Σπουδαίος προπονητής ο Πιτίνο, κακοστημένο το σόου

Σπουδαίος προπονητής ο Πιτίνο, κακοστημένο το σόου

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φωτογραφίζεται δίπλα στον Ρικ Πιτίνο, για να πάρει λάμψη και να δείξει ότι ακόμα μπορεί να κάνει κάτι για την Εθνική.

Ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας κι είναι λογικό να γίνουν… σημεία και τέρατα. Κάποιοι θα μας ξαφνιάσουν θετικά, όπως για παράδειγμα ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος δήλωσε (άρα δεν μας πέφτει λόγος) ότι είναι τιμή του να κοουτσάρει την Εθνική Ελλάδας και γι’ αυτή του τη δραστηριότητα δεν θα πάρει ούτε ένα δολάριο. Επαγγελματίας προπονητής, που δουλεύει αμισθί; Του το απαγορεύει κάποιος νόμος; Καλά κάνει και μπράβο του και χαρά μας. Εκτός από σπουδαίος προπονητής είναι και μεγάλος άνθρωπος.

Υπάρχουν κι εκείνοι που δεν μπορούν να μας ξαφνιάσουν. Ακόμα κι αν τα κατάφερναν δεν θα το έκαναν με θετικό τρόπο. Αναφέρομαι στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος επιχείρησε με ένα κακοστημένο σόου να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Πιτίνο, για να την… πει στον Αυγενάκη, για να φωνάξει «είμαι εδώ και μπορώ να κάνω κάτι καλό για την Εθνική».

Επειδή δεν έχουμε πάθει ομαδική λοβοτομή, ας βάλουμε κάποια πράγματα σε σειρά. Είναι επιτυχία του Βασιλακόπουλου να συμφωνήσει με έναν προπονητή, ο οποίος ΔΕΝ θέλει αμοιβή γι’ αυτό που κάνει; Δεν διάβασα πουθενά να λέει ο Πιτίνο «με προσέγγισαν άνθρωποι της Ομοσπονδίας, με έπεισαν με το πλάνο τους και το ακολουθώ δίχως να θέλω αμοιβή». Αν το έλεγε, ακόμα κι αν δεν το πίστευα, θα έβγαζα το καπέλο στον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Τώρα, αν έχω καταλάβει (ό,τι έχω καταλάβει) ο Πιτίνο τούς βρήκε και τους είπε «είμαι στη διάθεσή σας και δεν θέλω χρήματα». Είναι επιτυχία να δεχθείς ως πρώτο προπονητή τον Πιτίνο, όταν έχεις τον Σκουρτόπουλο; Δεν το νομίζω. Είναι επιτυχία να… κλείσεις έναν προπονητή, αν δεν πληρώνεις ευρώ; Δεν το νομίζω. Άρα, πού είναι η επιτυχία του ανδρός;

Αλήθεια, αν η Εθνική είχε (φυσικά και είχε) ανάγκη μεγάλου προπονητή, γιατί τόσο καιρό προσπάθησαν να μας πείσουν είτε ότι δεν είναι αναγκαίος ο κόουτς όταν δεν έχουμε αγώνες (θυμηθείτε τη ρήση του Γιάννη Μπουρούση), είτε ότι ο Σκουρτόπουλος είναι επαρκής; Τότε έλεγαν ψέματα, ή τώρα; Τότε είχαν δίκιο, ή τώρα;

Διαγράψτε ό,τι διαβάσατε, δεν έχει καμία αξία. Έχεις δίπλα σου τον Πιτίνο και λες «πείτε στον Αυγενάκη ότι είμαι κούκλος». Σαν να έχω αγκαλιά μου την Αντέλ Εξαρχόπουλος και να λέω στους κολλητούς μου «πείτε στην Κούλα πόσο μου πάει η κολόνια που φοράω». Γίνεται; Όχι ρε φίλε, δεν γίνεται.

Επειδή δεν θέλω ούτε κακός, ούτε αρνητικός να είμαι, να πω κι αυτό: Γιώργο Βασιλακόπουλε, κούκλος είσαι. Πρόεδρος δεν θα είσαι, γιατί πλέον γνωρίζεις ότι η αντίστροφη μέτρηση που είχε ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς (ημερολογιακά, όχι με αγωνιστικές σεζόν) φτάνει στο τέλος της. Μαζί φτάνει στο τέλος και η παρουσία σου στον προεδρικό θώκο. Το γνωρίζεις γι’ αυτό κι όταν κατατέθηκε το σχέδιο νόμου πάθατε πανικό εσύ κι οι συνεργάτες σου. Όσοι συνεχίζουν να σε ακολουθούν. Γι’ αυτό και δεν συγκρατήθηκες όταν ο Καπράλος δεν έκανε αυτό που περίμενες.

Γι’ αυτό και κανείς από τους πρόθυμους δεν έγραψε κάτι για το ταξίδι σου στα κεντρικά της ΦΙΜΠΑ.

Ο Πιτίνο πρόεδρε δεν σε σώζει. Μακάρι να σώσει την παραπαίουσα εδώ και χρόνια Εθνική, που έγινε έρμαιο των πειραμάτων και της αδυναμίας να πληρώσεις προπονητή πρώτης διαλογής. Εσένα, πάντως, δεν σε σώζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ