Οταν ο Αντρέας πάει την μπάλα μπροστά…

Οταν ο Αντρέας πάει την μπάλα μπροστά…

Στον Πειραιά ξαναβαφτίστηκε. Από οργανωτής και... ανέμελος όταν η ομάδα του χρειαζόταν να αμυνθεί, με τον καρό μεταμορφώθηκε σε αμυντικός χαφ που είχε καθήκον να «τρώει το γήπεδο» και να πηγαίνει σε προσωπικές μονομαχίες για να μαρκάρει τον αντίπαλο.

Ηταν βέβαια, ο κίνδυνος για την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κίνδυνος σοβαρός που δεν μπορούσε να τον παραβλέψει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ηταν όμως, κι ένα κακό βράδυ για τον ίδιο τον παίκτη. Εχασε προσωπικές μονομαχίες, δεν μπορούσε να προωθήσει το παιχνίδι, φαινόταν δύσθυμος και έξω από τα νερά του.

Ο Αντρέας Μπουχαλάκης ήρθε στον Ολυμπιακό σαν δεκάρι. Παίκτης με οργανωτικές δυνατότητες και γερό αριστερό πόδι. Στον Πειραιά ξαναβαφτίστηκε. Από οργανωτής και… ανέμελος όταν η ομάδα του χρειαζόταν να αμυνθεί, με τον καρό μεταμορφώθηκε σε αμυντικός χαφ που είχε καθήκον να “τρώει το γήπεδο” και να πηγαίνει σε προσωπικές μονομαχίες για να μαρκάρει τον αντίπαλο.

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Από εκεί που σε μάρκαραν να πρέπει να τους μαρκάρεις. Πήρε χρόνια και άγονα ταξίδια η μεταμόρφωση. Στα σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς, ο Μπουχαλάκης δεν χωράει απλά. Είναι απαραίτητος. Ο κόουτς θεωρεί πως ο «Μπούχα» καθοδηγεί και ρυθμίζει το παιχνίδι της ομάδας του. Βλέπει το γήπεδο από πίσω κι είναι ιδανικός στις αλλαγές παιχνιδιού.

Κάτι που στον Ολυμπιακό έκανε ιδανικά ο Ορμπάιθ την πρώτη φορά του Βαλβέρδε. Ο Μπουχαλάκης δεν παίζει μόνιμα μπροστά από τους στόπερ. Εκεί κυρίως εγκαθίσταται ο Γκιγιέρμε. Αυτός κινείται πότε αριστερά και πότε δεξιά για να πάρει την μπάλα. Πολλές φορές χειρονομεί, θα το έχετε προσέξει, υποδεικνύοντας στους συμπαίκτες του που να δώσουν την μπάλα.

Δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιες φορές δεν προλαβαίνει να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει ως δεκάρι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκεί που παίζει τώρα είναι πολύτιμος. Εχει σπουδαία αντίληψη του παιχνιδιού και παίρνει σωστές αποφάσεις. Ακόμα κι όταν δεν πάει την μπάλα μπροστά.

Οταν την πάει όμως, μπορεί να βγάλει τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτική θέση. Χωρίς αυτόν, οι ακραίοι του Ολυμπιακού θα χρειαζόταν να κάνουν περισσότερες ντρίμπλες για να φτάσουν σε επίκαιρη θέση για σέντρα. Με τις πάσες του Μπουχαλάκη έχει βγει νοκ άουτ ο προσωπικός τους αντίπαλος κι αυτοί πρέπει να κάνουν την τελική πάσα. Εδώ είναι που φαίνεται καθαρά ο αναντικατάστατος ρόλος του Μπουχαλάκη στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς.

Ορισμένα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα ορατά στο ποδόσφαιρο. Πολλά από αυτά είναι δουλειά που κάνει στο γήπεδο ο Μπουχαλάκης. Πράγματα που δεν τα έκανε όταν έφτασε από το Ηράκλειο στον Πειραιά. Πράγματα που τα έμαθε από τον Πέδρο Μαρτίνς και είναι απαραίτητα στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ