Στην «κοιλιά», το βάθος είναι η λύση

Στην «κοιλιά», το βάθος είναι η λύση

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το 20ό επίσημο ματς της χρονιάς κόντρα στον Ατρόμητο, με το «καμπανάκι» του Μονάχου να μην περνάει απαρατήρητο. Κάποιοι παίκτες είναι ντεφορμέ, άλλοι κουρασμένοι, έτσι ήρθε η ώρα του «πάγκου», να δώσει απαντήσεις.

Η κατάσταση και τα δεδομένα της φετινής χρονιάς ήταν γνωστά εδώ και καιρό για τον Ολυμπιακό. Η σεζόν θα είναι Μαραθώνιος. Ξεκίνησε αρχές Ιουνίου, με την καλοκαιρινή προετοιμασία. Και από τις 23 Ιουλίου, έως το βράδυ της Τετάρτης οι Πειραιώτες έχουν μετρήσει ήδη 19 επίσημα παιχνίδια. Περισσότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Παιχνίδια ακραίας πίεσης, επιπέδου Champions League. Με μάχες για πρόκριση, με προετοιμασία «ειδικών συνθηκών». Με παίκτες που δεν έχουν κάνει καν διακοπές. Αλλά και χωρίς το κεφάλαια που ονομάζεται «Κώστας Φορτούνης».

Ο Ολυμπιακός, όμως, γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Μαραθώνιος που είχε μπροστά του χρειάζεται υπομονή, πλάνο, αλλά και βάθος στο ρόστερ. Ολα αυτά έγιναν. Με το ρόστερ των Πειραιωτών να διαμορφώνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχουν λύσεις πρώτης γραμμής σε κάθε θέση. Παίκτες με ταλέντο, ποιότητα και δίψα για διάκριση, που δεδομένα μπορούν να λύσουν αγωνιστικούς γρίφους.

Το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Μια εμφάνιση που δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που άξιζε τουλάχιστον να μη χάσει στο πρώτο παιχνίδι με τους Βαυαρούς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και που άξιζε να έχει νικήσει την Τότεναμ. Με τα «εάν» και τα «εφόσον» δεν γίνεται δουλειά, βεβαίως. Το ζητούμενο είναι η βελτίωση της εικόνας. Και τα αποτελέσματα. Κυρίως αυτά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι το να χάσει μια ομάδα από την Μπάγερν δεν είναι ντροπή. Τι να πει η Τότεναμ που δέχθηκε 7 γκολ στην έδρα της από τους Γερμανούς; Το ζητούμενο δεν είναι η ήττα, αλλά πώς χάνεις. Πόσο προσπαθείς. Πόσο παλεύεις. Πόσο έχεις δυνάμεις, φρεσκάδα και καθαρό μυαλό να κερδίσεις κάθε ευκαιρία που σου δίνει ο αντίπαλος.

Η αναμέτρηση του «Allianz Arena» είναι ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Διότι το καμπανάκι χτύπησε. Και ακούστηκε από όλους. Διότι έδειξε ότι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αυτό το διάστημα. Το ποδόσφαιρο που παίζει έχει αρχές, έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά δεν έχει νεύρο, ένταση και αποφασιστικότητα, όπως στα περισσότερα ματς της φετινής χρονιάς. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μαρτίνς και οι παίκτες του πρέπει να βρουν τρόπο να αλλάξουν το τσιπ.

Η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο αποτελεί μια μεγάλη «παγίδα» για τον Ολυμπιακό. Ένα ματς από εκείνα που εάν δεν προσέξεις, μπορεί να βρεθείς, χωρίς να καταλάβεις πως, σε μπελάδες. Ένα από εκείνα τα παιχνίδια που οι παίκτες των Πειραιωτών, πολλές φορές μπορεί να προσεγγίσουν με κάποια «άνεση», λόγω της ποιοτικής ανωτερότητας. Μια απαγορευτική και επικίνδυνη «άνεση». Καθώς μπορεί να οδηγήσει σε λάθος δρόμους και ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ο Ατρόμητος μόλις την Κυριακή έφτασε την ΑΕΚ στα όριά της στο ΟΑΚΑ. Εχασε κατά λάθος και επειδή ο νεαρός γκολκίπερ Μανδάς έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του. Αλλά το πάλεψε, ήταν «μέσα» στο παιχνίδι και γενικώς έδειξε ότι βρίσκει τα πατήματά του. Μάλιστα, αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι ο Αναστασίου τα έχει κάνει μαντάρα φέτος, ο Ατρόμητος διαθέτει καλούς και επικίνδυνους παίκτες.

Στον Ολυμπιακό βλέπουν ότι η κούραση και το λογικό ντεφορμάρισμα έχει επηρεάσει κάποιους ποδοσφαιριστές. Ενώ άλλοι δείχνουν πιο έντονα στον αγωνιστικό χώρο ότι θεωρούν «πιο εύκολα» τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάτι που προφανώς και δεν ισχύει. Καθώς, όπως επιβεβαιώθηκε και στην Ξάνθη (και σε άλλα παιχνίδια φέτος), αλλά και σε κάθε αναμέτρηση εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια να εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο δίχως να είναι στην τσίτα και 100% συγκεντρωμένος. Δεν θα του χαρίσουν τίποτε. Αντίθετα, θα του στερήσουν ακόμη και αυτά που δικαιούται.

Εάν, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές έχουν «ζαμανφού» διάθεση ή (ανθρώπινα) κάνουν την «προβλεπόμενη» κοιλιά στην απόδοσή τους, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλοι. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός δεν είναι δημόσιο. Όπως και καμία εταιρεία. Κανείς δεν έχει σχέση μονιμότητας με την 11άδα. Κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο ότι θα παίζει. Είπαμε, το ρόστερ διαθέτει λύσεις που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει στα χέρια της. Και όλοι, από τον πρώτο έως τον 30ό, οφείλουν να δείξουν ότι αξίζουν να έχουν χώρο και χρόνο στα πλάνα του προπονητή τους.

Τώρα, λοιπόν, που κάποιοι κομβικοί παίκτες, είτε είναι κουρασμένοι είτε ντεφορμέ, είναι η ώρα οι υπόλοιποι να μπουν και να αποδείξουν ότι πρέπει να παίζουν. Κάτι που αποδεικνύεται μόνο με καλό ποδόσφαιρο και κυρίως καλά αποτελέσματα. Στα λόγια, άλλωστε, εκείνοι που δεν παίζουν είναι πάντα οι καλύτεροι.

Για την ιστορία, πάντως, κόντρα στον Ατρόμητο ο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε τουλάχιστον 4 αλλαγές στην 11άδα που παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης. Αλλαγές που θα αφορούν και τις τρεις γραμμές. Και μπορεί να φτάσουν και τις 5!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ