Ντέρμπι αποκατάστασης φθαρμένων γοήτρων…

Ντέρμπι αποκατάστασης φθαρμένων γοήτρων…

Η ΑΕΚ στηρίζεται στις ατομικές εξάρσεις του Λιβάγια, του Ολιβέιρα και του Μάνταλου. Ο Παναθηναϊκός στο οργανωμένο παιχνίδι και την συλλογική δουλειά...

Σε άλλες εποχές ήταν το ντέρμπι κορυφής. Τώρα πρώτα από όλα είναι ντέρμπι αποδείξεων. Η τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕΚ θέλει να νικήσει για να μην χάσει την επαφή με τους πρωτοπόρους και να μείνει στη διαφορά των έξι βαθμών. Θέλει επίσης να πάρει κι αυτή ένα ντέρμπι για να αποκαταστήσει το φθαρμένο γόητρό της.

Το ντέρμπι το θέλει κι ο Νίκος Κωστένογλου που αναθάρρησε μετά την δημόσια δέσμευση της διοίκησης ότι θα μείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τέτοιες δεσμεύσεις έχουν την σημασία τους αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Μια ήττα από τον Παναθηναϊκό μπορεί να γίνει αέρας που θα τις πάρει μακριά

Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δίνει κάτω από δύσκολες συνθήκες, μάχη για να μπει στην εξάδα. Κατά συνέπεια, η νίκη στο ντέρμπι είναι απαραίτητη. Στο τριφύλλι την θέλουν και σαν επιβεβαίωση της αγωνιστικής ανόδου της ομάδας. Για την άνοδο έκανε λόγο στις δηλώσεις του στην Τούμπα ο κόουτς.

Αυτή η άνοδος λοιπόν συνεπάγεται ότι οι πράσινοι θα είναι πρωταγωνιστές στο ντέρμπι και θα πιάσουν απόδοση τέτοια που θα αποδεικνύει ότι η ομάδα δεν είναι φτωχός συγγενής αλλά μπορεί να την ΑΕΚ στα μάτια όπως έκανε για μεγάλο διάστημα στην Τούμπα. Μια ήττα θα γυρίσει πολύ πίσω την ομάδα και θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την είσοδό της στην εξάδα.

Μιλώντας με αγωνιστικούς όρους, ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός είναι σε αγωνιστική άνοδο. Η ΑΕΚ ψάχνει ακόμα να βρει βηματισμό. Παρά τη νίκη της επί του Ατρομήτου δεν έπεισε ότι έχει βρει αγωνιστική ισορροπία. Η ομάδα του Κωστένογλου μπορεί να παίξει καλύτερα αλλά επί του παρόντος συντηρείται βαθμολογικά από τις ατομικές επινοήσεις του Λιβάγια και τον οίστρο που εμφάνισε στο τελευταίο παιχνίδι, ο Ολιβέιρα.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο συμπαγής ως ομάδα. Βγάζει αυτοματισμούς, έχει σχέδιο στο παιχνίδι του και βασίζεται στην συλλογική δουλειά που κάνουν οι παίκτες του. Υστερεί βέβαια σε ατομική ποιότητα ώστε να βγαίνει από την δύσκολη θέση με ατομικές ενέργειες των παικτών του.

Μια νίκη της Ενωσης στο ντέρμπι απλά θα επιβεβαιώσει την ανωτερότητα της όπως αυτή προκύπτει από το ρόστερ και από τον βαθμολογική κατάταξη. Η ήττα είναι που θα δημιουργήσει αμφιβολίες και θα σημάνει την οριστική έξοδό της από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Τουναντίον, η νίκη του Παναθηναϊκού είναι ικανή να αλλάξει εντελώς το κλίμα στους πράσινους. Να φέρει και πάλι τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας, να κρεμάσει ένα ακόμα παράσημο στο στήθος των νεαρών παικτών και να αφήσει ανοικτό τον δρόμο για την εξάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ