Αντί να «πεθάνει», ο Παναθηναϊκός πήρε δεύτερη ευκαιρία

Αντί να «πεθάνει», ο Παναθηναϊκός πήρε δεύτερη ευκαιρία

Σε μία μεγαλειώδη βραδιά, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να καταρρεύσει και πέτυχε μία απίστευτη ανατροπή επί της ΑΕΚ, θυμίζοντας τον πραγματικό εαυτό του!

Η ζωή πέρασε μπροστά από τα μάτια του… Μόνο που αντί να τελειώσει πρόωρα, μετατράπηκε σε Λάζαρο και πήρε άλλη μία ευκαιρία για να ξαναζήσει… Ο Παναθηναϊκός βίωσε ένα μεγαλειώδες βράδυ την Κυριακή και πανηγύρισε μία από εκείνες τις ανατροπές σε ντέρμπι που θα μνημονεύονται για χρόνια. Δεν είναι μία απλή νίκη το 3-2 επί της ΑΕΚ, είναι από τα αποτελέσματα που αλλάζουν μία σεζόν.

Μπορείτε να φανταστείτε το δεκαπενθήμερο του Παναθηναϊκού αν έμενε το 0-2; Ή ακόμα χειρότερα, αν η ΑΕΚ σκόραρε το 0-3, που ίσως θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για μία συντριβή; Θα ήταν μία «κόλαση», δύο εβδομάδες μέσα στην εσωστρέφεια και στη μιζέρια. Φυσικά, η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από μία τέτοια ήττα θα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας και θα ετίθετο σε αμφιβολία και η συνέχισε της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη.

Ευτυχώς, δεν θα αναζητήσουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μία άλλη διαδικασία, αφού όχι μόνο έκανε το «step up» που γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά προχώρησε σε αγωνιστικό άλμα. Δεν περιορίστηκε απλά στο να νικήσει ένα ντέρμπι, αλλά το πέτυχε μέσω μίας απίστευτης ανατροπής, σκοράροντας τρία γκολ σε 30 λεπτά. Είχε την πίστη και τη μέθοδο και τα κατάφερε…

Συνέχισε εκεί που το άφησε στην Τούμπα

Καταρχάς, ο Παναθηναϊκός είχε διάρκεια και απέδειξε ότι το «διπλό» που πέτυχε στην Τούμπα (δεν τον άφησαν να νικήσει, αλλά όλοι ξέρουμε ότι νίκησε…) δεν ήταν πυροτέχνημα. Εδώ και καιρό, ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται και σημειώνει πρόοδο σε κάθε τομέα, αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Αυτό το είχε απέναντι στην ΑΕΚ, για αυτό και πανηγύρισε τη νίκη.

Σίγουρα, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι στάθηκε τυχερός στο 0-2, αφού αν οι επιθετικοί της Ένωσης ήταν εύστοχοι, θα μπορούσαν να ξεφύγουν με 0-3. Όμως, αντίστοιχα η ΑΕΚ σκόραρε δύο γκολ σε δύο επισκέψεις στην περιοχή του Διούδη, όταν ο Μπάρκας απέκρουσε το άπιαστο στην ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη. Γιατί η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν για 0-2, αλλά για τελείως διαφορετικό σκορ. Ωστόσο, αυτό είναι το ποδόσφαιρο… Πότε σου στερεί ότι δικαιούσαι και πότε στο επιστρέφει με τόκο…

Το ΟΑΚΑ ήταν και πάλι έδρα

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά στην έδρα του φέτος, μετά από τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε για πρώτη φορά τρία γκολ σε ένα παιχνίδι, όταν με το ζόρι έβρισκε ένα και αυτό από πέναλτι. Ο Μακέντα σκόραρε με προσωπική ενέργεια, άδειασε τον Τσιγκρίνσκι, έναν αμυντικό κλάσης και λειτούργησε ως στράικερ ανώτερου επιπέδου. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι και φανέρωσε τις αρετές του σε πιο ανταγωνιστικές συνθήκες. Για πρώτη φορά, το ΟΑΚΑ ήταν έδρα, ο κόσμος είχε παλμό και μετέδωσε ενέργεια και θάρρος στους παίκτες.

Μετά από μία μακρά περίοδο ανυπαρξίας, ο Παναθηναϊκός θύμισε Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός ξανασυστήθηκε ως Παναθηναϊκός σε κάθε κομμάτι. Ανέτρεψε το σκορ, επιβλήθηκε κατά κράτος σε ντέρμπι, έβγαλε το μέταλλο του, κέρδισε τον κόσμο του. Φώναξε ένα εμφατικό «Είμαι εδώ». Απέδειξε ότι έχει τα στοιχεία για να βρει τον εαυτό του, σε μία δύσκολη και επίπονη φάση. Το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι ο Παναθηναϊκός μετά από πολύ καιρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ