Πώς θα κάνεις εύκολα μια μικρή αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Πώς θα κάνεις εύκολα μια μικρή αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Όλες οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να αισθανθείς καλύτερα.

Οδεύουμε σιγά σιγά προς το τέλος του καλοκαιριού και είναι πολύ πιθανό είναι να έχεις μόλις γυρίσει από τις φετινές σου διακοπές. Αυτό το διάστημα σίγουρα επισκέφθηκες νέες τοποθεσίες, δοκίμασες διάφορα νόστιμα πιάτα και ήπιες αρκετά δροσιστικά κοκτέιλ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχεις επιστρέψει με πολλές αναμνήσεις και φωτογραφίες που θα θυμάσαι μια ζωή αλλά είναι εξίσου πιθανό να έχεις γυρίσει με λίγα επιπλέον κιλά και μερικές κακές διατροφικές συνήθειες. Συμβαίνει συχνά και πίστεψέ με δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι. Έχουμε κάποιες συμβουλές εγκεκριμένες από τους διαιτολόγους για να σε βοηθήσουμε να επιστρέψεις γρήγορα στην καθημερινότητα και το κανονικό σου βάρος. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς μπορείς να κάνεις εύκολα μια μικρή αποτοξίνωση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

1) Πιες πολύ νερό

Τα καλά νέα είναι πως μερικά από τα επιπλέον κιλά που εμφανίζονται στη ζυγαριά σου πιθανώς είναι κατακράτηση υγρών. Τα φαγητά που τρώμε έξω είναι πλούσια σε αλάτι και νάτριο, γεγονός που αναγκάζει το σώμα σου να συγκρατεί το νερό. Αυτό σε συνδυασμό με το αλκοόλ επίσης επιβαρύνει την κατακράτηση υγρών. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινωθείς είναι να πίνεις όσο περισσότερο νερό ή τσάι (χωρίς ζάχαρη μπορείς. Οι ειδικοί προτείνουν 2-2,5 λίτρα ημερησίως.

2) Κόψε τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη

Μεταξύ μας όλες αγαπούν το ψωμί και τα επιδόρπια αλλά τώρα που επέστρεψες κάνε ένα προσωρινό διάλειμμα από τους επεξεργασμένους ή ζαχαρούχους υδατάνθρακες. Προτίμησε φαγητά πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη για να βοηθήσεις το σώμα σου να μεταβολίσει αυτή την περίσσια ζάχαρης. Προτίμησε για σνακ μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς ή φρέσκα λαχανικά όπως αγγούρι και καρότο. Συνόδευε τα πιάτα σου με αρκετά πράσινα, φυλλώδη λαχανικά και όταν θέλεις να φας φρούτα, πες ναι στα μούρα και απόφυγε τους χυμούς.

3) Βάλε τα smoothie στη ζωή σου

Αντικατέστησε ένα γεύμα ή δύο την ημέρα με ένα smoothie πρωτεΐνης ή φρούτων και λαχανικών. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τις θερμίδες ενώ θα σε κρατήσει χορτάτη χάρη στις φυτικές ίνες. Η αντικατάσταση ορισμένων γευμάτων με smoothies για μικρό χρονικό διάστημα θα βοηθήσει να ενισχύσεις την καύση λίπους χωρίς να λιμοκτονείς. Επίσης συστατικά όπως ο ανανάς και η μέντα μπορούν να καταπολεμήσουν το φούσκωμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ