Όταν θα συγκρίνουμε με τον Μαρτίνς…

Όταν θα συγκρίνουμε με τον Μαρτίνς…

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε με το «σπαθί» του και σε ένα άκρως εχθρικό για αυτόν και την ομάδα του περιβάλλον να δημιουργήσει έναν πανίσχυρο Ολυμπιακό και σήμερα να συγκρίνεται με τον Βαλβέρδε. Οι επόμενοι θα συγκρίνονται με τον Μαρτίνς…

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγη ώρα αφότου η αποστολή του Ολυμπιακού είχε επιστρέψει στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη μετά το 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, ο Πέδρο Μαρτίνς ζούμε αποθεωτικές στιγμές από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων που είχαν βρεθεί εκεί για να πανηγυρίσουν μια ακόμη νίκη, ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Ήταν ο τελευταίος που έφυγε από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και αυτός που ο κόσμος περίμενε στωικά για να τον αποθεώσει. «Πέδρο έλα μας έχει πιάσει τρέλα» φώναζαν οι οπαδοί περιμένοντας έξω από την πύλη των εγκαταστάσεων. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην κρύβει την χαρά του, να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να φωτογραφίζεται μαζί με τους οπαδούς. Ο Μαρτίνς που έλαμπε από χαρά γνωρίζοντας πως αυτό που έχει πετύχει στον Ολυμπιακό είναι εντυπωσιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε σε ένα άκρως τοξικό και εχθρικό περιβάλλον για την ομάδα του, άρα και την δουλειά του, να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Όχι με… μάχη, όχι με το ζόρι, αλλά με τόσο μεγάλη διαφορά από όλους τους υπόλοιπους σε όλα τα επίπεδα.

Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, με ρόλους και κανόνες που καθιστούν τον δικό του Ολυμπιακό έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο, των τελευταίων δεκαετιών!

Ο Ολυμπιακός άλλωστε μετρά 20 πρωταθλήματα τα τελευταία 24 χρόνια, και ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς βρίσκεται σε ζηλευτή θέση. Ο Μαρτίνς που κατάφερε να δείξει την προπονητική του αξία από την πρώτη χρονιά που τα εμπόδια ήταν και πάλι πάρα πολλά. Η παραμονή του στην ομάδα ήταν η κίνηση-ματ του Βαγγέλη Μαρινάκη όπως αποδείχθηκε περίτρανα λίγους μήνες αργότερα.

Ο Ολυμπιακός πλέον τρέχει 30 σερί αγωνιστικές αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα, όσες αγωνιστικές διήρκησε το περσινό πρωτάθλημα, με την διαφορά πως έχει παίξει 3 φορές με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη. Πολύ δυσκολότερη αποστολή, άσχετα αν ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται εύκολη. Και έχει μπροστά του άλλα έξι ματς πρωταθλήματος για να συνεχίζει το σερί. Μαζί με τα περσινά 10 ματς πρωταθλήματος, έφτασε αισίως τα 40 ματς αήττητος με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει αναγκάσει όλο τον κόσμο να κάνει την «αιώνια» σύγκριση στην μετά-Βαλβέρδε εποχή.

Αν είναι καλύτερος από τον Ισπανό τεχνικό, αν ο Ολυμπιακός που παρουσιάζει ξεπέρασε τον Ολυμπιακό του σπουδαίου Βαλβέρδε. Και μόνο που γίνεται η σύγκριση και ξεκάθαρη απάντηση νομίζω πως κανείς δεν μπορεί αυτή την στιγμή να δώσει είναι επιτυχία για τον Πορτογάλο τεχνικό. Τον Μαρτίνς που έχει την ευκαιρία σίγουρα να ξεπεράσει τον Ερνέστο έχοντας δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Και μπροστά του την πρόκληση για το νταμπλ και το ευρωπαϊκό όνειρο.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς χτίστηκε σε γερές βάσεις και θα γίνεται όλο και καλύτερος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους αντιπάλους του στην Ελλάδα, αλλά και για την ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη της ομάδας στην Ευρώπη. Με τον Μαρτίνς να είναι ο επόμενος… Βαλβέρδε, αυτός που με τα χρόνια θα αποτελεί την «σκιά» κάθε νέου προπονητή του Ολυμπιακού όπως αποτέλεσε ο Ερνέστο. Το μέτρο σύγκρισης για την επιτυχία, όπως αποτέλεσε έως τώρα ο Ερνέστο και για τον Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ