Ολυμπιακός: Τα θέλει όλα και θα τα διεκδικήσει

Ολυμπιακός: Τα θέλει όλα και θα τα διεκδικήσει

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την επανέναρξη της σεζόν. Ενός... νέου πρωταθλήματος. Με νέους όρους. Νέες συνθήκες. Νέα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται. Οχι για τη… συνέχεια, αλλά για την έναρξη του πρωταθλήματος. Ενός… νέου πρωταθλήματος. Με νέους όρους. Νέες συνθήκες. Νέα δεδομένα. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η λογική. Αυτή είναι η νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει στους Ερυθρόλευκους ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό απαίτησε από όλους ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόσφατη παρουσία του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αυτό το νόημα είχε η προτροπή του να μην ασχολούνται με τους βαθμούς της διαφοράς. Αλλά να θεωρήσουν ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει από την αρχή. Διότι η αλήθεια είναι ότι… ξεκινάει.

Τελευταία φορά που παίχτηκε μπάλα από τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών ήταν στις 12 Μαρτίου. Στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Europa League με τη Γουλβς. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στις 7 Ιουνίου. Ακριβώς 3 μήνες μετά. Διάστημα διακοπής μεγαλύτερο ακόμη και από τις καλοκαιρινές διακοπές. Διάστημα στο οποίο όλες οι ομάδες έχουν αλλάξει. Τα πάντα έχουν αλλάξει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επικεντρωθεί σε ένα πράγμα στο Ρέντη: Να «θυμηθούν» οι ποδοσφαιριστές του το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού. Το ποδόσφαιρο που έφερε τον σύλλογο στην πρώτη θέση. Το ποδόσφαιρο που γέμισε το Γεώργιος Καραϊσκάκης την τελευταία 2ετία. Το ποδόσφαιρο που διατήρησε τους Ερυθρόλευκους αήττητους σε όλη την κανονική διάρκεια της Super League και τους καθιέρωσε ως τη (με διαφορά) καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται με στόχο να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο και όλοι όσοι εμπλέκονται στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν μπει στη λογική που αρμόζει στη νέα πραγματικότητα. Ολα είναι «τελικοί». Ολα τα παιχνίδια. Σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Σε αυτά τα μίνιμουμ 12 ματς (10 Super League, 1 Κύπελλο, 1 Europa League) που απομένουν, ο Ολυμπιακός θέλει το μάξιμουμ. Και αυτό θα επιδιώξει.

Οι ράγες στις οποίες θα κινηθούν οι Ερυθρόλευκοι τοποθετήθηκαν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε τους στόχους και παράλληλα έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στους ποδοσφαιριστές, οι ίδιοι αυτό που οφείλουν να κάνουν, είναι να δείξουν ξανά, μέσα στο γήπεδο, ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αλλά και ότι δεν βρίσκονται δίκαια στις καλύτερες ομάδες του Europa League.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα του Ολυμπιακού στο Ρέντη; Το ποδόσφαιρο έχει επιστρέψει για τα καλά. Και μαζί η διάθεση για νέες επιτυχίες. Σε ένα περιβάλλον περίεργο, ο Ολυμπιακός επενδύει πάλι στο ποδόσφαιρο. Και αρχής γενομένης από το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (07/06, 19:30), με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θέλει να στείλει το μήνυμά του. Προς όλους. Και κυρίως προς εκείνους που τον πολέμησαν με κάθε τρόπο όλη τη σεζόν. Αλλά και σε όσους (ελάχιστους) αμφισβητούν την κυριαρχία του. Κόντρα σε όλα. Και σε ένα περιβάλλον που ξεχειλίζει τοξικότητα, αλλά και αντι-Ολυμπιακό μένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ