Και στην Ελλάδα κάποιοι πήγαν να «μας πιάσουν μ.…ες»…

Και στην Ελλάδα κάποιοι πήγαν να «μας πιάσουν μ.…ες»…

Η μπάλα υπάρχει και συγκινεί όταν κυλάει στο χορτάρι. Όταν την κλειδώνουμε στα αποδυτήρια και ψάχνουμε να την ακυρώσουμε με παύλες και αποσιωπητικά τότε βρίσκει τρόπους να μας εκδικηθεί.

Για να είμαστε ειλικρινείς η πιστή μετάφραση του πρωτοσέλιδου της «L’ Εquipe»δεν είναι «σαν τους ηλίθιους;» αλλά «σαν τους μαλάκες;». Η κορυφαία γαλλική εφημερίδα με το τεράστιο κύρος και την αξιοπιστία αναρωτιέται γιατί ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι συνεχίζουν τα πρωταθλήματά τους στη Γαλλία βιάστηκαν να οδηγηθούν στο λουκέτο.

Η εφημερίδα αν και με καθυστέρηση αντιλήφθηκε ότι ο πρόωρο θάνατος του πρωταθλήματος ανοίγει μια βαθιά πληγή στο σώμα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Μια πληγή που την κάνει ακόμα μεγαλύτερη το γεγονός ότι γύρω τριγύρω παίζουν ή αποφάσισαν να παίξουν μπάλα.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με την γαλλική Λίγκα αλλά και με την γαλλική κυβέρνηση. Η αδυναμία του να συλλάβουν τη νέα πραγματικότητα και προσαρμοστούν έρχεται τώρα στο επίκεντρο της συζήτησης. Τώρα που φαίνεται να καταλαγιάζει κάπως η πανδημία και σιγά-σιγά επανερχόμαστε σε κάποιους είδους κανονικότητα όλοι με πρώτη την συγκεκριμένη εφημερίδα αναρωτιούνται γιατί να παρθεί τόσο γρήγορα και τόσο πρόχειρα μια απόφαση που πάει πίσω το γαλλικό ποδόσφαιρο. Είναι προφανές πως η σχετική απόφαση πάρθηκε κάτω από το κράτος του πανικού που σκορπούσε ο κορωνοϊός τις μέρες της έξαρσης.

Τώρα όμως, που το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίρνουν μπροστά μένουν οι Γάλλοι να αναρωτιούνται γιατί αυτοί δεν κάνουν ό,τι κάνουν σχεδόν όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι το ποδόσφαιρο σε περιβάλλον αποστειρωμένο είναι ό,τι καλύτερο για το άθλημα που τρέφεται κυριολεκτικά και μεταφορικά από την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Στην Μπουντεσλίγκα που ξεκίνησε πρώτη από όλους καταγράφονται νέα ρεκόρ τηλεθέασης.

Ο κόσμος διψάει για μπάλα ακόμα και όταν δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο για να δει και αναγκάζεται να παρακολουθεί μόνο από την τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Λιόν είχε από την αρχή αντιταχτεί στην απόφαση της Λίγκας και τώρα δικαιώνεται. Μόνο που τώρα είναι αργά. Οσα έγιναν στην Γαλλία φανερώνουν πόσο δίκιο είχε ο Ολυμπιακός που από την αρχή καθαρά και ξάστερα τάχθηκε από την αρχή υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα φάνηκε ξεκάθαρα πόσο άδικο είχαν εκείνοι που μιλούσαν για οριστική διακοπή και παύλες. Η μπάλα υπάρχει και συγκινεί όταν κυλάει στο χορτάρι. Όταν την κλειδώνουμε στα αποδυτήρια και ψάχνουμε να την ακυρώσουμε με παύλες και αποσιωπητικά τότε βρίσκει τρόπους να μας εκδικηθεί. Κάτι τέτοιο γίνεται τώρα στη Γαλλία. Η «L’ Εquipe» αναρωτιέται μήπως πιαστήκανε μαλάκες. Και στην Ελλάδα κάποιοι πήγαν να μας πιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ