Τσαρλς Τζένκινς, ο «κομάντο» του Μπαρτζώκα: Θες να τον περάσεις; Προσπάθησε…

Τσαρλς Τζένκινς, ο «κομάντο» του Μπαρτζώκα: Θες να τον περάσεις; Προσπάθησε…

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στον Τζένκινς, τον Αμερικανό γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα που «κολλάει» ιδανικά στο πλάνο του Μπαρτζώκα. Τo10.gr αναλύει το γιατί...

Με το σκορ στο 75-73 για τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός έχει την προτελευταία επίθεση. Ο Τζίμερ Φριντέτ παίρνει την τελευταία επίθεση και προσπαθεί να προσπεράσει τον Τσαρλς Τζένκινς. Γνώριζε ποιος είναι αυτός όμως ο γκαρντ των Πρασίνων; Ποιο είναι το παιχνίδι του; Μάλλον όχι. Και η φάση παρακάτω αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Με κρύο αίμα ο Φριντέτ περίμενε ότι θα περάσει άνετα τον αντίπαλό του, χωρίς να περιμένει τη συνέχεια.

Ο Τζένκινς έβγαλε την άμυνα και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε, ο Τζένκινς επιβεβαίωσε αυτό που τον ακολουθεί τόσα χρόνια στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Το ότι είναι – ίσως – ο κορυφαίος αμυντικός επάνω στην μπάλα στην διοργάνωση.

O Γιώργος Μπαρτζώκας τον γνωρίζει από πρώτο χέρι. Πρόκειται για έναν αθλητή που δεν έχει μέσα του το «εγώ» και τον ενδιαφέρει το καλό της ομάδας του. Την σεζόν 2017/18 συνεργάστηκε με τον προπονητή του Ολυμπιακού στην Χίμκι και διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του.

Σημαίνει κάτι αυτό; Τίποτα απολύτως, όμως αγωνιστικά είναι 100% αυτό που ψάχνει για να συμπληρώσει τον Κώστα Σλούκα στην περιφέρεια των Πειραιωτών.

«Θέλω να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Ο καθένας μπορεί να σκοράρει. Ο καθένας μπορεί να πάρει… φωτιά. Το καλοκαίρι, οποιοσδήποτε μπορεί να δουλέψει στο επιθετικό του παιχνίδι, αλλά δεν μπορεί να φτιάξει το αμυντικό του παιχνίδι. Είναι θέμα υπερηφάνειας. Είναι ένα συναίσθημα. Είναι καθαρά πνευματικό θέμα εάν θέλεις να σταματήσεις έναν αντίπαλο. Όταν το κατάλαβα αυτό, τότε άρχισα να είμαι υπερήφανος για μένα». Τάδε έφη Τσαρλς Τζένκινς στην Ευρωλίγκα το 2018 όντας παίκτης της Χίμκι. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε στιγμή και τώρα, το καλοκαίρι του 2020.

O Τζένκινς στα 31 του χρόνια δεν έχει να αποδείξει κάτι στην καριέρα του. Είναι ο αθλητής των ειδικών αποστολών. Που θα… σκάσει τον αντίπαλο γκαρντ, θα βάλει τα «μούσκουλά» του να σπρώξει, που θα «δείρει» όποιον πιστεύει ότι μπορεί είτε να τον περάσει στο ένας εναντίον ενός.

Επιθετικά του αρέσει να παίρνει συνήθως τον αριστερό διάδρομο, δεν είναι ο παίκτης που θα απειλήσει ή θα σπαταλήσει προσπάθειες, όμως σίγουρα δεν θα τον αφήσεις ελεύθερο αφού πρόκειται για έναν γκαρντ που μπορεί να κάνει ζημιά. Του αρέσει να σουτάρει μετά από πάσα, δεν δημιουργεί για τον εαυτό ενώ είναι καλός στο να ηρεμεί τον ρυθμό της ομάδας του. Φέτος δεν είχε τον ρόλο που είχαμε συνηθίσει, με τους προπονητές στον Ερυθρό Αστέρα να ψάχνουν μέσα από τα γκαρντ τους την εκτέλεση.

Δεν είναι όμως το πρώτο πράγμα που τον ενδιαφέρει στο παιχνίδι. Σκοπός του είναι το να περάσει «χειροπέδες» στον προσωπικό του αντίπαλο.
Όποιος ψάχνει έναν γκαρντ που να μαρκάρει από το «1» έως και το «3», τότε ο Τζένκινς είναι ο κατάλληλος.

Ο Μπαρτζώκας γνωρίζει τι εστί ο εν λόγω παίκτης. Και δίπλα στον παίκτη που θα τραβήξει την επίθεσή του από την περιφέρεια, χρειάζεται έναν αθλητή που όποτε περνάει στο παρκέ θα δίνει το 100% του, θα «δαγκώνει», θα πιέζει και θα τρέχει. Είναι κάτι παραπάνω από απλό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να είναι ο παίκτης που θα πλαισιώσει τον Κώστα Σλούκα, εάν αυτός αποδεσμευτεί από την Φενέρμπαχτσε στην ερυθρόλευκη περιφέρεια.

Μία λύση που συμφέρει από κάθε άποψη για την ομάδα του Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ