Ολυμπιακός: Οι λόγοι που αποχώρησαν οι Μπάικς, Πολ, Χαπ και Μπόλντγουιν

Ολυμπιακός: Οι λόγοι που αποχώρησαν οι Μπάικς, Πολ, Χαπ και Μπόλντγουιν

Οι Ντουάιτ Μπάικς, Μπράντον Πολ, Ντουέιντ Μπόλντγουιν και Ίθαν Χαπ έφυγαν από τον Ολυμπιακό ο καθένα για τον δικό του λόγο. Το «10» αναλύει και σας δίνει την ευκαιρία να κρίνετε και εσείς, μέσω poll, εάν είναι σωστή η απόφαση των Ερυθρολευκων.

Η 30η μέρα του Ιούνη ήταν κομβική για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου στην Ευρωλίγκα έπρεπε να πάρει κομβικές αποφάσεις για το ρόστερ του. Μην σας κουράζουμε, αφού έχετε καταλάβει γιατί ακριβώς μιλάμε.

Ο Έλληνας τεχνικός έπρεπε να αποφασίσει τι θα συμβεί με τα συμβόλαια των Ντουάιτ Μπάικς, Μπράντον Πολ, Ντουέιντ Μπόλντγουιν και Ίθαν Χαπ, των οποίων υπήρχε η οψιόν από την μεριά των Πειραιωτών.

Ο Μπαρτζώκας διάλεξε και οι τέσσερις να φύγουν, με τον Ολυμπιακό να πληρώνει ένα μικρό ποσοστό από το επόμενο συμβόλαιό τους (αυτό το +1 ) και να τους αφήνει ελεύθερους.

Ο λόγος; Ας δούμε κάθε παίκτη ξεχωριστά ξεκινώντας ανάποδα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και ένα pol για να δούμε την άποψή σας.

(** εάν τα poll δεν λειτουργούν, ανοίξτε το κείμενο από τον browser του υπολογιστή σας (tablet ή του κινητού σας)

ΙΘΑΝ ΧΑΠ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε ως δανεικός τη σεζόν που πέρασε στην Κρεμόνα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ πίστεψε στο ταλέντο του, στην προετοιμασία του καλοκαιριού φάνηκαν οι αδυναμίες του και μετά από το πρώτο ματς με τη Βιλερμπάν, αποφασίστηκε να δοθεί με υποσχετική στην ιταλική ομάδα. Εξ αρχής στο συμβόλαιό του υπήρχε μία ρήτρα, την οποία μπορούσε ο κάθε ενδιαφερόμενος να πληρώσει για να τον κάνει δικό του.

Στην Ιταλία ήταν εξαιρετικός. Τελείωσε τη σεζόν με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίσει στην συνέντευξή του στο Eurohoops ότι τον υπολογίζει και θα τον περιμένει στην 6άδα των ψηλών για την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Επιθετικά ένα υπερόπλο, αμυντικά με τρωτές και φανερές αδυναμίες που χρειάζονται τριβή και χρόνο για να καλυφθούν. Το σημαντικότερο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό; Τα παιχνίδια. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο επιλογές.

1) Να τον κρατήσουν, να μην κάνουν το kick out του συμβολαίου και να τον δώσουν εκ νέου δανεικό για να περιμένουν την εξέλιξή του μήπως και επιστρέψει του χρόνου ή να έρθει μία πρόταση από ομάδα του εξωτερικού για να τον αγοράσει.

2) Να του δώσουν από τώρα την ελευθέρας του και να προχωρήσουν παρακάτω, ώστε να μην κουβαλούν άσκοπα ένα ακόμα συμβόλαιο αφού δεν υπολογίζεται.
Το δεύτερο σενάριο προκρίθηκε, αφού μπορεί προκορωνοϊού ο Χαπ να έβγαζε μάτια, όμως στη συνέχεια το όποιο ενδεχόμενο να ενδιαφερθούν τα μεγάλα πορτοφόλια της Ιταλίας ατόνησε, αφού η πολιτική τους διαφοροποιήθηκε εντελώς. Ο Χαπ έμεινε ελεύθερος και τώρα θα κληθεί να αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός έκανε λάθος.

ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΑΛΛΑ… ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Ο Μπόλνγουιν δημιούργησε διαφορετικά συναισθήματα και στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού αλλά και στον κόσμο των Πειραιωτών. Μυστήριο τρένο ο Αμερικανός γκαρντ. Και οι τρεις προπονητές που πέρασαν ως head coach του πάγκου είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια για το κορμί του και την προοπτική που είχε λόγω του ταλέντου του.

Πνευματικά όμως έδειχνε διαρκώς ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην ομάδα. Αρχικά το συμβόλαιό του ήταν απαγορευτικό για να ανανεωθεί και να μην είναι σίγουρο ότι μπορεί να προσφέρει όσα του ζητούν. Το καλοκαίρι και κατά την προετοιμασία είχε δείξει κάποια άσχημα σημάδια. Με τον Μπλατ οι σχέσεις του δεν ήταν οι καλύτερες, η πορεία έφερε τον Κεμζούρα να προσπαθεί με τον καιρό να τον εντάξει στο ρόστερ του αφού τον είχε στο περιθώριο.

Ο Μπαρτζώκας το πάλεψε και με το παραπάνω. Του μίλησε, προσπάθησε να τον στηρίξει, του έδωσε αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ. Η αλήθεια είναι πως προς το τέλος της σεζόν ήταν θετικός και ίσως απέδειξε σε ένα σημείο την αιτία που τον έφερε στον Πειραιά. Από την άλλη, οι μέρες του ήταν μετρημένες. Όλοι γνώριζαν την… κατάληξη του συμβολαίου του και ίσως από την τετράδα των αποχωρήσεων ήταν η πιο αναμενόμενη.

ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΑΛΛΑ…

Από τη στιγμή που θεωρήθηκε ως πρώτος στόχος ο Κώστας Σλούκας για την επιλογή του βασικού πλέι μέικερ, θα έπρεπε το συμπλήρωμά του να καλύπτει τις αδυναμίες του. Ο Ντουάιτ Μπάικς είναι από τους… αδικημένους των αποδεσμεύσεων. Ο Αμερικανός γκαρντ αρχικά λόγω του ban και μετά εξαιτίας της διακοπής λόγω του κορωνοϊού δεν κατάφερε να αγωνιστεί πολύ στον Πειραιά.

Όλοι θα θυμούνται την εμφάνισή του απέναντι στην Αναντόλου Εφές που ήταν το πλέι μέικερ που αναζητούσε ο Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός τον είχε ως… καψούρα. Του άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του, ήταν από τις πρώτες επιλογές του ενώ τον είχε στα ραντάρ του και από το προηγούμενο πέρασμά του στον Ολυμπιακό.

Η αληθεια είναι πως ο Μπάικς ήταν από τις περιπτώσεις που στο Λιμάνι την κοίταξαν λίγο παραπάνω και υπήρχαν ενδοιασμοί αν πρέπει να αποχωρήσει ή να μείνει έστω ως ένα ακόμα γκαρντ της περιφέρειάς τους. Υπό αυτές τις συνθήκες όμως θα έπρεπε οι Έλληνες (Κόνιαρης και λογικά και ο Λαρεντζάκης) να θυσιαστούν και αμφότεροι ή να περιοριστούν σε ρόλο βοηθητικών ή να δοθούν ως δανεικοί. Εντέλει η απόφαση του τεχνικού τιμ ήταν να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Μπάικς, με τον Αμερικανό να παίρνει την ελευθέρας του.

ΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ

Από τη στιγμή που ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήρθε στον Πειραιά, ο Μπράντον Πολ άρχισε να χάνει τον χρόνο του στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ξεκίνησε εντυπωσιακά την χρονιά, όμως στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του. Βιαστικές κινήσεις, έπαιρνε την μπάλα και σούταρε απευθείας, γενικότερα έχανε το μυαλό του στο παρκέ και αμυντικά πραγματοποιούσε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ως χαρακτήρας δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα η ομάδα από τον Πολ. Κάθε άλλο. Επαγγελματίας, πάλευε στην προπόνηση και έφυγε σαν φίλος από την ομάδα.

Αγωνιστικά είχαν παράπονα οι Ερυθρόλευκοι και για αυτό αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν ουσιαστικά με τον Άαρον Χάρισον ο οποίος είναι ένα πρότζεκτ που δεν μπορείς να τον προσπεράσεις τόσο απλά.

Οι αγωνιστικές εξάρσεις του Πολ, σε συνδυασμό με τις υψηλές απολαβές του, ήταν τροχοπέδη για να μείνει στο ρόστερ του Μπαρτζώκα. Είναι πάντως από τους παίκτες που δεν θα αγχωθεί για να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του αφού διαθέτει καλό όνομα και όλο και κάποια ομάδα από την Ευρωλίγκα θα προσπαθήσει να τον κάνει δικό της.

** Τις επόμενες μέρες ακολουθεί και η ανακοίνωση για τον Ογκουστίν Ρούμπιτ, ο οποίος συμφώνησε για την αποδέσμευσή του με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ