Αμεση διερεύνηση για την ανακοίνωση-ψέμα της ΚΕΔ

Αμεση διερεύνηση για την ανακοίνωση-ψέμα της ΚΕΔ

ΕΠΟ και ΚΕΔ οφείλουν να δώσουν ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ εξηγήσεις γιατί έσπευσαν να διαψεύσουν με ωμό ψέμα τη μη λειτουργία του VAR στο Λαμία-ΠΑΟΚ. Βαριές σκιές για όλους και λεκές για την Ομοσπονδία και τα στελέχη της η υπόθεση.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και ειδικά σε ένα σύστημα εξαρτήσεων, που επιλέγει να κινείται, να δραστηριοποιείται με τρόπο που «βολεύει» αυτόν που κάνει το κουμάντο, είναι δύσκολο να μην προκύψει «στραβή». Η αλλοίωσης της πραγματικότητας σε τέτοια καθεστώτα κρίνεται… αναμενόμενη, ως ένα σημείο. Στην Ελλάδα είμαστε, άλλωστε. Ολοι βλέπουν και καταλαβαίνουν τι γίνεται. Αλλά όταν η ΚΕΔ βγάζει ανακοίνωση χρησιμοποιώντας ωμά, αυταπόδεικτα ψέματα, για να καλύψει ένα λάθος υπέρ μίας συγκεκριμένης ομάδας, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό ψέμα. Αλλά με κάτι πολύ πιο σοβαρό. Κάτι που δεν μπορεί να μείνει έτσι. Δεν γίνεται να μην δοθούν απαντήσεις.

Η αποκάλυψη από to10.gr δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως ο HFF-CRC VAR Refereeing Project Leader της ΕΠΟ, Μιχάλης Κουκουλάκης και ο VAR Project Manager, Αλέξανδρος Χολέβας: Η ΚΕΔ εξέδωσε ΨΕΥΔΟΣ ανακοίνωση ότι το VAR λειτούργησε κανονικά την 20ή αγωνιστική στο ΛΑΜΙΑ-ΠΑΟΚ (23/01/2020), την ώρα της επίτευξης του γκολ του Δικεφάλου. Δεν λειτουργούσε. Και μάλιστα αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα, ρητά και με ξεχωριστή υποσημείωση στην αναφορά τριμήνου του Κουκουλάκη για τη λειτουργία του VAR. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και σε άλλα ματς. Για τα οποία, όμως, δεν είχαν βγει ανακοινώσεις διάψευσης…

Εδώ, λοιπόν, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να λάβουν απάντηση. Αμεση απάντηση. Και κυρίως πειστική. ΕΠΟ και ΚΕΔ οφείλουν να δώσουν σοβαρές εξηγήσεις γιατί έσπευσαν να διαψεύσουν με τη μη λειτουργία του VAR στο Λαμία-ΠΑΟΚ, παρότι το σύστημα δεν λειτούργησε. Για να πει κάποιος ψέμα για ένα τέτοιο περιστατικό, κάποιον λόγο θα πρέπει να έχει. Θα πρέπει, λοιπόν, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ του Περέιρα και των λοιπών συγγενών, να πάρουν στυλό και χαρτί και να καταγράψουν δικαιολογίες για τον λόγο που λειτούργησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Δεν πρόκειται για ένα περιστατικό… απλό. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΚΕΔ να καλύπτει με ένα ωμό ψέμα, ένα αυταπόδεικτο γεγονός! Ένα γεγονός που τα παραδέχονται σε ΕΠΙΣΗΜΑ e-mails τους οι υπεύθυνοι του VAR στην Ελλάδα. Οι οποίοι επίσης σιώπησαν μπροστά στην παραπλάνηση του κοινού στην οποία προχώρησε η ΚΕΔ.

Διότι αυτό έκανε η ΚΕΔ. Παραπλάνησε το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Προσπάθησε να καλύψει ένα γεγονός που το είδε όλη η Ελλάδα: Στη διάρκεια του αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ, όταν οι παίκτες της Λαμίας άκουσαν από τον διαιτητή να τους λέει ότι δεν δουλεύει το VAR, ξέσπασαν σε γέλια (και σε διαμαρτυρίες) μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ακόμη και χωρίς e-mail Κουκουλάκη-Χολέβα.

Η ΚΕΔ και η ΕΠΟ, λοιπόν, θα πρέπει να εξηγήσουν, είτε δημόσια είτε στις αρμόδιες αρχές, που οφείλουν να διερευνήσουν τα πώς και τα γιατί της πολύ σοβαρής αυτής υπόθεσης, γιατί είπαν ψέματα. Γιατί επέλεξαν να παραπλανήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Γιατί το έκαναν σε μία φάση που όλως τυχαίως ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να δει το VAR το γκολ-οφσάιντ του Δικεφάλου;

Οσο δεν το κάνουν, όσο δεν παίρνουν θέση, όσο συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», τόσο οι βαριές σκιές θα σκεπάζουν το πάρκο Γουδή και η υπόθεση θα αποτελεί ακόμη έναν λεκέ για την Ομοσπονδία και τα στελέχη της. Μια υπόθεση γνήσιας… εξυγίανσης.

ΥΓ. Μπορεί η ΕΠΟ να μην έχει… χρόνο να στείλει τα έγγραφα που ζήτησε ο Ολυμπιακός από την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS, αλλά ίσως ο Περέιρα και οι συνεργάτες του στην ΚΕΔ, μπορούν να αφήσουν για λίγο την ξεκούρασή τους και την καταμέτρηση του παχυλού μισθού τους και να πάρουν θέση για ένα θέμα που τους διασύρει. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να μιλήσει αν του το επιτρέπουν. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην λένε τίποτε μπροστά σε μία υπόθεση που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Και κυρίως εκθέτει προθέσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ