Ολυμπιακός : Μπορεί και με δύο μαέστρους!

Ολυμπιακός : Μπορεί και με δύο μαέστρους!

Η συνύπαρξη των Φορτούνη και Μάριν πέρασε από 40 κύματα αλλά τελικά επιβιώνουν αμφότεροι!

Όταν τους έβαζε να παίζουν μαζί ο Χάσι δεχόταν τα «πυρά» της κριτικής, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έβγαινε κερδισμένος, ούτε σε δημιουργία, ούτε και σε μαρκαρίσματα! Τώρα ο Λεμονής συνεχίζει στο ίδιο έργο, χωρίς να αποτελεί απαραίτητα την ιδανική του επιλογή, αλλά από τη στιγμή που του αρκούν οι νίκες δεν έχει λόγο να το αλλάξει.

Θεωρητικά ο Μάρκο Μάριν και ο Κώστας Φορτούνης παίζουν στα ίδια τετραγωνικά του γηπέδου, αυτά που καλύπτουν τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Συνεπώς θα έπρεπε να βλέπουμε έναν εκ των δύο στην ενδεκάδα των ερυθρόλευκων, όμως πρακτικά έχουν «βολευτεί» παίζοντας ο μεν Φορτούνης στη θέση του, ο δε Μάριν κυρίως στην αριστερή πτέρυγα.

Στο ξεκίνημα της διαδρομής από τη συνύπαρξη των δύο μαέστρων προέκυπτε «φάλτσο» και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέταξε αρκετούς βαθμούς και ο Χάσι αποτέλεσε παρελθόν. Ο Λεμονής από την άλλη και να ήθελε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό δεν βρήκε ανταπόκριση, αφού αν θυμάστε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Μάριν ήταν εκτός αποστολής όμως ο Ολυμπιακός δεν έκανε ούτε (σοβαρή) φάση.

Από τη στιγμή που οι Σεμπά και Πάρντο εξακολουθούν να κινούνται στα ρηχά νερά και ο Καρσελά την ψάχνει για να πάει στην Σταντάρ Λιέγης, ο Τάκης δεν είχε και πολλές επιλογές. Σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και ο Φορτούνης και ο Μάριν, ο οποίος κλίνει μεν προς τα μέσα (τουτέστιν πέφτει πάνω στον «Φόρτου») όμως με αυτήν την κίνηση αφήνει το διάδρομο ανοιχτό για τον Κούτρη.

Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε το «άσε με να κάνω λάθος» και αυτό μπορεί να το αλλάξει μόνον η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη. Αν ο Ολυμπιακός φέρει έναν ή δύο εξτρέμ όπως είναι στο πρόγραμμα, τότε προφανώς και θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και ίσως φτάσουμε στο σημείο να μοιράζονται το χρόνο ο Φορτούνης με τον Μάριν.

Προφανώς και θα παίξει ρόλο αν ο Τάκης συνεχίσει στο 4-2-3-1 όπως ακολουθεί ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια και δεν πάει στο 3-5-2 που μας παρουσίασε στο ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά ως «σκηνές από τα προσεχώς». Ο επόμενος θα αποφασίσει για όλα αυτά αν και οι Μάριν-Φορτούνης έχουν το πλεονέκτημα ότι παίζουν εδώ και πολύ καιρό μαζί και τα έχουν βρει στο παιχνίδι τους.

Η πρώτη ώρα του (κάθε) αγώνα κυλάει με αυτούς και στη συνέχεια ο Λεμονής επιχειρεί τις όποιες «παρεμβάσεις» του στην ενδεκάδα. Πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη ο Τάκης έφτασε στο σημείο να παίξει και με τρία «10άρια» (μαζί με τον Οτζίτζα) όμως αυτό μάλλον εγκλώβισε τον Ολυμπιακό και ας του προέκυψε το γκολ της νίκης από αυτήν την παρέα.

Το είχε χρησιμοποιήσει και στο Αγρίνιο αυτό το σχήμα, ως εναλλακτικό πλάνο και του έφερε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όταν ο αντίπαλος έχει προσαρμόσει από την αρχή την άμυνά του και δεν χρειάζεται να την ανακατέψει, τότε η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ