Basket League : Στα υπόγεια είναι η θέα

Basket League : Στα υπόγεια είναι η θέα

Οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Πριν γράψουμε αυτό που έχουμε στον νου μας, να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά σε όλους και μακάρι αυτές τις γιορτινές μέρες να τις περάσετε δίπλα σε αυτούς που αγαπάτε, με υγεία. Όλα τα άλλα έπονται. Πάμε στα δικά μας…

Μπορεί όλοι να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στη μάχη της Ευρωλίγκας, άντε οι πιο ψαγμένοι να ρίχνουν καμιά ματιά στο βαρύγδουπο (ως ονομασία) -πλην όμως δεύτερης διαλογής- Τσάμπιονς Λιγκ, άντε να ασχολούνται αρκετοί και με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Α1, ή με τον επικείμενο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για το Κύπελλο, ελάχιστοι είναι αυτοί που τρώνε την… ουρά του ψαριού.

Οι μύστες του μπάσκετ γνωρίζουν ότι η μάχη στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, ο αγώνας για την παραμονή, είναι μια… λιχουδιά για λίγους. Επτά ομάδες εμπλέκονται, εκ των οποίων δύο θα υποβιβαστούν. Λάρισα, Κόροιβος, Κύμη, Άρης, Ρέθυμνο, Τρίκαλα και Πανιώνιος, είναι στον… κουβά. Ποιος θα τη γλιτώσει, ποιος πάει για φούντο;

Εντάξει, ο Άρης έχει το όνομα, όχι όμως και τη χάρη. Η εικόνα του δεν πείθει, αλλά διαθέτει τον καλύτερο ελληνικό κορμό (συγκρινόμενο με τους άμεσους ανταγωνιστές), την πιο… βαριά φανέλα και τον περισσότερο κόσμο, αλλά τα δύο τελευταία δεν μετατρέπονται σε πόντους. Η ένδεια των ξένων τον βάζει σε μπελάδες.

Το Ρέθυμνο δεν έπρεπε καν να είναι σε αυτό το μπλογκ, όμως τρεις νίκες μετράει κι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Μπήκε στο κόλπο και τώρα είναι υποχρεωμένο να παλέψει, έχοντας σαφώς καλύτερο ρόστερ σε σχέση με τους άλλους.

Η Κύμη έχει εκ των υπολοίπων την πιο γεμάτη ομάδα κι έναν ΜακΦάντεν που μοιάζει ικανός να την κρατήσει μόνος του. Άργησε να πάρει μπρος, αλλά με 3/3 και τη γενικότερη εικόνα, δείχνει ικανή να σταθεί -και σχετικά εύκολα- στην κατηγορία.

Η Λάρισα έχει τις νίκες, αλλά και τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, που ενδέχεται σε βάθος χρόνου να τη γονατίσουν, Κόροιβος και Τρίκαλα είναι survivors, παρότι αυτό δεν σηματοδοτεί απριόρι σωτηρία. Όσο για τον Πανιώνιο, είναι στη χειρότερη θέση, όπως κι αν «διαβάσει» κανείς τη βαθμολογία.

Η λογική κι η βιωματική εμπειρία λένε πως η σωτηρία θα κριθεί στις οκτώ νίκες, υπό συνθήκες και στις επτά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο Πανιώνιος, που έχει μία νίκη σε 9 αγώνες δεν κάνει άλλη ως το τέλος του πρώτου γύρου, αποχαιρετά, καθώς θα ψάχνει μία νίκη ανά δύο αγώνες (απίθανο).

Αν πάλι νικήσει είτε το Ρέθυμνο, είτε τον Άρη (δεν περιμένει κανείς να επικρατήσει εκτός έδρας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ), είτε και τους δύο, θα έχει βάλει τους άλλους σε βαθιά περισυλλογή. Συνυπολογίστε ότι στο τέλος του χρόνου (ημερολογιακά), δηλαδή στο τέλος της εβδομάδας ο Άρης υποδέχεται τα Τρίκαλα, άρα κι αυτό θα δημιουργήσει καταστάσεις, έτσι ή αλλιώς.

Άλλος ένας παράγοντας, που πρέπει να συνυπολογίσουμε, είναι πως οι ομάδες -άλλη λιγότερο, άλλη περισσότερο- ενισχύονται, προκειμένου να αντέξουν σε αυτό το… τρενάκι, που έχουν επιβιβαστεί οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες παλεύουν για να αποφύγουν την πτώση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ