Η εμπιστοσύνη του Αλαφούζου φεύγει… εύκολα

Η εμπιστοσύνη του Αλαφούζου φεύγει… εύκολα

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει στο μυαλό του μόνο ένα σχέδιο και όποιος δεν το ακολουθήσει, θα βγει από το "κάδρο" του Παναθηναϊκού.

Στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουμε το ποδοσφαιρικό σχέδιο του Τσάβι Ρόκα από τα προφίλ των παικτών που αναζητά, δεν έχει προκύψει μία ξεκάθαρη απάντηση. Για παράδειγμα, η πρώτη μεταγραφή του Καταλανού για το καλοκαίρι του 2020, παρότι ήταν προ κορωνοϊού, δεν εντάσσεται στη λογική που ευαγγελίζεται ο Σύλλογος. Υποτίθεται ότι ο Παναθηναϊκός αποσκοπεί στην ανάδειξη των ταλέντων από την ακαδημία του και στην απόκτηση λίγων ξένων οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά.

Ο Φραν Βέλεθ σίγουρα δεν ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία. Είναι ένας μέτριος Ισπανός αμυντικός στην ηλικία των 30 ετών και σίγουρα, λίγο πάνω-λίγο κάτω, η βαθμολόγηση της αξίας κυμαίνεται γύρω στη βάση. Ο Τσάβι Ρόκα δεν επέλεξε έναν Μολέντο για το κέντρο της άμυνας, τον πιο γεμάτο χώρο του ρόστερ ώστε να μην εκφράζεται αμφισβήτηση. Εκεί που έχει τους Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Κολοβέτσιο, Νούνες και τον Μαυρομάτη, ο οποίος θα επιστρέψει από τον δανεισμό, έβαλε έναν στόπερ που δεν κάνει τη διαφορά.

Μιλώντας σε ισπανική ιστοσελίδα πριν λίγο καιρό, ο Ρόκα είχε υποστηρίζει ότι η κρίση δίνει την ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα τμήματα υποδομής. Ασφαλώς, αυτό είναι το ποθούμενο. Όμως, τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις, αλλιώς δεν έχουν ανταπόκριση…

Από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών προκύπτει ότι ο Ρόκα σκέφτεται την απόκτηση ενός τερματοφύλακα με το αιτιολογικό του ανταγωνισμού για τον Σωκράτη Διούδη. Σε μία θέση που αγωνίζονται οι Κώστας Κότσαρης, Βασίλης Ξενόπουλος και ο Νίκος Χριστογεώργιος, ο Καταλανός επεξεργάζεται μία προσθήκη ενός έμπειρου παίκτη, πιθανότατα ξένου!

Το πρόσχημα του ανταγωνισμού για τον Διούδη δεν ευσταθεί. Εάν το ασπάζεται ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, είναι σαν να πιστεύει ότι οι τρεις νεαροί δεν αξίζουν. Εάν αυτή είναι η άποψη του, ας την εκφράσει στον μεγαλομέτοχο και ας πάρει την έγκριση του για να ακολουθήσει ένα άλλο πλάνο.

Μόνο που για τον Γιάννη Αλαφούζο, δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για τον Παναθηναϊκό, παρά αυτό της αξιοποίησης της ακαδημίας. Ο Τσάβι Ρόκα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, αλλά με τον Αλαφούζο αυτά αλλάζουν σε χρόνο dt… Εάν ο Αλαφούζος διαπιστώσει ότι οι μικροί παραγκωνίζονται για χάρη μέτριων ξένων παικτών, τότε σκοπεύει να παρέμβει ταχύτερα από κάθε άλλη φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ