Τάρπλεϊ : Ο κορυφαίος όλων

Τάρπλεϊ : Ο κορυφαίος όλων

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του καλύτερου ξένου παίκτη που είδαν τα ματάκια μας στο μπάσκετ, του Ρόι Τάρπλεϊ.

Το καλοκαίρι του 1992 ο Άρης θα φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Ρόι Τάρπλει. Όχι απλά έναν Αμερικανό, αλλά τον καλύτερο, τον κορυφαίο που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά στα ελληνικά γήπεδα. Απίστευτο ταλέντο και συνάμα ανάλογη τάση αυτοκαταστροφής. Αν, άλλωστε, δεν υπήρχαν τα προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, δεν θα πατούσε, ποτέ πιθανότατα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αν ο Ρόι Τάρπλεϊ κατάφερνε να αποτυπώσει στο παρκέ το ταλέντο του, χωρίς ο ίδιος να βάζει φρένο στον εαυτό του, τότε θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που είχαν αγωνιστεί ποτέ στο NBA. Η μοίρα, όμως, τα έφερε αλλιώς και ταξίδεψε στην Ελλάδα, φορώντας την φανέλα του Άρη. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν αλήθεια ή μύθος οι φήμες που έλεγαν ότι στα αποδυτήρια πριν την έναρξη των αγώνων οι υπάλληλοι του γηπέδου έβρισκαν δεκάδες άδεια  κουτάκια μπύρας.

Αυτό, όμως, για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι, είναι ότι μιλάμε για έναν παίκτη «οδοστρωτήρα», ένα αθλητή που μπορούσε να βάζει την μπάλα στο καλάθι με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Ένας παίκτης που μπορούσε, πραγματικά, να παίξει από πλέι μέικερ μέχρι σέντερ.

Ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του. Παρόλα αυτά, μιλάμε για έναν αθλητή που μας ανάγκασε να βγάλουμε επιφωνήματα θαυμασμού. Εντελώς ξαφνικά, στις 9 Ιανουαρίου του 2015, ο Ρόι Τάρπλεϊ «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία μόλις 50 ετών. Νικημένος από τις προσωπικές του αδυναμίες.    

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ