Ο πιο σοβαρός Ολυμπιακός, ever!

Ο πιο σοβαρός Ολυμπιακός, ever!

Ο τρόπος επίτευξης του 2-0 αποτυπώνει στην εντέλεια, την φιλοσοφία του φετινού Θρύλου.

Τα 12 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να μετατρέψει το 1-0 σε 2-0 μπορεί και να είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Το θέμα βέβαια δεν είναι η χρονική διάρκεια, έστω και αν αυτή είναι εντυπωσιακή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι»… πνίγουν τον αντίπαλο και δεν μπορεί να πάρει ανάσα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Ούτε την σέντρα που κάνουν οι αντίπαλοι, στην προκειμένη περίπτωση οι παίκτες του Άρη. Δείτε ξανά το δεύτερο γκολ του Καμαρά. Δεν προέκυψε από σπόντα. Δεν ήταν απλά ένα λάθος των φιλοξενούμενων, μια κακή τους στιγμή. Όλα έγιναν βάσει σχεδίου, όσο και αν αυτό μπορεί να ακουστεί σε κάποιους υπερβολικό…

Έχουμε και λέμε. Ο διαιτητής δίνει εντολή να συνεχιστεί ξανά το ματς, μετά το 1-0. Αυτομάτως, οι Ελ Αραμπί και Καμαρά πρεσάρουν και ταυτόχρονα, άλλοι τέσσερις «ερυθρόλευκοι» καλύπτουν τους χώρους. Μέχρι το κλέψιμο που οδήγησε στο γκολ, οι Θεσσαλονικείς κάνουν πέντε πάσες. Οι δύο πρώτες είναι σχετικά εύκολες. Στις άλλες τρεις «φτύνουν αίμα». Ο Μασούρας κλέβει και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο τρόπος επίτευξης του 2-0 αποτυπώνει στην εντέλεια, την φιλοσοφία του φετινού Ολυμπιακού. Σκληρή δουλειά, σοβαρότητα αυτοματισμοί. Το είπε άλλωστε και ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς. «Είμαστε μια ομάδα με πολλούς αυτοματισμούς και έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε διάφορες αλλαγές. Έχουμε δουλέψει πολύ και οι παίκτες ξέρουν τί πρέπει να κάνουν, σε όποια θέση και αν αγωνίζονται», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στα δικά μου μάτια, ο φετινός Ολυμπιακός είναι η πιο σοβαρή ομάδα που έχω δει. Δεν λέω η πιο ποιοτική, αλλά η πιο σοβαρή. Ομάδα με αρχή και τέλος που ξέρει τι ψάχνει μέσα στο γήπεδο. Θεωρεί κανείς, ότι είναι θέμα τύχης, η εντυπωσιακή του φετινή πορεία; Που σε 28 ματς πρωταθλήματος είναι αήττητη και σε 15 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις βρέθηκε τέσσερις φορές στο καναβάτσο. Από Μπάγερν, Τότεναμ, Ερυθρό Αστέρα και Άρσεναλ! Ακόμα και στα τέσσερα αυτά αρνητικά αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός ήταν ζωντανός μέχρι το τέλος. Μπορεί να ηττήθηκε, αλλά ελπίδα μέχρι το φινάλε υπήρχε. Κοινώς, δεν έχασε ποτέ με κατεβασμένα τα χέρια.

Στη φετινή σεζόν, υπάρχει μία ακόμη ήττα. Το 3-2 από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, η οποία ήρθε – κατά τη γνώμη μου – επειδή οι Πειραιώτες, νόμισαν ότι το ματς τελείωσε στο 0-2. Ίσως είναι το μοναδικό ματς στο οποίο οι παίκτες του Μαρτίνς χαλάρωσαν αδικαιολόγητα, αλλά και πάλι έχουν την άλλη Τετάρτη την δυνατότητα να σβήσουν αυτή την ήττα. Όπως έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο στο Λονδίνο με την Άρσεναλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, με αρχή, μέση και τέλος. Ο Ολυμπιακός συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στην καραντίνα. Ενδεικτικό της εξαιρετικής δουλειάς, του Πορτογάλου τεχνικού. Σίγουρα υπάρχουν και νεκρά σημεία στην απόδοση, αλλά είναι κάτι που θα βελτιωθεί στη πορεία, γιατί πολύ απλά στον πάγκο, κάθεται ο Μαρτίνς…

Υ.Γ. Σημαντικό χρόνο συμμετοχής, πήραν και οι Καφού, Φορτούνης, Χασάν. Όλους θα τους χρειαστεί ο Ολυμπιακός στη συνέχεια, γιατί τα ματς διαδέχονται το ένα το άλλο.

Υ.Γ. (1). Το πέναλτι που έχασε ο Φορτούνης, δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς παίζει ρόλο, στη ψυχολογία του παίκτη, που μετά από εξαιρετικές χρονιές, φέτος του πάνε όλα στραβά και ανάποδα.

Υ.Γ. (2). Κατά τα άλλα, η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την Γουλβς, συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ