Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει σε ένα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει σε ένα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται διαρκώς, αλλά η πρόοδος του δεν έχει αποτυπωθεί στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, διότι τα περιθώρια έχουν στενέψει για όλους... Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας ικανός προπονητής και έχει να επιδείξει έργο στην καριέρα του. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η δουλειά στον Παναθηναϊκό ήταν ένα όνειρο ζωής που εκπληρώθηκε για το «τραίνο» και με τις συνθήκες που επικρατούν, δύσκολα θα προσλαμβανόταν κάποιος με μεγαλύτερη επάρκεια ή με καλύτερο επιτελείο. Το πιο πιθανό ήταν ότι θα ερχόταν ένας άλλος με μικρότερο ειδικό βάρος και με πιο φτωχό βιογραφικό.

Με τα λάθη και τις παραλείψεις του, ο Δώνης και το επιτελείο του έχουν διατηρήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο. Όμως, αυτό δεν αρκεί. Είναι η ώρα για το step up και τη νίκη σε ένα ντέρμπι. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει 8 φορές τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και δεν έχει νικήσει. Το νούμερο είναι υπερβολικό για το μέγεθος του Συλλόγου, ακόμα και υπό το καθεστώς του μνημονίου.

Στις ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι δεν υστερεί όσο δείχνει η βαθμολογική συγκομιδή του. Αντίθετα, για μεγάλα χρονικά διαστήματα έπαιξε το ποδόσφαιρο του και επέβαλλε το ρυθμό του. Σαφώς, δέχτηκε και πίεση και δεν είχε πάντα τον έλεγχο. Άλλωστε, οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας πλεονεκτούν σε λύσεις και σε ποιότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν παραδόθηκε.

Επομένως, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί. Την Κυριακή εναντίον της ΑΕΚ πρέπει να το αποδείξει σε μεγαλύτερο βαθμό. Διότι η Ένωση δεν έχει την ισχύ ή το ταλέντο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Εννοείται ότι η ΑΕΚ υπερτερεί του Παναθηναϊκού, αλλά η μεταξύ τους «ψαλίδα» είναι μικρότερη και επιτρέπει τις σκέψεις για τη νίκη.

Ένα ντεσαβαντάζ στο αθηναϊκό ντέρμπι, σε σχέση με τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με το «πρέπει». Ακριβώς επειδή οι προϋποθέσεις για νίκη είναι ευνοϊκότερες, ταυτόχρονα ενισχύουν και την υποχρέωση για κάτι καλό. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Δώνη επιβάλλεται να ζουν και με αυτό το συναίσθημα.

Με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια, ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται διαρκώς και αποδίδει όλο και καλύτερα. Η πρόοδος του δεν έχει αποτυπωθεί στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά είναι ορατή σε όσους παρακολουθούν. Ωστόσο, έχει έρθει η ώρα η βελτίωση να μετουσιωθεί και σε βαθμούς. Διότι τα περιθώρια έχουν στενέψει για όλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ