Ο Ολυμπιακός θα περάσει…

Ο Ολυμπιακός θα περάσει…

Για να γράψεις ιστορία με ομάδες μεγαθήρια όπως η Μπάγερν θέλει πολλά περισσότερα από όσα (δεν) έδειξε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο. Η ουσία όμως είναι αυτή που μετράει τώρα…

Ο Ολυμπιακός πήγε με αυτοπεποίθηση, με ηχηρές δηλώσεις και με πίστη πως μπορεί να πετύχει ένα «θαύμα» στο Μόναχο, μπορεί να γράψει ιστορία απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν.

Είναι καλό να υπάρχει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Είναι καλό να πιστεύεις πως μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια για δεύτερο συνεχόμενο ματς την Μπάγερν. Πρέπει όμως να προσπαθήσεις πολύ περισσότερο από ότι έκανε ο Ολυμπιακός στην «Αλιάνζ Αρένα».

Ο Ολυμπιακός που είχε «συστηθεί» στο Καραϊσκάκη στους Βαυαρούς άρα δεν είχε και την πιθανότητα να αιφνιδιάσει αλλά και να τον υποτιμήσουν. Έπεσε και στην συγκυρία της επανεκκίνησης μετά την 5αρα και την απόλυση Κόβατς. Το βράδυ σίγουρα δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό όμως θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο αν ο Σα δεν έκανε ένα μεγάλο ματς.

Και αν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο παρά την ισχυρή πίεση που δέχθηκε δεν αντιδρούσε αρκετά καλά στο ανασταλτικό του κομμάτι. Στην επανάληψη φαινόταν πως κάποια στιγμή θα δεχόταν το γκολ. Η Μπάγερν ουσιαστικά δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να παίξει. Απλά και ωραία, γιατί είναι η Μπάγερν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κοιτάς την ουσία. Μετά από 4 αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έχει έναν βαθμό ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει περισσότερους. Αυτό που είναι το πρόβλημα ήταν το Βελιγράδι. Όμως αυτό διορθώνεται. Δεν πιστεύω πως έχει τύχη με την Μπάγερν ο Αστέρας άρα τα πάντα θα κριθούν στο Καραϊσκάκη για την 3η θέση.

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον Αστέρα και στο «σπίτι» δεν θα κάνει το ίδιο λάθος. Θα νικήσει και θα πάρει την 3η θέση που ήταν ο αντικειμενικός του στόχος. Αν συμβεί αυτό που πιστεύω τότε κανείς η ευρωπαική πορεία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί, όπως πρέπει. Η κακή εικόνα της ομάδας στο Μόναχο, και η φυσιολογική ήττα με 2-0 και η ήττα στο Βελιγράδι θα πάνε στην… άκρη. Αν δεν δικαιωθώ τότε, ναι, θα είναι αποτυχία του Ολυμπιακού σε αυτό τον όμιλο να βγει τελευταίος. Δεν το συζητάω.

Ο Ολυμπιακός που διανύει το πιο δύσκολο μέρος της περιόδου του. Σε φουλ ρυθμούς με τρια ματς ανα εβδομάδα. Και είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και μέσα στην πρόκριση στην Ευρώπη. Ακόμη και για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει ελπίδες, αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλάμε για διπλό στο Λονδίνο.

Αυτό που προέχει τώρα για τον Ολυμπιακό; Να αντιμετωπίσει την αγωνιστική του «κοιλιά», που έρχεται φυσιολογικά, με τις λιγότερες απώλειες. Οι δύο χαμένοι στην Ξάνθη στοίχισαν, όμως το +2 παρέμεινε με τον ΠΑΟΚ που το Σάββατο δοκιμάζεται από τον πολύ καλό ΟΦΗ. Αν δεν έχουμε… εξυγίανση στην Κρήτη θα χρειαστεί να είναι πολύ καλός ο ΠΑΟΚ για να μην αφήσει και εκεί βαθμούς.

Την Κυριακή όμως ότι και να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός οφείλει να νικήσει τον Ατρόμητο και να πάει πρώτος μετά από 10 αγωνιστικές στην διακοπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ