Το πιο μεγάλο ντέρμπι

Το πιο μεγάλο ντέρμπι

Η ξεχωριστή σημασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ και τα «πρέπει» των Κιτρινόμαυρων.

Ένα ματς μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού είναι πάντα ξεχωριστό. Μιλάμε για το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, που για δεκαετίες ήταν και το ματς που έκρινε τον πρωταθλητή. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο ομάδες, στον αγωνιστικό χώρο θα είναι πάντα οι Κίτρινοι απέναντι στους Πράσινους.

Έτσι θα γίνει και την Κυριακή. Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ έχει μεγάλη σημασία και για τους δύο. Από τη μία η ΑΕΚ θέλει να πάρει την πρώτη φετινή της μεγάλη νίκη, δίνοντας συνέχεια στο «τρίποντο» απέναντι στον Ατρόμητο και παραμένοντας σε επαφή με την κορυφή. Και από την άλλη ο Παναθηναϊκός να πάρει τρεις βαθμούς που θα τον βοηθήσουν να «ανασάνει» και παράλληλα να αποκτήσει ψυχολογία.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί το αυριανό ντέρμπι είναι το μεγαλύτερο από όσα έχει δώσει φέτος η ΑΕΚ. Η κρισιμότητα του ματς είναι τέτοια που το καθιστά πιο σημαντικό από εκείνα απέναντι στον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Η Ένωση δεν έχει περιθώρια για… συμβιβασμούς και καλείται να πάει στο ΟΑΚΑ με στόχο να επιβάλει τον ρυθμό της και φυσικά να πάρει το «τρίποντο».

Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν πείσει με τη μέχρι τώρα εικόνα τους. Η αστάθεια στην απόδοσή τους δεν μπορεί να τους δώσει τον ξεκάθαρο τίτλο του φαβορί στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Όχι γιατί δεν είναι καλύτερη, ποιοτικότερη και πιο «γεμάτη» ομάδα από το σύνολο του Γιώργου Δώνη. Αλλά διότι δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να αποκτήσει «ταυτότητα».

Η εικόνα που θα έχει η ΑΕΚ την Κυριακή είναι ένα ερωτηματικό. Το σενάριο να δούμε μια ομάδα που θα κάνει το δικό της παιχνίδι στο γήπεδο και θα «καθαρίσει» τη νίκη συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες με εκείνο που περιλαμβάνει μια ομάδα με προβληματική εικόνα και ζητήματα.

Οι απουσίες που έχει να διαχειριστεί ο Νίκος Κωστένογλου είναι σημαντικές. Η ΑΕΚ πηγαίνει «λαβωμένη» στο ντέρμπι, με τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τον Έλληνα τεχνικό να αφορά στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε κόντρα στον ΠΑΟΚ πως έχει τους τρόπους να προκαλέσει… ζημιές. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ πρέπει να μπει «υποπτευμένη» στο ματς και σε καμία περίπτωση να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο.

Για την Ένωση το ντέρμπι του ΟΑΚΑ αποτελεί «crash test». Ένα… μέτρημα των δυνάμεών της και των προσδοκιών που μπορούν να υπάρχουν για φέτος. Για να μείνει «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη και τίποτα λιγότερο. Αν το καταφέρει, το χαρτί μπορεί να γυρίσει. Σε διαφορετική περίπτωση το ταβάνι της ομάδας θα οριοθετηθεί σε συγκεκριμένο… ύψος, που δεν περιλαμβάνει τη λέξη «πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ