… απειλήθηκαν προς φυγή, τι θα μπορέσουν να προσφέρουν στη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ