Πώς η Google μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις νέα δουλειά

Πώς η Google μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις νέα δουλειά

Ψάχνεις να αλλάξεις δουλειά; Δες πώς θα το πετύχεις πολύ πιο εύκολα

Η Google προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες μάθησης που μπορούν να ενισχύσουν ή ακόμα και να ξεκινήσουν την καριέρα μας.

Πρόσφατα ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα πιστοποιητικών καριέρας που προσφέρει πιστοποιήσεις στην ανάλυση δεδομένων, στη διαχείριση project και στη σχεδίαση εμπειρίας του χρήστη (UX). Όλα τα μαθήματα μπορούν να γίνουν on line και είναι ευέλικτα για εργαζόμενους και φοιτητές και μπορούν να ολοκληρωθούν σε περίπου 6 μήνες. Εκτός από το ότι είναι ένα βολικό και πρακτικό concept, υπάρχει μια επαναστατική πτυχή στο πρόγραμμα πιστοποιητικών. Η Google θα βλέπει τα σύντομα μαθήματα ως ισοδύναμα με ένα παραδοσιακό τετραετές πτυχίο στη δική της διαδικασία πρόσληψης.

Η εταιρεία αναρωτιέται τι σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος για μια θέση εργασίας και τι πρέπει να συνεπάγεται αυτή η προετοιμασία. Η δημιουργία θέσεων εργασίας κατά την τελευταία δεκαετία επικεντρώθηκε σε τομείς που απαιτούν υψηλό επίπεδο γνώσεων πληροφορικής. Τα μαθήματα μέσω της συμβατικής τριτοβάθμιας μάθησης μπορεί να παρέχουν αυτές τις δεξιότητες, αλλά η Google επιθυμεί να δημιουργήσει μια διαφορετική πορεία. Ο Κεντ Γουόκερ, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων, εξηγεί τη λογική σε μια ανάρτησή του:«Τα πτυχία του κολεγίου είναι απρόσιτα για πολλούς Αμερικανούς και δεν πρέπει να χρειάζεστε δίπλωμα κολεγίου για να έχετε οικονομική ασφάλεια», έγραψε. Το 2018, κυκλοφόρησε το πρώτο πιστοποιητικό της Google, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές.

Υπάρχει επίσης μια φιλανθρωπική συνιστώσα στο πρόγραμμα. Η Google έχει δεσμευτεί να παρέχει 100.000 υποτροφίες καθώς και εκατοντάδες έρευνες για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων. Τα πιστοποιητικά θα είναι επίσης διαθέσιμα μέσω συνεργασιών σε γυμνάσια και κοινοτικά κολέγια. Η Google θεωρεί την επέκταση του προγράμματος πιστοποιητικών της ως μέρος της εθνικής οικονομικής ανάκαμψης της Αμερικής. Ενώ οι περισσότεροι απόφοιτοι δεν θα βρουν δουλειά στη Google, η ειδική κατάρτιση θέτει τους εργαζόμενους στο δρόμο προς μια καριέρα με καλύτερη αμοιβή.

Μια κοινοπραξία εταιρειών έχει συνεργαστεί με την Google, που ενδιαφέρονται να προσλάβουν πολλούς από τους μελλοντικούς αποφοίτους. Μερικοί το βλέπουν ως θετική εξέλιξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς η αξία των πτυχίων αυτών είναι ισάξια με ένα τετραετές πτυχίο κολεγίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ