Η καλύτερη είδηση και από… πλέι οφ Ευρωλίγκας και οι ψυχάρες της Βαλένθια

Η καλύτερη είδηση και από… πλέι οφ Ευρωλίγκας και οι ψυχάρες της Βαλένθια

Η επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η αιτία για να επανέλθει η αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας του Πειραιά. Δεν είναι μάγος, όμως ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή, με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από την κατάθεση ψυχής στην Βαλένθια.

Ο άνθρωπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ και κατέκτησε με τον δικό του τρόπο την back to back Ευρωλίγκα είναι ένα βήμα πριν να αναλάβει τις τύχες της ομάδα του Πειραιά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο διάστημα που βρέθηκε στον ηλεκτροφόρο πάγκο των Πειραιωτών αγαπήθηκε και μισήθηκε. Από εκείνην την μέρα που οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν, ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πατούσε το παρκέ του αγαπημένου του ΣΕΦ, όχι σαν… εχθρός, αλλά σαν προπονητής του Ολυμπιακού.

Ξανά, μπροστάρης, με την ομάδα εν λευκώ στα χέρια του. Έτοιμος να γυρίσει τον διακόπτη και να δώσει νέο όραμα στους φίλους των Ερυθρόλευκων.

Από την αρχή της εβδομάδας Ολυμπιακός και Μπαρτζώκας είχαν έρθει ουσιαστικά σε συμφωνία. Εννοείται πως το «διαζύγιο» προ πενταετίας δεν ήταν ευχάριστο. Όμως η… καψούρα δεν γιατρεύεται.

Η είδηση του ερχομού του 54χρονου τεχνικού στο Λιμάνι της καρδίας του είναι πιο ευχάριστη και από πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Αποδεικνύει πως υπάρχει πλάνο, όραμα και ζωή στον Ολυμπιακό.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι τρόπον τινά μίλησαν. «Είμαστε εδώ, θα το γυρίσουμε» θα μπορούσε να μεταφραστεί η συγκεκριμένη κίνηση από τους διοικητικούς ηγέτες των Ερυθρόλευκων.

Λάθη έχουν κάνει πολλά. Και ποιος δεν κάνει στην τελική. Όμως η επιστροφή του πρώτου Έλληνα τεχνικού που κατέκτησε την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Ο κόσμος από την ώρα της αποκάλυψης των προχωρημένων επαφών των δύο πλευρών (πρώτο το έγραψε ο Eurohoops), ένιωσε ανακούφιση από την μία και.. παροξυσμό από την άλλη.

Ο Μπαρτζώκας δεν είναι μάγος όμως έτσι; Θέλει υπομονή και δουλειά. Προγραμματισμός και πλάνο και όχι στήριξη απλά στα λόγια.

Με τους βοηθούς του μαζί, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος αυτές τις μέρες ήταν στην Λάρισα, θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει ΟΛΗ την διαχείριση του Ολυμπιακού. Αυτός θα παίρνει τις αποφάσεις, με τους συνεργάτες του στο πλευρό του (παρελθόν ο Κεμζούρα και ο Καϊρίς, ίσως και ο Δέδας, επανέρχεται ο Χρήστος Παππάς, ενώ λογικά δίπλα του θα είναι ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Γιώργος Μποζίκας), με στόχο την επιστροφή στην… κανονικότητα.

Η εικόνα των Ερυθρόλευκων φέτος δεν αρμόζει στην ιστορία τους. Η κορυφαία ομάδα της 10ετίας, όπως ψήφισαν στο «10» οι αναγνώστες μας έχει γίνει φέτος η χαρά των αντιπάλων.

Δεν την σέβονται πια. Πρέπει να επανακτήσει τον σεβασμό των ομάδων της Ευρωλίγκας. Να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι αυτός που θα αναλάβει να το κάνει αυτό.

Μέχρι τότε υπομονή…

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το ματς με την Βαλένθια ήταν απολαυστικό. Ο Ολυμπιακός συνήθως όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αντιδράει. Και έτσι έγινε. Το ζητούμενο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι είχαν τεράστια προβλήματα, κατέβηκαν με 11άδα (ουσιαστικά 10άδα αφού ο Χαραλαμπόπουλος είναι μερικές ημέρες στην ομάδα και ήταν δύσκολο να πάρει χρόνο) και τον Μιλουτίνοφ τραυματία. Ε και; Η αυταπάρνηση του Σέρβου λειτούργησε ευεργετικά για τους Ερυθρόλευκους. Τα μάτια έβγαζαν φωτιά, η ψυχή που κατέθεσαν στην Βαλένθια ήταν συγκινητική και ο Ολυμπιακός κατέκτησε μία νίκη όπως αυτός μόνο γνωρίζει!

Πέρα από το θετικό αποτέλεσμα, αυτό που θα χαροποίησε ιδιαίτερα τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι σίγουρα η εμφάνιση τόσο του Σάσα Βεζένκοφ, όσο και του Αντώνη Κόνιαρη. Εμένα με εντυπωσίασε ο Αντώνης. Για το πείσμα του, το γεγονός ότι δεν μάσησε πουθενά, για το… ξύλο που έδωσε και την καρδιά που έβγαλε! Αυτό το παιδί διαθέτει… guts, είναι ταπεινός πάντα και αποτελεί επένδυση για το μέλλον του Ολυμπιακού. Το σημαντικό είναι πως είναι πιο ώριμος από ποτέ, αρχίζει και… ξεψαρώνει και είμαι πεπεισμένος πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα βγάλει τον καλύτερο εαυτό του.

Για τέλος δεν θα πω πολλά. Οι Ερυθρόλευκοι δεν θέλησαν να πέσουν κατω έτσι. Αν πέσουν ας είναι με τον τρόπο τους. Με αυτόν που τους μάθαμε τόσο καιρό…

Μία φωτογραφία λοιπόν όλο το παιχνίδι.. Ο Βασίλης Σπανούλης, με το πάθος να ξεχειλίζει. Ρομπότ… Ψυχή… ΗΓΕΤΗΣ..

ΥΓ1 Το χάρηκε και ο φιλαράκος ο Ταγκαλάκης που δίνει την μάχη του στον Ευαγγελισμό. Θα νικήσεις θηρίο και σε περιμένουμε στις επάλξεις και πάλι και στα δημοσιογραφικά του ΣΕΦ.

ΥΓ2 Ότι έγινε πρέπει να μένει στο παρελθόν. Για το καλό της ομάδας και του Ολυμπιακού. Τα μουτράκια τέλος, τα κεφάλια μέσα και η δουλειά επιτέλους να ξεκινήσει και πάλι στο Φάληρο. Εγινε η αρχή στην Ισπανία, ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια στο ΣΕΦ που μπορεί εύκολα να τα κερδίσει και να φτάσει στο 9-11. Υπάρχει δρόμος ακόμα. Αρκεί να το πιστέψουν όλοι.

ΥΓ3 Θα ελέγξει το ρόστερ του, θα τους προπονήσει και θα αποφασίσει τι κινήσεις θα γίνουν  για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει. Για αυτό υπήρχε η καθυστέρηση τόσο καιρό μετά και όσα έγιναν με τους Τσέρι-Μπόλνγτουιν και Ριντ.

ΥΓ4 Οι οικονομικές απολαβές του Έλληνα τεχνικού θα πλησιάζουν αυτές του Μπλατ. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι εδώ. Δεν ξέρω αν θα μιλήσουν οι πρόεδροι των Ερυθρόλευκων, κάτι που ζητάει ο κόσμος τους με αγωνία, όμως η κίνηση να φέρουν πίσω τον 54χρονο τεχνικό και να του δώσουν τα κλειδιά της ομάδας, μιλάει από μόνη της.

ΥΓ5 Γίνε η αλλαγή που θες να συμβεί… Καλώς επέστρεψες κόουτς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ