Το ζητούμενο είναι να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά

Το ζητούμενο είναι να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά

Έστω και αργά αντιλήφθηκαν στον ΠΑΟΚ, πως αυτή η ομάδα έφτασε στο τέλος της, καθώς δεν μπορεί να πάει παραπέρα με το υπάρχον υλικό. Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να «τρέξουν» όλοι μαζί τις εξελίξεις για να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά.

Έχουμε γράψει πολλές φορές μέσα στην χρονιά, απ’ αυτή εδώ την γωνία, πως αυτός ο ΠΑΟΚ έπιασε ταβάνι. Δεν μπορεί η ομάδα να πάει παρακάτω. Να διεκδικήσει τίτλους και να κάνει πρωταθλητισμό. Οι παίκτες έχουν ξεζουμιστεί, ενώ οι περισσότεροι έχουν ξεπεράσει τα τριάντα. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για κάποιους. Επιβάλλεται να υπάρξει αλλαγή σελίδας. Ο Δικέφαλος χρειάζεται φρέσκο αίμα που θα έχει όρεξη για μπάλα και όχι για παιχνίδι στα social media και ενασχόληση με τον προσωπικό τους καλλωπισμό.

Στο Δικέφαλο, θα πρέπει να πάρουν τολμηρές αποφάσεις, κι αν θέλετε να σπάσουν αυγά με ότι σημαίνει αυτό. Οι αλλαγές είναι μονόδρομος προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας της. Ο σύλλογος δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει σε κανέναν χρόνο προσαρμογής από το μεγαλύτερο όνομα που βρίσκεται ή θα έρθει στην ομάδα μέχρι και τα παιδιά που θα ανέβουν από τα τμήματα υποδομής. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Έχει αφήσει το στάδιο της αναμονής και έχει περάσει σ’ αυτό τον αποδείξεων. Αυτό έγινε λόγω της κατάκτησης τίτλων τα τελευταία χρόνια.

Το θετικό είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης, ή αν προτιμάτε η οικογένεια Σαββίδη, έχει πειστεί πως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να αλλάξει σελίδα και να πάει παρακάτω. Εύλογα θα μου πει κάποιος «καλά ρε Απόστολε πως θα γίνει αυτό όταν ο Ιβάν ενημέρωσε τον Μαουρίσιο πως θα του κάνει πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του;». Σωστό το ερώτημα, αλλά αν υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ θα του καταθέσει πρόταση εγώ θα βγω στον Λευκό Πύργο και θα φωνάζω «θαύμα, θαύμα».

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έχει ανάψει το «πράσινο φως» στον Όλαφ Ρέμπε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τον σχεδιασμό για το νέο ΠΑΟΚ. Ο Γερμανός αθλητικός διευθυντή έχει ενημερωθεί για όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η ομάδα και ετοιμάζεται να βάλει την δική του πινελιά. Ο Ρέμπε είναι έτοιμος να παρουσιάσει το πλάνο του αρχικά στον Γιώργο Σαββίδη που έχει το γενικό πρόσταγμα και στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη της ομάδας. Το συγκεκριμένο πλάνο φτάνει από τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές μέχρι και ένα νέο τεχνικό τιμ.

Μπορεί το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον Αμπελ Φερέιρα μετά το τελευταίο παιχνίδι για τα play offs, να αποχωρεί από την Τούμπα όμως θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Υπάρχουν πολλοί εντός ΠΑΟΚ που θεωρούν πως ο Πορτογάλος έχει πολλά να δώσει, αλλά και αυτούς που σκέφτονται το οικονομικό κόστος μιας πρόωρης διακοπής στο συμβόλαιο του που βρίσκεται ήδη στον δεύτερο χρόνο.

Για μένα το πιο σημαντικό απ’ όλα τα παραπάνω είναι να μην είμαστε θεατές σε ένα έργο που το έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία καλοκαίρια. Με σπασμένα τηλέφωνα και διαφορετικές απόψεις στα θέματα της ομάδας. Η στρατηγική που θα χαραχθεί θα πρέπει να ακολουθηθεί πιστά απ’ όλους. Οι δεύτερες και τρίτες σκέψεις απαγορεύονται για να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ