Έλα Αλέκο: Η ΚΕΔ είναι για Εισαγγελέα

Έλα Αλέκο: Η ΚΕΔ είναι για Εισαγγελέα

Μέγα σκάνδαλο με το Λαμία-ΠΑΟΚ (0-1) και το ψέμα της ΚΕΔ μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Το... αμαρτωλό e-mail που καίει τον Μέλο, τον κολλητό του Βασιλειάδη και τον Γραμμένο.

Πραγματικά όσο ο καιρός περνά τόσο και η απορία μεγαλώνει: Τι ακριβώς περιμένει ο Βαγγέλης Γραμμένος διοικώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκλειστικά σαν παραμάγαζο του ΠΑΟΚ; Να κερδίσει το δικαίωμα μιας ακόμη υποψηφιότητας (που δεν… ) ή να εξασφαλίσει την επόμενη θέση του κάπου στον… επιχειρηματικό κάμπο του χαλίφη Ιβάν;

Γιατί αν περιμένει το δεύτερο, τότε μεγάλο παιδί είναι και καλώς πράττει προς το συμφέρον του από τη στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν υπάρχει κανείς σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός. Αν όμως είναι όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου να δημιουργεί προϋποθέσεις για μια ακόμη θητεία, τότε «καλά κρασιά». Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικώς. Πέρασαν και άλλοι κακοί πρόεδροι, υπήρξαν και άλλοι που έκαναν χατιρία σε ομάδες. Τέτοια κατάσταση όμως δεν έχει προηγούμενο. Κατάσταση για Εισαγγελέα. Με αποδείξεις διαδοχικές. Και σε όλα τα επίπεδα.

Η ιστορία που ακολουθεί είναι 100% αληθινή. Και με στοιχεία που αν κυκλοφορήσουν δημόσια θα γελοιοποιήσουν και την ΕΠΟ του Γραμμένου, και τον Χολέβα τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Βασιλειάδη που τον κληρονομήσαμε με μισθό golden boy. Και βέβαια του Μέλο Περέιρα. Αυτού του απίθανου Πορτογάλου που σαν επικεφαλής της διαιτησίας έχει ξεφτιλίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Όχι μόνο με τα… δικά μας παιδιά που σφυρίζουν ότι βλέπουν (αρκεί να βλέπουν ασπρόμαυρα και Δικέφαλα) αλλά και με ένα κάρο ψέματα προκειμένου να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους (και τα 22.500 ευρώ τον μήνα ρε γαμώ το).

Θυμάστε εκείνο το περίφημο Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 με το οφσάιντ γκολ του Λέο Μάτος (33΄) που μέτρησε γιατί κόλλησε η οθόνη του VAR; Μια από τις πιο κραυγαλέες υποθέσεις του φετινού πρωταθλήματος που πήρε διαστάσεις αναγκάζοντας την ΚΕΔ να τοποθετηθεί δημόσια;

Μας είπαν λοιπόν τότε ο Μέλο Περέιρα και η παρέα του ότι το VAR λειτούργησε κανονικά. Ότι δεν κόλλησε. Και ότι η φάση του γκολ εξετάστηκε κανονικά. «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας διευκρινίζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο έλεγχος VAR στον αγώνα Λαμίας -ΠΑΟΚ και μετά την επίτευξη του γκολ του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε κανονικά και με βάση το πρωτόκολλο χρήσης του συστήματος. Δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παράβαση πριν την επίτευξή του. Η προσωρινή βλάβη που παρατηρήθηκε και είχε σχέση με τον χειριστή του επαναληπτικού βίντεο δεν είχε καμία επίπτωση στην αξιολόγηση της φάσης καθώς ήταν μεταγενέστερη. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι η τηλεοπτική εικόνα της ζωντανής μετάδοσης». Μας είπαν ότι με λίγα λόγια η ιστορία εκείνη δεν ήταν παρά ένα… ψέμα των δημοσιογράφων που ξεκίνησε από την τηλεοπτική μετάδοση της ΕΡΤ όπου ακούστηκε ζωντανά η ενημέρωση των διαιτητών προς τους πάγκους ότι το VAR «κόλλησε». Την ανακοίνωση αυτή η ΚΕΔ την εξέδωσε το βράδυ της 23ης Ιανουαρίου. Και η πρόθεση της ήταν ξεκάθαρη. Να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να παραδεχθεί δηλαδή ότι οι διαιτητές είδαν τι έγινε, αλλά δεν έδωσαν την παράβαση. Όχι ότι δεν είδαν και για αυτό μέτρησαν το γκολ! Ναι, ότι θα έλεγε και ο ΠΑΟΚ. Τέτοιο το χάλι της παρέας του Μέλο.

Στις 5 Απριλίου λοιπόν ο κύριος Αλέξανδρος Χολέβας παρέλαβε ένα mail από τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Την τρίμηνη αναφορά του VAR για τις αγωνιστικές 18-26 του πρωταθλήματος. Σε αυτό το mail λοιπόν ο… Αλέκος ενημερώνεται ότι υπήρξε διακοπή της υπηρεσίας του VAR στο ματς Λαμία-ΠΑΟΚ και μάλιστα ακριβώς σε εκείνο το σημείο όπου επιτεύχθηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το γκολ του Μάτος που δεν έπρεπε να μετρήσει. Εκείνο που έδωσε στον ΠΑΟΚ δύο παραπάνω βαθμούς.

Με δύο λόγια το VAR δεν δούλεψε. Και η ΚΕΔ πως έβγαλε ανακοίνωση από το βράδυ της 23ης Γενάρη για το αντίθετο; Το ψέμα είναι προφανές. Το σκάνδαλο επίσης. Και το πιο ενδιαφέρον; Από τις 5 Απρίλη μέχρι σήμερα, κανένας Χολέβας, καμία ΕΠΟ δεν έκαναν την παραμικρή κουβέντα με την ΚΕΔ. Πολλώ δε μάλλον δεν υπήρξε διάψευση εκείνης της ανακοίνωσης, ή έστω διόρθωση της. Γιατί αν το VAR δεν δούλεψε οι διαιτητές θα είχαν σε τελική ανάλυση ένα άλλοθι για την «πατάτα» τους. Το πρόβλημα της ΚΕΔ όμως ήταν από ότι φαίνεται να… ξεπλύνει το γκολ του ΠΑΟΚ. Σε μια έδρα που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε βόλει ο Βιεϊρίνια. Και με έναν αντίπαλο που στο ματς του πρώτου γύρου, άλλαξε… τερματοφύλακα στο ημίχρονο στέλνοντας τον –πρώην του ΠΑΟΚ- Βελλίδη από τα αποδυτήρια απευθείας σπίτι του, λύνοντας το συμβόλαιο για την απόδοση του εκείνο το απόγευμα στη Τούμπα!

Η ιστορία είναι κανονικά για Εισαγγελέα. Αλλοίωση αποτελέσματος. Με τους διαιτητές να συμμετέχουν σε αυτή. Και την Επιτροπή Διαιτησίας να τους καλύπτει.

ΥΓ. Αν ο κύριος Χολέβας ή ο κύριος Κουκουλάκης διαφωνούν με το ρεπορτάζ μας δεν έχουν παρά να το δηλώσουν. Το τι θα ακολουθήσει αναγνώστη μου, θα είναι τόσο διασκεδαστικό που δεν θα το φαντάζεσαι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ