ΑΕΚ : Προτεραιότητα να «δέσει» τον Ολιβέιρα, όχι να κρατήσει τον Αραούχο

ΑΕΚ : Προτεραιότητα να «δέσει» τον Ολιβέιρα, όχι να κρατήσει τον Αραούχο

Ο Πορτογάλος φορ που δείχνει την τεράστια κλάση του, ο μονόδρομος της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα και ο Αργεντινός άσος, που ακόμα ψάχνεται αγωνιστικά.

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά απέναντι στον ΟΦΗ και πλέον ο στόχος της δεύτερης θέσης και των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο κοντά. Η Ένωση είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Έχει ένα ποιοτικότερο σύνολο, έναν πολύ καλύτερο προπονητή και τεράστια «δίψα». Της αξίζει να τερματίσει πάνω από τους Θεσσαλονικείς και αν δεν… αυτοκτονήσει, θα το πετύχει.

Στο ματς με τον ΟΦΗ έπαιξε όσο χρειαζόταν. Η κούραση είναι δεδομένη μετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια και φάνηκε να επηρεάζει τους Κιτρινόμαυρους. Η ομάδα δεν είχε την ένταση των προηγούμενων αγώνων, είχε, όμως, τον Νέλσον Ολιβέιρα. Που αρκούσε για να της δώσει τη νίκη.

Ο Πορτογάλος φορ είναι ένας επιθετικός άλλης κλάσης. Ένα φορ που όμοιό του δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε υπάρξει. Ένας παίκτης ικανός να κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία. Με τελειώματα και με τα δύο πόδια, με ταχύτητα, με δύναμη, με αντίληψη.

Η ΑΕΚ πρέπει να βάλει σε πρώτο πλάνο το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ολιβέιρα, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Είναι σαφές πως θα είναι εγκληματικό να χάσει τον Πορτογάλο παικταρά ελεύθερο του χρόνου. Η ΑΕΚ πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ολιβέιρα και να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Μιας και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ικανό να ηγηθεί της ομάδας που θα μπει στην «Αγια-Σοφιά» και να αποτελεί το σημείο αναφοράς της.

Το θέμα του Ολιβέιρα εκτιμώ πως πρέπει να προηγηθεί εκείνο του Αραούχο. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο σε κανένα σημείο. Ο Αργεντινός φορ είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις, θα ήταν χρήσιμη για την ομάδα η παραμονή του και του χρόνου, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα δοθούν τα χρήματα που αξίωνε η Λας Πάλμας.

Αν η ΑΕΚ κρατήσει τον Αραούχο με τους δικούς της όρους, έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί για την απόκτηση ενός back up επιθετικού που θα της δώσει το βάθος που θέλει για τη γραμμή κρούσης. Εκεί, όπου αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ολιβέιρα.

Ο Αραούχο που βλέπουμε φέτος, δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που πριν δύο χρόνια οδηγούσε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Χθες φάνηκε να μην έχει και την ψυχολογία που τον χαρακτήριζε. Αυτή την αυτοπεποίθηση του ότι μπορούσε να σκοράρει από παντού και με κάθε τρόπο.

Αντίθετα, ο Ολιβέιρα πιστοποιεί σε κάθε επαφή του με την μπάλα, πόσο ποιοτικός σέντερ φορ είναι και πως μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα για την ΑΕΚ, ακόμα και όταν συνολικά η ομάδα δεν είναι στα καλύτερά της. Ξαναλέω, φορ σαν και τούτον, δεν θυμάμαι πότε είδαμε ξανά με τα κιτρινόμαυρα. Και καλό θα ήταν να το επιβεβαιώνουμε αυτό και για τα χρόνια που θα έρθουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ