ΑΕΚ: To πίστεψε, το άξιζε και δεν γινόταν να το χάσει!

ΑΕΚ: To πίστεψε, το άξιζε και δεν γινόταν να το χάσει!

Η δικαιοσύνη που αποδόθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λιβάγια που οδηγεί την ΑΕΚ σε έναν ακόμα τίτλο και το ρεσιτάλ του Καρέρα από τον πάγκο.

Όταν ασχολείσαι με την ΑΕΚ σε καθημερινή βάση, βραδιές όπως και η χθεσινή πρέπει να σου έχουν γίνει συνήθειο. Η πιο ροκ ομάδα της Ελλάδας μας έχει μάθει σε τέτοιες καταστάσεις, πλέον μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από εκείνη, όμως το χθεσινό έχω την αίσθηση πως έπιασε… ταβάνι. Η ΑΕΚ πήρε μια πρόκριση με καρδιά και ψυχή. Μια πρόκριση πανάξια, που θα ήταν πραγματικά αμαρτία να χάσει από μια σαφέστατα υποδεέστερη ομάδα.

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο αντιπάλων. Ακόμα και στο 2-2 του πρωταθλήματος είχε φανεί αυτό. Και φάνηκε ξεκάθαρα και χθες. Το 2-0 ήταν μια μαγική εικόνα. Η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με πλάνο, με φάσεις, με διάρκεια. Πλήρωσε ένα λάθος του Λόπες και μια αντεπίθεση στο φινάλε όταν όλη η ομάδα βρισκόταν με το μυαλό στην… εστία του Άρη.

Δεν μπορούσε να το χάσει όμως αυτό το παιχνίδι. Δεν γινόταν να χάσει αυτή την πρόκριση! Ο Μάρκο Λιβάγια ήταν αποφασισμένος να βρεθεί στον τελικό και να οδηγήσει την ΑΕΚ σε έναν ακόμα τίτλο. Ένας παίκτης με απίστευτη ποιότητα και αδιανόητη ποδοσφαιρική «ψυχραιμία» όταν η μπάλα «καίει».

Το γκολ του στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν απόρροια των παραπάνω. Τα υπόλοιπα ήταν μετά… εύκολη υπόθεση. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ πήγε το ματς στην παράταση και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, σε εκείνο το σημείο, δεν νομίζω να αμφέβαλε κανείς για το ποια ομάδα από τις δύο θα βρισκόταν στον τελικό.

Η Ένωση πήρε αυτό που δικαιούνταν. Το άξιζε στο 100% και οτιδήποτε διαφορετικό, θα ήταν απλά μια τεράστια ποδοσφαιρική αδικία. Από εκείνες που πραγματικά σπας το κεφάλι σου στην προσπάθεια να εξηγήσεις γιατί συνέβησαν. Δεν συνέβη όμως. Διότι ο Μάσιμο Καρέρα και οι παίκτες του δεν το επέτρεψαν. Δεν το δέχθηκαν.

Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον πάγκο. Με τις ισορροπίες να έχουν γίνει τόσο λεπτές και την ΑΕΚ στα σχοινιά, έκανε τις κατάλληλες κινήσεις για να γυρίσει το ματς. Και το πέτυχε. Κινήσεις με πλάνο και όχι πανικού. Κινήσεις που τον δικαίωσαν σε απόλυτο βαθμό!

Πέρα από τις επιλογές τακτικής που έκανε από τον πάγκο όμως, ο Καρέρα αξίζει τα εύσημα και για την ψυχολογική διαχείριση της κατάστασης. Για το πώς κράτησε συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές του και τους έκανε να πιστέψουν. Να πιστέψουν σε αυτό που στο 2-0 του Ντιγκινί έμοιαζε αδιανόητο. Το κατάφεραν όμως με μπροστάρη τον ίδιο και… εκτελεστή τον «μίστερ 14 γκολ» της φετινής σεζόν. Αυτόν τον παικταρά με το 10 στην πλάτη που δεν καταλαβαίνει τίποτα και «διψά» να σηκώσει το φετινό κύπελλο με την ΑΕΚ. Επόμενο ραντεβού στον τελικό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ