Ολυμπιακός: Άσχημο πράγμα να μην σε εκνευρίζει η ήττα

Ολυμπιακός: Άσχημο πράγμα να μην σε εκνευρίζει η ήττα

Το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ομάδα δεν έχει σχέση με εκείνη του παρελθόντος και η απαράδεκτη εικόνα στο παρκέ.

Μην γελιόμαστε. Να είστε ειλικρινείς. Βάσει της εικόνας του Ολυμπιακού αυτό το διάστημα, πόσοι από εσάς περίμεναν η ομάδα του Κεμζούρα να πάρει τη νίκη επί της Εφές στο ΣΕΦ; Να μετρήσω παρουσίες και σηκωμένα χέρια; Καλά κατάλαβα. Απειροελαχιστοι.

Οι Ερυθρόλευκοι αυτήν την στιγμή δείχνουν ομάδα τρίτης κατηγορίας. Οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Έχοντας ηττηθεί σε τρία ματς στο ΣΕΦ στις αρχές του Νοέμβρη. Επειδή μου διαφεύγει και η εικόνα του Ολυμπιακού μου έχει διαλύσει κάθε κομμάτι της μνήμης μου, δεν μπορώ να θυμηθώ χρονιά που υπάρχουν τόσα στραπάτσα για τους Πειραιώτες μπροστά στο κοινό τους.

Απαράδεκτο; Ασυνήθιστο; Καταθλιπτικό; Στενάχωρο; Το άσχημο στην υπόθεση είναι ότι έχει συμβιβαστεί ο κόσμος με την ήττα. Και αυτό είναι ότι χειρότερο για ομάδα με το πρεστίζ και την ιστορία του Ολυμπιακού. Να περνούν οι Μακάμπι και Εφές με τέτοια άνεση από το ΣΕΦ; Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, οι Πειραιώτες, με το παιχνίδι το βράδυ της Παρασκευής στο Φάληρο να μην είναι άξιο κριτικής.

Τι να γράψουμε δηλαδή; Πως ακόμα και στην στιγμή που ο Ολυμπιακός θυμήθηκε να παίξει άμυνα, η απόσταση με την Εφές ήταν χαοτική. Ενοχλητική.. Που έβλεπες παίκτες να κουτουλάνε στον αμυνόμενο και να πιστεύουν ξαφνικά ότι είναι ο… Λεμπρόν; Η που βλέπαμε επιθέσεις στο τέλος των 24″;

Λάθη, μηδέν δημιουργία και το σημαντικότερο; Soft ομάδα.

Το πιο δύσκολο πράγμα για τον Κεμζούρα, ο οποίος δεν είναι μάγος για να αλλάξει την κατάσταση αλλά έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης στην εικόνα της ομάδας του, είναι να βρεθούν οι πεντάδες που κολλούν μεταξύ τους, επιθετικά και αμυντικά. Ειδικά στο δεύτερο κομμάτι. Η περιφέρεια του είναι στιγμές που μοιάζει με ελβετικό τυρί. Τρύπες παντού. Ο αντίπαλος πλέι μέικερ, είναι και ο κορυφαίος του παρκέ. Δεν περιμέναμε την κόντρα με τους Λαρκιν και Μιτσιτς για να το καταλάβουμε. Πυραυλοκινητοι είναι και οι δύο τους και έχουν γαζώσει τόσες άμυνες.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έγραψε και πάλι… ιστορία. Δεν το λέω εγώ, ο κύριος παρακάτω το λέει..

https://twitter.com/lostgps/status/1192587528970391555?s=19

Ακολουθεί και η Ζαλγκίρις η οποία δεν καταλαβαίνει από έδρες. Και το 2-5 είναι βαρύ. Πολύ βαρύ για να γίνει 2-6.

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ

Πάμε στο τώρα. Για πολλούς – και όχι άδικα – ο Ολυμπιακός είναι ένα ακυβέρνητο καράβι. Κόσμος περιμένει δύο κουβέντες από την διοίκηση, η οποία παραμένει σιωπηλή. Οι Ερυθρόλευκοι είναι κάκιστοι στο παρκέ. Οι ανορθογραφίες του καλοκαιριού βγάζουν μάτι και αρκετοί από τους… πρωτοκλασάτους, παρουσιάζονται διαρκώς κάτω από την βάση.

Τι ζητάει ο Ολυμπιακός; Ποιο είναι το όραμα; Υπάρχει; Σκέψεις για την επόμενη μέρα;

Πολλές ερωτήσεις (και άλλες ακόμα) που ψάχνουν απαντήσεις.

Επιτέλους στον Ολυμπιακό πρέπει να αποφασίσουν. Οι φίλοι της ομάδας, σε τεράστιο βαθμό, ακολούθησαν πιστά το #MexriTelous. Τυφλά θα έλεγα.

Με ζητούμενο ένα. Η ομάδα στην Ευρωλίγκα να είναι ανταγωνιστική.

Όχι απαραίτητα στις top της διοργάνωσης, αλλά το φόβητρο που χρόνια τώρα αγχώνει τον αντίπαλο του, μέρες πριν τον αντιμετωπίσει.

Πλέον άπαντες πρέπει να αναλογιστούν την επόμενη μέρα. Θα υπάρχουν κι άλλες αποχωρήσεις (Κουζμίνσκας δηλαδή) και νέες προσθήκες (βλέπε γκαρντ τύπου Τζάκσον);

Και άντε να γίνουν, όμως μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός περνάει μια… φθινοπωρινή προετοιμασία. Με δύο νέες προσθήκες, τρεις αποχωρήσεις και έναν ακόμα καινούριο παίκτη, οι Ερυθρόλευκοι αλλάζουν εντελώς και επαναδημιουργούνται. Τι σημαίνει αυτό; Κι άλλες ήττες, κι άλλο κουτούλημα και επιπλέον πίστωση χρόνου.

Το αντέχει αυτό ο συγκεκριμένος οργανισμός; Πολύ δύσκολο. Εν μέσω της χρονιάς, με τον Κεζμούρα της αμφισβήτησης στον πάγκο, τον Μπλατ στο σπίτι του και την αβεβαιότητα να φωνάζει. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Όσο ωμή και αν είναι.

Η ηττα, σε κάθε επίπεδο, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Την αντιμετωπίζεις θεσμικά με θάρρος, ορθωνεις ανάστημα. Προχωράς μπροστά.

Είναι η στιγμή που πρέπει στο Λιμάνι, αν ισχύει αυτό, να μιλήσει κάποιος για μεταβατική περίοδο. Που την διαβάζουμε τόσο καιρό από παντού, αλλά δεν την μαθαίνουμε επίσημα.

Αν όντως θα τη ζήσουμε αυτήν, δεν καταλαβαίνω γιατί να έρθουν νέοι παίκτες.

Τι διαφορετικό θα κάνει δηλαδή ο Ποκουσέφσκι; Τι παραπάνω θα προσφέρει ο Νικολαΐδης (δείτε την Ρεάλ του αντιπάλου του Γκαρούμπα) ή ας πούμε ο Χρηστίδης; Ας χτίσει ο Ολυμπιακός τώρα που μπορεί.

Ας ακολουθήσει το μοντέλο της Ζαλγκίρις. Να βγάλει νέους παίκτες και να στηρίξει (όχι κατ ανάγκην) αθλητές όπως τον Κόνιαρη.

Οι φίλοι της ομάδας δένονται με τέτοια παιδιά. Και το καλοκαίρι βλέπουμε.

Στην τελική αν είναι να πέσεις από την 12η θέση, ας γίνει αυτό με τέτοιους παίκτες.

Μόνο να κερδίσεις μπορείς..

ΥΓ 1. Οι δηλώσεις του Κεμζούρα δεν μου άρεσαν. Τι σημαίνει δηλαδή ότι ο Ροτσεστι δεν έπαιξε πολύ επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει στην άμυνα; Δεν γνώριζαν το τεράστιο πρόβλημα του δηλαδή; Τότε γιατί αποκτήθηκε; Συγνώμη αλλά είναι κάκιστη δήλωση.

ΥΓ 2. Πολύ βαρύς ο Ριντ. Όμως από την άλλη φαίνεται πως έχει να δώσει, διαθέτει στοιχεία που λείπουν και μακάρι, περνώντας ο καιρός να ανέβει κι άλλο.

ΥΓ 3. Πως όμως; Είμαι υπέρμαχος της απομάκρυνσης από το γελοίο ελληνικό πρωτάθλημα του 13-1 και του μετέπειτα.. σκούξιμο για ανομία. Με πλάνο όμως έτσι; Να ξέρει πως η ομάδα θα έχει ρυθμό. Θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να υπάρχει φιλικό στο ΣΕΦ. Έστω με την αναπτυξιακή. Όχι να περιμένουμε τα επίσημα για να δούμε πράγματα. Ένα πρόγραμμα ρε παιδιά. Κάτι..

ΥΓ 4. Νιώθω ότι ο Ολυμπιακός έχει τον Μιλουτίνοφ να παλεύει με τα θηρία διαρκώς και να τον απομακρύνει από τον Πειραιά με κάθε τρόπο. Θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι εδώ; Λευκή επιταγή στον Μίλου και ανανέωση. Όσο θέλει. Καντον τον απόλυτο ηγέτη.. Τόσο απλά. Δες μπροστά επιτέλους..

ΥΓ 5. Ο Πολ είναι ο μοναδικός νέος που έχει καταλάβει που βρίσκεται. Μην χαθεί, να πειστεί ότι υπάρχει προοπτική. Για μια φορά ας γίνει το χατίρι του κόσμου που τον γουστάρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ