Ολυμπιακός : And the Oscar goes

Ολυμπιακός : And the Oscar goes

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς στον Ολυμπιακό, παίκτης ή προπονητής; Μεταγραφές θα γίνουν και άλλες δεδομένα, μένει να μάθουμε οριστικά με την έλευση του 2018 ποιος θα τους κοουτσάρει. Ή μήπως ξέρουμε;

Το 2017 μας αποχαιρετά και μαζί του μια σεζόν για τον Ολυμπιακό που μπορεί να είχε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά δεν την λες και άσχημη. Το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα με… εξομάλυνση ήρθε εύκολα, ασχέτως αν χρειάστηκε να το «ξανακερδίσει» στις αίθουσες των δικαστηρίων, η ομάδα επέστρεψε στους ομίλους του Champions League και έβγαλε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της… εξυγίανσης στην κορυφή.

Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα, θα μπορούσε όμως να ήταν και πολύ χειρότερα. Το 2017 φεύγει βεβαίως και το ζητούμενο είναι τι θα φέρει το 2018. Μια κομβική χρονιά από όλες τις απόψεις.

Το φινάλε του χρόνου πάντως έφερε ήδη τρεις καλές μεταγραφές για τώρα και για το μέλλον. Και έμελλε στην τελευταία του μέρα να φέρει και προπονητή. Έχουν δίκιο λοιπόν οι Ισπανοί που από νωρίς το μεσημέρι αναφέρουν σε εκτενέστατα ρεπορτάζ πως ο Όσκαρ Γκαρσία είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού;

Το σίγουρο είναι πως οι Ισπανοί δεν τα έχουν μπερδέψει. Δεν μπερδεύτηκαν από το γεγονός ότι Ολυμπιακός και Νότιγχαμ έχουν ιδιοκτήτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο 44χρονος Καταλανός προπονητής έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό.

Τον Ολυμπιακό που από την ώρα που βγήκε το θέμα δεν έχει πάρα την παραμικρή θέση γύρω από αυτό. Ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα, ούτε διαρροές, ούτε τίποτα. Αυτό που υπάρχει δεδομένα είναι τα ρεπορτάζ των Ισπανών που προφανώς παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν είπαν τι να κάνουμε, ας ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό. Καταλανός ο Όσκαρ Γκαρσία, καταλανικές εφημερίδες οι El Mundo Deportivo και Sport.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, και αυτό θα συμβεί δεδομένα μέσα στα δύο πρώτα 24ωρα του 2018 (το αργότερο) είναι αν το θέμα Όσκαρ Γκαρσία υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν όπου ο Ολυμπιακός έψαχνε την ξένη προπονητική αγορά όσο η ομάδα δεν πήγαινε με τίποτα, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν πριν κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα στην Κέρκυρα, ή είναι φρεσκότατο και ο Όσκαρ Γκαρσία είναι όντως στον δρόμο για το Ρέντη.

Οι πληροφορίες, πλην των Ισπανών, είναι λίγες έως τώρα όμως είναι αλήθεια πως γέρνουν στο δεύτερο ενδεχόμενο με το ρίσκο βεβαίως που τους αναλογεί. Η αλήθεια όμως είναι πως με τα δεδομένα που υπάρχουν ο Όσκαρ Γκαρσία ετοιμάζεται να αναλάβει τον Ολυμπιακό.

Ρίσκο άλλωστε θα υπάρξει έτσι και αλλιώς. Αν δηλαδή ο Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς δεν έχει προπονητή και ο Λεμονής συνεχίσει, κάτι που φαίνεται δύσκολα πλέον όσο οι ώρες περνούν. Το ερώτημα άλλωστε για τον Λεμονή ήταν αν μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή μέχρι το τέλος, ασχέτως μεταγραφών.

Παίκτες έχει και τώρα ο Ολυμπιακός, πιο σημαντικό όμως σε μια ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού και με το ρόστερ που διαθέτει είναι ο προπονητής. Στον Ολυμπιακό και ειδικά στην εποχή Μαρινάκη έχει φανεί ξεκάθαρα πως δεν φοβούνται να πάρουν το ρίσκο. Και μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί τις περισσότερες φορές πανηγυρικά.

Ο Όσκαρ Γκαρσία άλλωστε είναι προπονητής με καλή καριέρα, ανερχόμενος, σε καλή ηλικία και με δυνατότητες. Και αν πάμε στο πιθανότερο ενδεχόμενο του ερχομού του στον Ολυμπιακό τότε είναι ακόμη πιο σίγουρο πως η στήριξη του θα είναι η καλύτερη δυνατή με μεταγραφές δυνατές και ουσιαστικές.

Ας περιμένουμε όμως λίγες ώρες, άντε το πολύ μια-δύο μέρες ακόμη για τα επίσημα με τον Όσκαρ Γκαρσία να ετοιμάζεται για τη νέα του πρόκληση. Τι θα φέρει ο… Άγιος Βασίλης στο Λιμάνι τώρα αλλά και μέσα στον Ιανουάριο όπου ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος Κέβιν Μιραλάς, έστω και με τις λίγες πιθανότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, παραμένει ορατός.

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία πάνω από όλα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ