Από τον Μήτρογλου έως τον Ανσαριφάρντ!

Από τον Μήτρογλου έως τον Ανσαριφάρντ!

Ο Μιχάλης Μορφονιός εξηγεί ποιος είναι ο τύπος του σέντερ φορ που ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό.

Θα αποδειχθεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο «τέλειος φορ», που θα βγάλει τον Ολυμπιακό από τη διαδικασία της αναζήτησης (νέου) γκολτζή; Γιατί από την εποχή του Μήτρογλου και μετά οι ερυθρόλευκοι έχουν πάει σε αρκετές εκδοχές κι όπως είναι αναμενόμενο κι απολύτως λογικό το ψάξιμο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τελειώνει ποτέ…

Ο Μήτρογλου λοιπόν ήταν και είναι όπως όλοι ξέρουμε το βαρύ φορ, ο παίκτης που κάθεται στην περιοχή και περιμένει από τους συμπαίκτες του να του φέρουν την μπάλα στα πόδια του για να εκτελέσει. Λειτουργεί δηλαδή με τη φιλοσοφία που διαθέτει το… τζιτζίκι κι όταν βρέθηκε στον ερυθρόλευκο πάγκο το… μυρμήγκι, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τότε έκανε το αγροτικό του σε Πανιώνιο και Ατρόμητο.

Παρόλα αυτά ο «πιστολέρο» όταν ωρίμασε ποδοσφαιρικά έφτασε στο σημείο να πουληθεί με 15 εκατομμύρια ευρώ στην πρέμιερ λιγκ και να αποτελεί μέχρι τώρα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας, έχοντας περάσει και από την Μπενφίκα και συνεχίζοντας τώρα στην Μαρσέιγ.

Ακολούθως, ο Ολυμπιακός πήγε σε επιλογές με προοπτική αλλά κανείς από τους εκπροσώπους της αγοράς της Λατινικής Αμερικής δεν μπόρεσε να εδραιωθεί στη δική του γραμμή του πυρός.Ούτε ο Ντιόγκο, ούτε ο Μπενίτες, ούτε και ο Πουλίδο. Ο Κοβάσεβιτς που ήρθε στο λιμάνι σε ηλικία «απόστρατου» πρόσφερε ίσως περισσότερα, όμως οι «βετεράνοι» δεν είχαν την ίδια απόδοση όπως μας έδειξε στην προηγούμενη εκδοχή η περίπτωση του Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος ήρθε από την Τουρκία, ως «δεδηλωμένος σκόρερ», αλλά στο Ρέντη βρήκε την πλάτη του Ιντέγε.

Ο Νιγηριανός έβαλε τον Ολυμπιακό στη διαδικασία να βγάλει από το ταμείο του περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Αγγλία και στην πρώτη του απόπειρα μπορεί να έγινε ο «ευεργέτης» του Φορτούνη, καθώς με τις κινήσεις του έδινε το χώρο και τη δυνατότητα στον Έλληνα μέσο να πατάει περιοχή ως κρυφός φορ και να βγει πρώτος σκόρερ, αλλά στη δεύτερη χρονιά τα έβαζε μόνος του για αυτό και έφυγε στην Κίνα, τον περασμένο Φλεβάρη, αντί 15 εκατομμυρίων ευρώ από την πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ.

Σε αυτήν βρίσκεται τώρα ο αντικαταστάτης του Καρίμ Ανσαριφάρντ, καθώς αυτός ήταν η πρώτη επιλογή, όταν έφυγε ο Ιντέγε και ο Ιρανός μπόρεσε να επιβιώσει, αν και τον απέρριψαν δύο προπονητές (Μπέντο , Χάσι), αλλά από τη στιγμή που ο συμπατριώτης του Ιντέγε, Εμάνουελ Εμενίκε (προερχόμενος κι αυτός από Τουρκία-συνεπώς παύει να είναι… σύμπτωση) δεν μπήκε ποτέ στον ανταγωνισμό, η αποστολή του έγινε πολύ πιο απλή.

Τώρα πια ο Καρίμ έχει όλη την προοπτική και να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και να πάει αυτός ως βασική επιλογή για τη θέση του σέντερ φορ με το Ιράν στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, αφού ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, άλλη μία επένδυση του Ολυμπιακού στο «9», αρχίζει να βρίσκει σε αυτή τη φάση το βηματισμό του και τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να θεωρηθεί αυτός ως η πρώτη επιλογή.

Και οι δύο τους δεν είναι Μήτρογλου, καθώς διαθέτουν την κίνηση του Ιντέγε, όμως στη συνείδηση του κόσμου καθιερώνεται αυτός που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και όχι απαραίτητα ο «υπηρέτης» του (εκάστοτε) προπονητή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ