Ο Ρόκα έφτιαχνε λίστα προπονητών από τον Φλεβάρη!

Ο Ρόκα έφτιαχνε λίστα προπονητών από τον Φλεβάρη!

Ο Τσάβι Ρόκα, με τις... ευλογίες της διοίκησης, είχε αντιληφθεί πως ο Γιώργος Δώνης δε θα είναι στον πάγκο τη σεζόν 2020-21. Και είχε ήδη προετοιμάσει το έδαφος.

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ Τσάβι Ρόκα και Γιώργου Δώνη τους 2,5 μήνες που ο Καταλανός βρισκόταν στη Βαρκελώνη. Δύο φορές όλες κι όλες μίλησαν οι δυο τους. Δύο φορές, ενώ τα ζητήματα για τον Παναθηναϊκό ήταν πολλά και όσο ο Παναθηναϊκός τα άφηνε, τόσο έβγαινε χαμένος. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Βαγιαννίδη.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού γνώριζε πριν απ’ όλους πως η συνεργασία του με τον Δώνη θα τελειώσει το καλοκαίρι. Καμία ουσία δε θα είχε, λοιπόν, η οποιαδήποτε συζήτηση περί σχεδιασμού, μεταγραφικών στόχων, ανανεώσεων ή αποχωρήσεων. Ο Ρόκα από τον Φλεβάρη είχε καταλάβει πως ο Δώνης δε θα… αντέξει και πως η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει. Το θέμα της επιστολής, μάλιστα, ήρθε τη στιγμή που ο Καταλανός βρέθηκε μετά από 2,5 μήνες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Και δεν αντάλλαξε ούτε γεια με τον Δώνη.

Ο Ρόκα γνωρίζει καλά την… πιάτσα του ποδοσφαίρου και πως λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις. Είχε και την πληροφόρηση από διοικούντες πως άπαξ και ο Αλαφούζος το πάρει απόφαση, δύσκολα του αλλάζει το μυαλό κάποιος. Δεν προσπάθησε καν να πείσει τον μεγαλομέτοχο να κρατήσει τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο. Και από τα τέλη Φλεβάρη είχε καταρτίσει μια λίστα με 4-5 ονόματα προπονητών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον 50χρονο τεχνικό.

Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, λένε πως με τον Πογιάτος η πρώτη συζήτηση έγινε εντός Μαρτίου, όταν ο Ρόκα βρισκόταν στη Βαρκελώνη. Και πως μαζί με τον Πογιάτος, υπήρχε και ένας προπονητής από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, που ο Ρόκα τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Οι χειρισμοί λίγες μόνο ώρες μετά την δημοσιοποίηση της θέλησης του Αλαφούζου για λύση της συνεργασίας με τον Δώνη επιβεβαιώνουν ετούτες τις πληροφορίες. Ο τεχνικός διευθυντής φαινόταν σαν έτοιμος από καιρό να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες.

Ο Πογιάτος θα είχε έρθει ήδη στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε η πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης να τον κρατήσει στις τάξεις της. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά στους πιτσιρικάδες του συλλόγου, έχει φιλοδοξία και όραμα, όμως θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Να διαχειριστεί αληθινούς επαγγελματίες, να δουλέψει σε μια πρώτη ομάδα, να αρχίσει να μεγαλώνει το βιογραφικό του. Κι αυτό δίνει ελπίδες στον Ρόκα πως θα καταφέρει να τον πείσει να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ