Όταν (τους) βάζεις τρία χωρίς να ασχοληθείς…

Όταν (τους) βάζεις τρία χωρίς να ασχοληθείς…

Το όλο σκηνικό θύμιζε τον αλησμόνητο Μπαντ Σπένσερ που τις «έτρωγε» χωρίς να ασχολείται από τους αντιπάλους του μέχρι τη στιγμή που βαριεστημένος σήκωνε το χέρι του και τους ξάπλωνε κάτω.

Ζωηρά αμφιβάλλω αν ο Ολυμπιακό έχει πετύχει πιο εύκολη νίκη στο Φάληρο από αυτή που πέτυχε επί του άτυχου Παναθηναϊκού. Η ατυχία των πράσινων δεν σχετίζεται μόνο ε τις τρανταχτές ελλείψεις στην άμυνά του όσο με την αγωνιστική συμπεριφορά που υιοθέτησε ο Ολυμπιακός μετά τα δυο γκολ. Ισως και νωρίτερα. Δηλαδή την διάθεσή του να μην πιέζει ψηλά όπως κάνει συνήθως στο γήπεδό του. Αντί για τα συνηθισμένα οι παίκτες τοπ Ολυμπιακού γύρισαν πίσω και περίμεναν τους αντιπάλους του να επιτεθούν.

Το όλο σκηνικό θύμιζε τον αλησμόνητο Μπαντ Σπένσερ που τις έτρωγε χωρίς να ασχολείται από τους αντιπάλους του μέχρι τη στιγμή που βαριεστημένος σήκωνε το χέρι του και τους ξάπλωνε κάτω. Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα με του παίκτες του Γιώργου Δώνη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κρατούσαν την μπάλα, την γυρόφερναν έξω από την περιοχή του Σα αλλά να μπουν μέσα και να απειλήσουν δεν το μπορούσαν. Είχαν πάθος διάθεση, αγωνιστικότητα αλλά δεν μπορούσαν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παρακολουθούσαν με… ενδιαφέρον την προσπάθεια των αντιπάλων τους να γίνουν απειλητικοί όταν αυτοί επιχειρούσαν κάτι να κάνουν τους αποσπούσαν την μπάλα. Είναι ζήτημα αν στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι σπρίνταραν πέντε-έξι φορές. Εδώ που τα λέμε σπρίνταρε και για τους έντεκα δυο φορές ο Ομάρ. Από τα δικά του πόδια μπήκαν και τα δυο γκολ. Ο Χατζηθεοδωρίδης δεν πρόλαβε καν να καταλάβει τι έγινε. Δυο κατεβασιές που ξεκίνησαν από τα πόδια του Φορτούνη πριν ο Γκιγιέρμε στο πρώτο και ο Ελ Αραμπί στο δεύτερο γκολ καθαρίσουν την μπουγάδα.

Τα γκολ που μπήκαν νωρίς έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Ολυμπιακού να μην κρατήσουν τον ρυθμό του σε υψηλά επίπεδα. Τους ανέδωσαν το δικαίωμα να χαλαρώσουν και να αφήσουν τους αντιπάλους τους να κατέχουν την μπάλα και να προσπαθούν μάταια. Παίζοντας όσα χρειαζόταν κι ακόμα λιγότερο ο Ολυμπιακός πέρασε ένα ήσυχο βράδυ χωρίς να βάλει τις μηχανές του να δουλέψουν στο φουλ και να καταβάλουν ιδιαίτερες δυνάμεις. Ηταν φανερό πως όποτε ήθελαν μπορούσαν να επισκεφτούν την περιοχή του Διούδη και να απειλήσουν.

Ηταν όμως τέτοια η εικόνα του Παναθηναϊκού που δεν τους άφηνε περιθώρια να επισπεύσουν. Το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Καφού ήταν άλλο πράγμα. Μελετημένο σουτ εκεί που ο τερματοφύλακας απλά βλαστημάει την τύχη του. Για μια φορά ακόμα ο Μπα έδειξε ότι είναι στόπερ υψηλών προδιαγραφών. Αλάνθαστος. Ορεξάτος και τακτικά σωστός ο Λοβέρα, κέρδισε πόντους με την εμφάνισή του.

Ο Μαρτίνς έχει λόγους να τα βάλει με ορισμένους παίκτες του που παρασυρμένοι από την άνετη επικράτηση πήγαν να σκοράρουν οι ίδιοι αγνοώντας συμπαίκτες του που ήταν σε καλύτερη θέση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ