Οι Γκρίφιν (Κολοσσού) και Μιλιβόγιεβιτς (Κρίσταλ Πάλας) σε φινάλε παράλληλα!

Οι Γκρίφιν (Κολοσσού) και Μιλιβόγιεβιτς (Κρίσταλ Πάλας) σε φινάλε παράλληλα!

Κουϊζ: Υπάρχει κοινό στοιχείο ανάμεσα στον  Γκρίφιν του Κολοσσού Ρόδου και τον Μιλιβόγιεβιτς της Κρύσταλ Πάλας, στους αγώνες πρωταθλήματος μπάσκετ και ποδοσφαίρου, αντίστοιχα, που έγιναν κατά την τελευταία ημέρα του 2017;

ΥΠΑΡΧΕΙ! Ότι αμφότεροι είχαν την τελευταία προσπάθεια , με την οποία η ομάδα τους θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τη νίκη! Όμως, ο μεν Αμερικανός της ροδιακής ομάδας αγχώθηκε γιατί απέμεναν 2 δευτερόλεπτα για τη λήξη  και με τρίποντο σουτ επιχείρησε ανεπιτυχώς να ανατρέψει το «πράσινο» 71-72. Ο δε Σέρβος, πρώην «ερυθρόλευκος»  μέσος εκτέλεσε πέναλτι , αλλά ο «Πολίτης» τερματοφύλακας, Έντερσον, απέκρουσε και διατήρησε το 0-0, με το οποίο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ανέβασε στα 19 τα σερί νικηφόρα αποτελέσματα , αλλά διατήρησε το επίζηλοι αήττητο στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ημέρα, που ο Εγκέλαδος ταρακούνησε , με 4,6 Ρίχτερ, «την γειτονιά» του Παναθηναϊκού, την Αθήνα, η ομάδα του ΄Αρη Λυκογιάννη έφτασε «στα 00.2΄΄ πριν από το τέλος» για να κάνει «τον δικό της σεισμό» στην κορυφή του ελληνικού  πρωταθλήματος μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός αισθάνθηκε μεν το παρκέ του Βενετέκλειου  να τρέμει κάτω από τα πόδια του, αλλά  είχε και την βοήθεια της τύχης, οπότε απέφυγε τα χειρότερα. Στην έλλειψη καθαρού μυαλού, για το μακρινό σουτ από τον Γκρίφιν και στην τύχη του αντιπάλου ο πολύ καλός κόουτς της γηπεδούχου ομάδας πρόσθεσε την διαιτησία. Ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ και ο βοηθός του επικαλέστηκαν την κόπωση του Παναθηναϊκό, μάλλον και την κακή ψυχολογία, από τη ήττα στη Βαλένθια.

ΣΑΘΡΗ, κατά την δική μας εκτίμηση, η δικαιολογία του «πράσινου» τεχνικού τιμ για κόπωση, λόγω ευρωπαϊκού μαραθωνίου,  από την στιγμή, που έχουν παρθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. ΄Ενας από τους πιο φιλόδοξους, δυναμικούς, τολμηρούς και «με το χέρι βαθιά στην τσέπη» τους ηγέτες της 16άδας της Ευρωλίγκας, διακρίνεται και στο «προβλέπειν εστί φιλοσοφείν». Το ίδιο με τους  Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλοις.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ η απαραίτητη μέριμνα από την διοικητική ηγεσία (και) του Παναθηναϊκού, ώστε η ομάδα να μπορεί να κρατάει σε μια μασχάλη δύο καρπούζια, τα πρωταθληματικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό  με ρόστερ γεμάτο  και πανίσχυρο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ στέκει , προκειμένου για την επίκληση της ατυχίας, μόνο  από την απουσία τραυματισμένων παικτών. Και για την συγκεκριμένη περίπτωση, στην Ρόδο, του ικανότατου Νίκου Παππά.  Αλλά τι να πουν τότε οι Γιάννης Σφαιρόπουλος- Μίλαν Τόμιτς για  το Ολυμπιακός στο Κάουνας, χωρίς τέσσερις (!), τους Πρίντεζη, Μάντζαρη, Αγραβάνη, Μιλουτίνοφ;

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ από στελέχη του αήττητου , 20βαθμου, Παναθηναϊκού να ακούς, ότι «Προερχόμασταν από το ταξίδι στην Βαλένθια», όταν το αμέσως επόμενο παιχνίδι του  δεν ήταν με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή με αυτόν, που οι δύο τους συγκροτούν την  πρώτη, από τις τρεις ταχύτητες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Κολοσσός ανήκει στο γκρουπ των ομάδων, που συνθέτουν την δεύτερη ταχύτητα (στην τρίτη είναι οι Πανιώνιος, Τρίκαλα, Κύμη, που αγωνίζονται για την αποφυγή του υποβιβασμού).

ΓΕΓΟΝΟΣ, βέβαια, πως ο Κολοσσός, μαζί με τον Προμηθέα (τον τέταρτο , κατά σειρά, σε πιο πλούσιο μπάτζετ, μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) και Λαύριο είναι … «οι Ατρόμητοι Περιστερίου» του πρωταθλήματος μπάσκετ!  Με το εκπληκτικό Λαύριο, πού συνέτριψε, κατά την 10η αγωνιστική και τον ΠΑΟΚ, με 90-72, να βρίσκεται …πιο κοντά προς ό,τι το ποδοσφαιρικό Περιστέρι  και με 17 βαθμούς  αποχαιρέτισε το 2017 από την 3η θέση, μόλις ένα βαθμό κάτω από τον Ολυμπιακό, αλλά ένα πιο πάνω από τους ΠΑΟΚ, Προμηθέα, ΑΕΚ!

ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ»-μεγάλοι της  Α1ης κατηγορίας  είναι η πιο ευχάριστη νότα , ενόψει 2018. Χωρίς να αγνοούμε τον 15βαθμό Κολοσσό και τους 14βαθμους  Κόροιβο, Ρέθυμνο, Φάρο-Λάρισα που έχουν παρέα τους τον ΄Αρη- τον άξιο ιδιαίτερης μνείας, γιατί αμέσως μετά  τον Παναθηναϊκό μαζεύει  τους πιο πολλούς θεατές στο Αλεξάνδρειο.

ΝΑΙ ΜΕΝ παραμένει το ελληνικό πρωτάθλημα με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό  χωρίς απειλητικό διεκδικητή της πρωτιάς. Αλλά συμβαίνει το εξής πολύ ξεχωριστό: ότι οι «νέες δυνάμεις» έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τις άλλοτε πρωταθληματικού επιπέδου ΑΕΚ-΄Αρη-ΠΑΟΚ  και στα «εντός έδρας» ματς  τις καθυποτάσσουν εύκολα! Εκφραστικά παραδείγματα  το Λαύριο κατά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ , ο Κόροιβος τον ΄Αρη.

ΣΩΣΤΗ η άποψη, ότι το ελληνικό πρωτάθλημα  δεν είναι ποιοτικό, κυρίως όπως το ισπανικό .Γι΄αυτό  είναι άστοχο το να λέγεται, πως η Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκαν στο παιχνίδι τους, αμέσως  μετά την  αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αυτό δε για «άλλοθι» υπέρ του Παναθηναϊκού, που το Σάββατο απόγευμα , 31 Δεκεμβρίου 2017, «είδε …τον Εγκέλαδο , στο Βενετόκλειο, και φοβήθηκε». Όμως, χάρη  προπάντων στους Λαύριο, Προμηθέα, Κολοσσό, Κόροιβο , Ρέθυμνο , που επιδίδονται ακόμη και σε επίδειξη δύναμης σε βάρος των ΠΑΟΚ-΄Αρη-ΑΕΚ , κάτι διαφορετικό γεννιέται. Αν έχει διάρκεια , τότε θα μπορούμε να μιλάμε και ότι στο μπασκετικό «μαραθώνιο» υπάρχουν «δρομείς» όπως οι ποδοσφαιρικοί Ατρόμητος και Πανιώνιος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ