Ήρθε η ώρα της «εξυγίανσης»…

Ήρθε η ώρα της «εξυγίανσης»…

Αργά αλλά σταθερά. Τα πάντα θα αποκαλυφθούν, σωστά και εκεί που πρέπει. Η αρχή έγινε γίνει εδώ και καιρό. Το «στριπτίζ» συνεχίζεται…

Μας έλεγαν το λιγότερο τρελούς. «Πήραμε τις Κυριακές πίσω», «έχουμε 50-50», «η χειρότερη 20ετια ήταν του Ολυμπιακού» που τον παρουσίαζαν ως ότι χειρότερο υπάρχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και διάφορα άλλα τέτοια κλασσικά εικονογραφημένα. Γραφικά θα τα χαρακτήριζα αν δεν αποδεικνύονταν πόσο επικίνδυνα τελικά είναι.

Στην εποχή που «βάφτισαν» εξυγίανση τα ζήσαμε όλα. Από εισβολές με όπλο στον αγωνιστικό χώρο με τον Ιβάν Σαββίδη να γίνεται παγκόσμιο θέμα για αυτή την πράξη του έως πολυιδιοκτησία και πάλι με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή. Δεν είναι λόγια καφενείου ούτε «δίκες» μουσαντένιες, είναι η πραγματικότητα, από τρία διαφορετικά αρμόδια όργανα της χώρας.

Πιο επίσημα δεν γίνεται, θα γίνει σύντομα και στο CAS. Και αν μείνει όπως είναι τώρα η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ θα είναι για να πανηγυρίζουν κιόλας. Ίσως ξεχνώντας το περσινό τους πρωτάθλημα αλλά αυτό είναι λίγο μπροστά στον υποβιβασμό και την καταστροφή που είναι το χειρότερο σενάριο.

Δεν χρειάζεται να θυμίσω τα υπόλοιπα «κατορθώματα» της… εξυγίανσης, από τις πεζογέφυρες τους τελικούς κυπέλλου της ντροπής, τους Περέιρες, την διάλυση της Εθνικής, τον «δικό τους» Γραμμένο να τα ισοπεδώνει όλα και την ΕΠΟ να χρεοκοπεί για χάρη των «δικών τους παιδιών».

Μέχρι και τώρα ξανά μαζί η «τρόικα» μια και πλησιάζουν οι εκλογές στη ΕΠΟ και θέλουν να «σώσουν» το ποδόσφαιρο μας προσπάθησαν να την «κάνουν». Να συνεχίσουν να έχουν αιχμάλωτο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και τώρα που όλοι οι ξένοι, ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ τους κράζουν ανοικτά και με επιστολές, ακόμη και τώρα που πλέον και ο πιο αδαής έχει καταλάβει την… εξυγίανση προσπάθησαν να κάνουν «παιχνίδι».

Απέτυχαν γιατί δεν έχουν παρέα ένα από τα βασικά τους «όπλα». Τον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει ήδη βασικά μέλη της Κυβέρνησης του να διώκονται για το σκάνδαλο του VAR. Τα λεφτάκια του κόσμου που τα πήραν για να φτιάξουν ένα σύστημα ντροπής, ώστε το «αφεντικό» να μπορέσει να ευνοείται. Ένα σκάνδαλο που θα φέρει στη… σέντρα κόσμο και κοσμάκη. Και είναι απλά η αρχή.

Το πιο σκοτεινό σύστημα που στήθηκε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο διαλύεται, σιγά-σιγά αλλά σταθερά. Πάντα με νομιμότητα, πάντα υπό το φως και όχι την σκιά και το σκοτάδι που αρέσει στους… εξυγιαντές. Το σκάνδαλο με το VAR είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι μέχρι την τελική δικαίωση όλων όσων από την αρχή είδαν το ψέμα και τον στόχο που είχε η… τρόικα. Σύντομα θα έρθουν και άλλα πολλά που θα φέρουν σε δεινή θέση πολλούς «δικούς τους».

Η ώρα της… εξυγίανσης έχει έρθει για τα καλά και τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ