Ο Ιβιτς σκέφτεται σωστά, αλλά οι καλύτεροι κοστίζουν…

Ο Ιβιτς σκέφτεται σωστά, αλλά οι καλύτεροι κοστίζουν…

Με δεδομένη την οικονομική κρίση και την κατάρρευση των εσόδων κάθε ΠΑΕ και της ΑΕΚ, μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι στη θέση τους θα έρθουν παίκτες που την επομένη της άφιξής τους θα μπορούν να προσφέρουν παραπάνω από όσα πρόσφεραν οι τρεις που φεύγουν.

Αυτή είναι η εύκολη δουλειά, Να σταθμίζεις τα αγωνιστικά και δεδομένα και να αποφασίζεις για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Την ΑΕΚ απασχολούν τώρα, τρεις περιπτώσεις. Του Τσινγκρίνσκι, του Χουλτ και του Κλωναρίδη. Όπως και να το πάρεις οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν υπάρχει πρόθεση από τους κιτρινόμαυρους να ανανεωθούν τα συμβόλαια των τριών παικτών που λήγουν το καλοκαίρι.

Ο Τσινγκρίνσκι είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας. Ξέρει να κατευθύνει την άμυνα  δεν πανικοβάλλεται και προωθεί την μπάλα καλύτερα από κάθε άλλον. Είναι γυάλινος όμως. Παίζει λιγότερες φορές από εκείνες που κάποιος τραυματισμός τον κρατάει εκτός αγωνιστικής δράσης. Τα χρόνια έχουν αρχίσει να βαραίνουν στις πλάτες του Ουκρανού. Παίκτη με την ποιότητα και το βιογραφικό του δεν μπορεί (ειδικά αυτόν τον καιρό να βρει η Ενωση. Με τα λεφτά που του δίνει (περίπουπεντακόσια χιλιάρικα) θα βρει κάποιον που θα της προσφέρει περισσότερα.

Ο Χουλτ ήταν απλά ένας παίκτης που κάλυπτε με επάρκεια τη θέση του. Δεν είχε τίποτα που να το κάνει να ξεχωρίζει αλλά δεν υστερούσε και σε τίποτα με εξαίρεση τις ασίστ. Με τριακόσια πενήντα χιλιάρικα τον χρόνο που παίρνει ο Σουηδός είναι δύσκολο να πεις πως μπορείς να φέρεις καλύτερο. Ούτε να υποστηρίξεις πως η ΑΕΚ μπορεί να ξοδεύει ένα τέτοιο ποσό για παίκτη που συνήθως είναι αναπληρωματικός του Λόπες. Κατά συνέπεια η ΑΕΚ θα ψάξει για κάποιον νεότερο και φτηνότερο.

Ο Κλωναρίδης παρά τη θέληση και την συνέπεια του δεν μπόρεσε να βρει θέση βασικού στην ΑΕΚ. Η προσπάθειά του ήταν από την αρχή δύσκολη. Τα χρόνια πέρασαν κι Κλωναρίδης δεν κατάφερε να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Δεν είναι ούτε καθαρόαιμος εξτρέμ ούτε κεντρικός επιθετικός. Η απροσδιόριστη θέση του στο γήπεδο του στοίχησε. Σε ομάδες με μικρότερες απαιτήσεις μπορεί να ευδοκιμήσει. Στην ΑΕΚ ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολα.

Για παίκτες που δεν είναι πια βασικοί και βρίσκονται σε ηλικία προχωρημένη η ΑΕΚ δεν έχει λόγους να παρατείνει την παραμονή τους στο ρόστερ. Η πρόθεση του Ιβιτς να ψάξει άλλους για τις θέσεις τους είναι απολύτως λογική. Στη θέση του έτσι θα σκεφτόταν κάθε μάνατζερ. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και την κατάρρευση των εσόδων κάθε ΠΑΕ και της ΑΕΚ, μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι στη θέση τους θα έρθουν παίκτες που την επομένη της άφιξής τους θα μπορούν να προσφέρουν παραπάνω από όσα πρόσφεραν εκείνοι που έφυγαν. Κι αυτό θα είναι το πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει από τη νέα χρονιά ο Μάσιμο Καρέρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ