Ο Σαμαράς να πληρώσει το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ κι ο Τσίπρας να ιδρύσει την ΕΡΤ 4

Ο Σαμαράς να πληρώσει το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ κι ο Τσίπρας να ιδρύσει την ΕΡΤ 4

Ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε ποιοι δεν θα πληρώνουν τα πρόστιμα , όχι όμως ποιοι θα τα πληρώνουν. Τα κορόιδα είναι γνωστά άλλωστε...

Δεν είμαι από τους τύπους που θα ταυτιστούν με τον οποιονδήποτε επιχειρηματία που βάζει τα ωραία του λεφτά για να περνάω όμορφα Σαββατοκύριακα.

Ο Σαββίδης και ο κάθε Σαββίδης με ενδιαφέρει ως ιδιοκτήτης-πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή όποια άλλη ιδιότητα εντός ΠΑΟΚ έχει, γι αυτό και μόνο θα κρίνεται από τη δική μου πλευρά.
Δε σας κρύβω βεβαίως πως χαίρομαι όταν οι επιχειρήσεις του πηγαίνουν καλά, ποιος θα ήθελε άλλωστε κάποιον μπατίρη ή κατεστραμμένο οικονομικά ως επενδυτή στην ομάδα του;

Πέρα όμως από μια γενική εικόνα που έχουν όλοι για όλους, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο, πόσο δε να γίνω γραφείο Τύπου, συνήγορος ή στρατιώτης του επιχειρηματία Σαββίδη.

Σήμερα θα αναφερθώ σε μια γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όχι με θέμα το Σαββίδη αλλά με αυτόν ως αφορμή, μια και διαβάζω παντού την είδηση πως η ΣΕΚΑΠ κινεί της διαδικασίες πτώχευσης, αδυνατώντας να λειτουργήσει με τη δαμόκλειο σπάθη ενός υπέρογκου προστίμου που επιβλήθηκε στη εταιρία, για παραβάσεις που καταγράφηκαν μια 5ετία πριν εξαγοραστεί από τον ομογενή επιχειρηματία.

Την εποχή που ο τελευταίος αγόρασε την εταιρία μάλιστα δεν είχαν επιβληθεί πρόστιμα, οπότε δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει κάτι που δεν υπήρχε.

Εκτός αυτού, παλιότερα είχε κατονομάσει τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και 3-4 ακόμα υπουργούς του ως αυτουργούς της κοροϊδίας που υπέστη, γεγονός που αποτέλεσε και την αιτία ή την αφορμή για να έρθει σε κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά με τον αρχηγό της, αναγκάζοντας τον να μετατρέψει αίθουσα Τύπου σε τηλεοπτική εκπομπή σχολιασμού επίμαχων φάσεων.

Για την ιστορία, ουδείς από αυτούς που κατονόμασε ο Σαββίδης τον διέψευσαν, δε βγήκε πότε ο Σαμαράς ή ακόμα και ο Μητσοτάκης ως ο διάδοχος του, να πουν «λέτε ψέματα κύριε Σαββίδη, είχατε ενημερωθεί, έστω για το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου».

Όποια κι αν είναι η αλήθεια πάντως, η κίνηση του Σαββίδη να κλείσει τη ΣΕΚΑΠ είναι η ενδεδειγμένη, είναι πέρα από κάθε λογική να ζητάμε από επιχειρηματίες να πληρώσουν τις αμαρτίες, τον υδροκεφαλισμό, είτε ακόμα και την κουτοπονηριά του κράτους.

Την περίοδο που ο Σαββίδης βρίσκεται στο τιμόνι της ΣΕΚΑΠ, η εταιρία παρουσιάζει κερδοφορία, έχει πληρώσει 10πλάσια χρήματα από το επίμαχο πρόστιμο σε φόρους, ενώ για την ανάπτυξη της επενδύθηκε ποσό ίσο με το ύψος του προστίμου.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν το πρόστιμο δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα χάσει ο Σαββίδης και είναι δεδομένο πως κάποιος τεχνοκράτης θα τον συμβούλευε να το πληρώσει, αφού όχι μόνο θα στερηθεί των προσδοκώμενων κερδών αλλά θα αχρηστεύσει και τα χρήματα που ήδη επένδυσε.

Είναι όμως το «γαμώτο» της υπόθεσης, που για όσους είτε γνωρίζουν, είτε έχουν ψυχολογήσει τον τρόπο λειτουργίας του Σαββίδη, δε μπορεί να εξαργυρωθεί με κανένα ποσό.

Μου πουλάς δηλαδή ρε μάγκα πτωχευμένη εταιρία στο παρακαλητό, την αγοράζω, επενδύω και την αναπτύσσω, εξασφαλίζω θέσεις εργασίας που υπό άλλες συνθήκες θα επιβάρυναν τα κρατικά ταμεία για επιδόματα ανεργίας κλπ. Απαλλάσσω το κράτος από το κόστος συντήρησης μιας εταιρίας που επιβάρυνε τον κρατικό κορβανά και όχι μόνο αλλά πληρώνω φόρους στο Δημόσιο.

Κι αντί να σου ζητήσω εγώ κάποια χαριστική ρύθμιση κάποιο ρουσφετάκι τέλος πάντων, έχεις την απαίτηση να πληρώσω και τις δικές σας απατεωνιές, διότι η λαμογιά με τα λαθραία τσιγάρα συνέβη την περίοδο που η ΣΕΚΑΠ ήταν εταιρία δημοσίου συμφέροντος ελεγχόμενη από την Αγροτική τράπεζα.

Το κόμμα μάλιστα που διόρισε εκείνα τα στελέχη, το οποίο ήταν το ίδιο με αυτό που απέκρυψε την παράβαση από τον αγοραστή και υποτίθεται ότι είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, έκανε άνω κάτω τη βουλή για να μην περάσει ο αυτονόητος νόμος που απάλλασσε επενδυτές κρατικών εταιριών από προηγούμενες αμαρτίες.

Για να εμπεδώσετε και το διαχρονικό στρουθοκαμηλισμό του ελληνικού κράτους με την ευκαιρία, ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε ποιοι δεν θα πληρώνουν τα πρόστιμα, όχι όμως ποιοι θα τα πληρώνουν.

Τα κορόιδα είναι γνωστά άλλωστε, είμαστε εμείς οι πολίτες που το επόμενο τριήμερο θα παστωθούμε μπρος στα γκισέ των τραπεζών για να εξοφλήσουμε τη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας. Για να μπορούν οι πρωθυπουργοί να πληρώνουν μεταξύ άλλων τις υπέρογκες αμοιβές σε μεγαλοστελέχη της κάθε ΣΕΚΑΠ.

Σ΄ ένα ευνομούμενο κάρος με τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας εν ισχύ, το πρόστιμο θα έπρεπε να το πληρώσει ο ίδιος ο Σαμαράς, μαζί με το Βενιζέλο και τους υπόλοιπους αρμόδιους υπουργούς, υπό τον έλεγχο του κράτους ήταν τότε η εταιρία, δικές τους επιλογές ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Το μόνο κρίμα είναι για τους εργαζόμενους, ας κόψει ο Τσίπρας όμως όσο ΕΚΑΣ έχει απομείνει στους χαμηλοσυνταξιούχους κι ας ιδρύσει την ΕΡΤ 4, να βρουν εκεί δουλειά οι απολυμένοι.

Ούτως ή άλλως, δεν έχει δώσει δείγματα πως μπορεί να καταφέρει κάτι περισσότερο, από το να οδηγεί σε μαρασμό ιδιωτικές επιχειρήσεις, να πολλαπλασιάζει τις εταιρίες που δραπετεύουν σε Κύπρους-Βουλγαρίες και να βολεύει κόσμο το Δημόσιο…

ΥΓ. Η πλάκα είναι πως αν τελικά βρεθεί λύση και η ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη απαλλαγεί από το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ της ΝΔ, ο Ιβάν θα είναι ο ευνοημένος της υπόθεσης.

Σε περίπτωση που βάλει λουκέτο θα είναι ένας αιμοσταγής εργοδότης που θα έχει οδηγήσει στην απελπισία 200 οικογένειες, εκτός αν πληρώσει κερατιάτικα άλλων.

Ή θα είναι διαπλεκόμενος λοιπόν, ή αναίσθητος ή κορόιδο, δεν έχει άλλη επιλογή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ