Από την δικαιολογημένη κριτική στην καταστροφική ισοπέδωση…

Από την δικαιολογημένη κριτική στην καταστροφική ισοπέδωση…

Ο Χρήστος Δάρας και ο Νίκος Ζαμάνης προσπάθησαν και κράτησαν όρθια την ομάδα. Αν με την σιωπή τους περί τα οικονομικά έδιναν την εντύπωση ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν λυθεί, έκαναν λάθος και τώρα το βρίσκουν μπροστά τους.

Οι οπαδοί του Πανιωνίου έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για την πορεία της ομάδας τους φέτος. Εχουν επίσης λόγους να ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και να ζητούν ενημέρωση για το που βρίσκονται τα πράγματα.

Αν κάπου χάνουν το δίκιο τους είναι το εύκολο ανάθεμα σε αυτούς που κρατούν την ομάδα όρθια από το 20125 και μέχρι σήμερα. Όλα καλά καμωμένα αποκλείεται να τα έχουν κάνει ο Δάρας και ο Ζαμάνης. Το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Οσα είπαν θα μπορούσαν να τα είχαν πει νωρίτερα. Από τότε που η ομάδα δεν κατάφερε να αδειοδοτηθεί και μπήκε στο πρωτάθλημα με την θηλιά στο λαιμό. Τότε έπρεπε ορισμένα πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η αποκαθήλωση είναι εύκολη δουλειά και σπορ στο οποίο όλοι, οπαδοί και Τύπος επιδιδόμαστε με ευκολία. Ειδικά όταν οι ΠΑΕ είναι μικρές και δεν έχουν επικοινωνιακό στρατό για να καλύπτει τα νώτα τους και να περνά στην αντεπίθεση με αντιπερισπασμούς.

Ότι οι δυο κύριοι (Ζαμάνης και Δάρας) έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και ανέλαβαν χρέη είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο. Ότι κινδυνεύει η προσωπική τους περιουσία είναι επίσης γνωστό. Οσοι είχαν ή έχουν εταιρείες το ξέρουν πολύ καλά. Χρέη ανέλαβαν οι δύο τους. Χρέη περίπου σε όσους είχαν περάσει την πόρτα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και παραπάνω.

Γνωστό είναι επίσης ότι σε αυτή την περίπου πενταετία δεν βρέθηκε κανείς να πάρει την ΠΑΕ και οι δυο κύριοι να αρνηθούν να τον ενημερώσουν για τα χρέη της.

Η κριτική λοιπόν είναι θεμιτή αλλά στον βαθμό που δεν είναι ισοπεδωτική. Να  συζητήσουμε για τις επιλογές παικτών που έγιναν το καλοκαίρι αν και τα περιθώρια ήταν περιορισμένα. Να γίνει κουβέντα για τους προπονητές που ήρθαν και έφυγαν αλλά μέχρι εκεί.

Όταν για τέσσερα χρόνια δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα και σε μια χρονιά τα παίρνει  όλα η μπάλα είναι από  υπερβολικό μέχρι άδικο. Ο Χρήστος Δάρας και ο Νίκος Ζαμάνης προσπάθησαν και κράτησαν όρθια την ομάδα. Αν με την σιωπή τους περί τα οικονομικά έδινα την εντύπωση ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν λυθεί, έκαναν λάθος και τώρα το βρίσκουν μπροστά τους.

Τις εύκολες κουβέντες ότι έβγαλαν λεφτά από τον Πανιώνιο δεν αξίζει να τις πάρει κανείς στα σοβαρά. Δεν μπορεί να βγάλεις λεφτά όταν είσαι σε μια χρεωμένη ΠΑΕ, τα χρέη της οποίας σε βαραίνουν. Οποιος έχει περάσει από διοίκηση τα ξέρει αυτά.

Πριν καν η αγωνιστική περίοδος φτάσει στη μέση είναι άστοχο και επιζήμιο να ζητούνται κεφαλές επί πίνακι. Εκείνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και συσπείρωση ώστε η ομάδα να κάνει την προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία. Αν υπάρχει κάποιος μουστερής ας δώσει τα έξι εκατομμύρια που είναι το χρέος κι ας την αναλάβει αύριο το πρωί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ