Οι παίκτες της Euroleague σκέφτονται παράλογα

Οι παίκτες της Euroleague σκέφτονται παράλογα

Έχοντας χάσει το κίνητρό τους, οι παίκτες της Euroleague είπαν στον Μπερτομέου πως δεν θέλουν να παίξουν. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών όλων των αθλημάτων, εκείνοι σκέφτονται μάλλον... εγωιστικά.

Στην τηλεδιάσκεψη του Τζόρντι Μπερτομέου με τους παίκτες της Euroleague έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά των παικτών πως δεν επιθυμούν να μπουν και πάλι στο παρκέ για να αγωνιστούν και να τελειώσουν τη σεζόν. Προκαλεί εντύπωση. Διότι σχεδόν σε όλο τον κόσμο, σχεδόν σε κάθε άθλημα, η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών επιθυμεί την επιστροφή. Είναι ελάχιστοι εκείνοι που λόγω φόβου για τον κορωνοϊό εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, όπως ο Καντέ της Τσέλσι.

Ακόμα και στο βόλεϊ, που στην Ελλάδα αποφασίστηκε να γίνει Final 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, δήλωσε ότι οι παίκτες δέχτηκαν με χαρά αυτή την απόφαση. Και πως ανυπομονούν να παίξουν ξανά και να διεκδικήσουν τους στόχους τους.

Στο μπάσκετ οι παίκτες μοιάζουν να… ξέμειναν από κίνητρο. Και να είναι έτοιμοι να κλοτσήσουν όλα όσα προσπάθησαν να πετύχουν όλους τους προηγούμενους μήνες. Με το πρόσχημα πως υπάρχει ο φόβος – όχι του κορωνοϊού, αλλά – του τραυματισμού! Παρά το γεγονός πως από αύριο, που θα υπάρξει απόφαση, μέχρι να ξανά μπουν στο παρκέ, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα περισσότερο από 1,5 μήνα, διάστημα υπέρ αρκετό για να επανέλθει ο οργανισμός του αθλητή σε επιθυμητά επίπεδα και να μπορεί το κορμί του να ανταπεξέλθει.

Σκέφτονται περισσότερο το μέλλον, την επόμενη σεζόν, ίσως και τις επόμενες ομάδες τους, παρά το… σήμερα. Και σίγουρα είναι κακό για το άθλημα αυτό.

Το να μη θέλουν οι ομάδες να συνεχιστεί η σεζόν μπορώ να το καταλάβω. Τα έσοδα τους δε θα αυξηθούν, είτε… λήξει τώρα, είτε όχι. Αντίθετα, αν δεν μπουν και πάλι στο γήπεδο θα πάνε με διαπραγματευτικό ατού στους παίκτες για να τους κόψουν χρήματα και να τους πληρώσουν λιγότερο. Μα το να μη θέλει ένας αθλητής να διεκδικήσει μέχρι το τέλος αυτό για το οποίο μόχθησε επί μήνες, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ιδιαίτερα όταν στο ποδόσφαιρο ήδη ξεκίνησαν πολλά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, οι μεγάλες λίγκες ψάχνουν τρόπους για να επιστρέψουν, οι διοργανώσεις της UEFA θα συνεχιστούν τον Αύγουστο, έστω και αν χρειαστεί να αλλάξουν το φορμάτ. Ακόμα και στη μεγαλύτερη λίγκα του κόσμου, στο NBA, η σκέψη όλων (λίγκας, παραγόντων, αθλητών) είναι να συνεχιστεί η σεζόν και να ολοκληρωθεί κανονικά και δεν έψαχναν την πρώτη ευκαιρία για να σταματήσουν.

Η καθοριστική μέρα είναι η αυριανή, εκεί που θα ξεκαθαρίσει από τους συλλόγους τι θα γίνει και αν οι σύλλογοι αποφασίσουν να παίξουν τους… κόπους μιας χρονιάς, οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να βρουν τα κίνητρά τους και να μπουν στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ