Αυτό το 13-1 θα τους στοιχειώνει για πάντα

Αυτό το 13-1 θα τους στοιχειώνει για πάντα

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να βρεθεί σε αυτήν την Basket League. Όσο και αν επιθυμούν οι περισσότεροι την επιστροφή του, όσο και αν κάποιοι κάνουν πως δεν θέλει να ανέβει στην Α1.

Φέξε μου και γλίστρησα. Γενικά οι λέξεις στερεύουν όταν προσπαθεί κάποιος να αναλύσει όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και πολύπαθο μπάσκετ.

Δεν πάει πολύς καιρός από την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League. Μία κίνηση που έγραψε την δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, που έδειξε περίτρανα ότι οι πρόεδροι των Ερυθρόλευκων δεν… μασάνε στις απειλές της ΕΟΚ και των παρατρεχάμενών του και είναι έτοιμοι να βαδίσουν τον δικό τους δρόμο, όπως ακριβώς εκείνοι ξέρουν και πράττουν τόσα χρόνια.

Η χρονιά που πέρασε και ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω κορωνοϊού δικαίωσε απόλυτα τους Πειραιώτες. Σε ένα πρωτάθλημα χωρίς αρχή, μέση και τέλος που ήδη… παρακαλάει την επιστροφή τους. Και ας υπάρχουν φωνές που λένε το αντίθετο. Εξάλλου έτσι είναι η πολιτική. Κωλοτούμπα όμως στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει…

Η ΕΟΚ από την μεριά της, αποφάσισε, όπως και για όλα τα πρωταθλήματά της, να μην δώσει το δικαίωμα στους ενδιαφερόμενους να ανέβουν κατηγορία εάν υπάρχει αρνηση ανόδου είτε από τον Χαρίλαο είτε από Διαγόρα. Καλύτερα, έβγαλε από την θέση τους Ερυθρόλευκους να διαψεύδουν κατηγορηματικά τον όποιον έχει την φαεινή ιδέα να υποστηρίζει ότι επιζητούν την επιστροφή τους στην κατηγορία. Ας το πούμε μία τελευταία φορά για να γίνει και πιο κατανοητό. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θέλει να επιστρέψει στην κατηγορία και ο Ολυμπιακός ΔΕΝ σκέφτηκε να γυρίσει στην Basket League όσο οι συνθήκες είναι ίδιες και δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως σε όσα τον ανάγκασαν να το πάει #Mexri_Telous. 

Δεν έχει περάσει λοιπόν πάρα πολύς καιρός από το 13-1 σε εκείνα τα έκτακτα (απο κάθε άποψη) συμβούλια του ΕΣΑΚΕ. Όταν ΚΑΝΕΙΣ δεν στάθηκε στο πλευρό του Ολυμπιακού, βγάζοντας τον ως τον κακό της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά θέλει να βλάψει το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό που κατακρεουργούν με κάθε τρόπο τόσα χρόνια όσοι τώρα δηλώνουν άγνοια; Αυτού που στη νέα σεζόν θα πασχίζει να βρει τον τρόπο τα συμβούλιά του να απαρτίζονται από διψήφιο αριθμό μελών της λίγκας; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι, ότι δύσκολα θα μπορέσουν να υπάρξουν σωματεία που θα αντέξουν την κατηγορία. Ελάχιστοι θα μείνουν και θα βλέπουν τους Ερυθρόλευκους να απέχουν από αυτό το πανηγύρι.

Η ομάδα του Πειραιά από την πρώτη στιγμή είχε στηρίξει με κάθε τρόπο την άποψή της. Οσο για τις απειλές περί… φυγής; Δεν υπάρχουν και λόγο να γίνονται καθώς προκαλούν γέλιο από μόνες τους. Δεν υπάρχει λόγος… άγχους αγαπητοί μου. Μόνο στην Ευρωλίγκα θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός και μετά από την δική του επιθυμία. Όχι επειδή κάποιοι βλέπουν πως είναι δίπλα στον γκρεμό και αδυνατούν να βρουν τρόπο να σωθούν από την καταστροφή.

Το 13-1 θα στοιχειώνει άπαντες και αυτό οφείλουν να κρατήσουν γερά στο μυαλό τους. Προς θεού δεν είναι θέμα εγωισμού. Αντιθέτως. Είναι θέμα λογικής και τίμιας στάσης, επιβλέποντας την κατάσταση και κατανοώντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Basket League τόσα χρόνια, αναγκάζει μία ομάδα της ιστορίας και του κύρους του Ολυμπιακού να απέχει. Δεν την εκφράζει, δεν την γεμίζει με τίποτα, δεν της προσφέρει τίποτα. Ακόμα και αν οι οικονομικές συνέπειες πάντα  είναι μεγάλες, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού δηλώνουν παρών και μακριά από την σαπίλα της πρώτης κατηγορίας.

Στον Παναθηναϊκό αυτό το διάστημα έχουν να ασχοληθούν με την διαμάχη που έχει προκύψει με τον Τζόρντι Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα. Είναι απολύτως λογικό, σε περίπτωση που ευσταθούν τα σενάρια περί δραματικής μείωσης του μπάτζετ τους οι Πράσινοι να μην θέλουν τους Ερυθρόλευκους στην Α1. Αν και από την άλλη, από όλη αυτήν την ιστορία μόνο αυτοί μένουν ζημιωμένοι και κανείς άλλος.

ΥΓ1 Ο προγραμματισμός των ομάδων ήδη ξεκίνησε. Ο Ολυμπιακός παραμένει στους ίδιους στόχους, κοιτάει περιπτώσεις αθλητών και περιμένει ταυτόχρονα να έχει την συνολική εικόνα της ζημιάς από την φετινή σεζόν. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχουμε λογικά και τις πρώτες ανακοινώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ