Κάτι χρωστάει στον Ολυμπιακό!

Κάτι χρωστάει στον Ολυμπιακό!

Ο «τελικός» με τον Ολυμπιακό έφτασε με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ να καλούνται να βγάλουν τσαμπουκά, πάθος και αγωνιστική τρέλα για να φέρουν την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη.

Το πιο σημαντικό φετινό παιχνίδι, μέχρι το επόμενο, για τον ΠΑΟΚ, είναι αυτό με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη το βράδυ για το κυπέλλου. Ο Δικέφαλος καλείται να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα της Τούμπας (3-2 υπέρ του) και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Οι Θεσσαλονικείς θα κατέβουν στο Φάληρο με ένα ισχνό προβάδισμα το όποιο μπορούν να διαχειριστούν αν παίξουν έξυπνα και με πάθος. Αν δούμε την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στα προηγούμενα παιχνίδια, εκτός από τα 60 λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τότε καληνύχτα ζωή.

Είναι φυσικό να αναρωτηθεί οποιοσδήποτε αν αυτή η ομάδα με τις σημαντικές απουσίες και χωρίς αγωνιστικό πλάνο θα μπορέσει να κοντράρει τον Ολυμπιακό που έχει την ψυχολογία με το μέρος του. Σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια που κρίνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς συνήθως εμφανίζεται το φιλότιμο, αλλά και η δίψα για να αποδείξεις στον αντίπαλο σου πως έχεις τα ψυχικά αποθέματα να τον κοντράρεις στα ίσια. Εάν ήμουν προπονητής του ΠΑΟΚ θα κατέβαινα στα αποδυτήρια και θα τους πώρωνα σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν όλοι τους με το μαχαίρι στα δόντια.

Ένας καλός προπονητής δεν είναι μόνο αυτός που γυμνάζει σωστά μια ομάδα. Χρειάζεται να είναι και ψυχολόγος. Να μπορεί να μεταδώσει στην ομάδα του τον παλμό του κόσμου, το πάθος. Αυτό που λένε στα αποδυτήρια της Τούμπας είναι πως κάτι χρωστάνε στον Ολυμπιακό μετά τις δύο ήττες της ομάδας σε πρωτάθλημα και play off. Το έχουν πάρει βαρέως στον ΠΑΟΚ και πιστεύουν πως η ομάδα θα πιάσει μια καλή απόδοση και θα πάρει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου

Μπορεί οι Βιερίνια και Πέλκας να ακολούθησαν ένα πιο συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης, όμως το θεωρώ σίγουρο πως θα είναι στην αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο αρχικό σχήμα. Άλλωστε και οι δύο αρχηγοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν από τον Φερείρα να τους υπολογίζει για την αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους. Θέλουν όσο τίποτα να αγωνιστούν στο παιχνίδι της Τετάρτης, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουν ένεση. Η συμμετοχή για τέταρτη σερί φορά στον τελικό και η κατάκτηση του κυπέλλου μπορεί να γλυκάνει κάπως μια δύσκολη χρονιά που σε λιγότερο από ένα μήνα τελειώνει.

Σε πιο καθαρά αγωνιστικά θέματα, ο Αμπέλ Φερέιρα, πονοκεφαλιάζεται για τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να «τρυπήσει» την άμυνα του Ολυμπιακού και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό. Όλα θα εξαρτηθούν από την τακτική που θα επιλέξει ο Πορτογάλος τεχνικός και τα γρήγορα αντανακλαστικά που θα δείξει στις κινήσεις του Μαρτίνς. Επειδή όλοι οι προπονητές έχουν αντιληφθεί πως ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομεί όταν έχει να αντιμετωπίσει τρία χαφ στο κέντρο καλό θα είναι ο 42χρονος τεχνικός να ετοιμάσει ένα εναλλακτικό πλάνο για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κάτι που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ