Δεν είσαι μάγκας παίζοντας με την υγεία του άλλου

Δεν είσαι μάγκας παίζοντας με την υγεία του άλλου

Είναι υποχρέωση όλων να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες τηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ειλικρινά δεν με νοιάζει ποιά είναι η κυβέρνηση. Είναι, όμως από τις λίγες φορές που προσωπικά εγώ θυμάμαι, που το κράτος αντιμετωπίζει σωστά μια τόσο σοβαρή κατάσταση.

Η Ελλάδα πήρε πολύ πιο γρήγορα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία. Βλέποντας με κομμένη την ανάσα το τι γίνεται σ’ αυτές τις χώρες, αποτελεί ευτύχημα ότι είναι στο χέρι μας να μη φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο.

Για να μην γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται όλοι να βάλουνε το δικό μας λιθαράκι στην μάχη απέναντι στην επιδημία. O καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

Ναι, σε κανέναν δεν αρέσει να μένει κλεισμένος στο σπίτι του. Αλλά, δεν μένουμε στη Γροιλανδία ρε παιδιά για να μας λείπει τόσο ο ήλιος. Δεν θα πάθουμε τίποτα αν καθίσουμε και λίγο στο σπίτι.

Πόσες φορές άλλωστε το έχουμε σκεφτεί ενδόμυχα, όταν ξεκινούσαμε να πάμε στη δουλειά. Τι ωραία θα ήταν να άραζα σήμερα μέσα.

Μάγκας δεν είσαι όταν επειδή είσαι νέος και υγιής , παίζεις με την υγεία του άλλου. Του διπλανού σου και του συνανθρώπου σου. Ναι, έχει άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ειδικά ηλικιωμένους, που δείχνουν να μη τους νοιάζει. Ε να νοιάζει εμάς και να τους προστατέψουμε.

Ψυχραιμία και σοβαρότητα χρειάζεται και πίστη για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Όχι πανικό και όχι υπερβολές.

Υ. Γ Βγήκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καστοριάς και έκανα έκκληση για μάσκες. Δεν έχουν μάσκες αυτοί που δίνουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή, γιατί τις εξαφάνισαν αυτοί που δεν τις χρειάζονται και τις έχουν καταχωνιασμένες σπίτι τους..

Υ. Γ 1. Εσείς που πήρατε με τις κούτες τα αντισηπτικά, θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι για να μη κολλήσετε, θα πρέπει να μπορούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους και οι συνάνθρωποι μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ