Σκάει νέα βόμβα στο θέατρο : Πασίγνωστος ηθοποιός κακοποίησε σεξουαλικά τρία νέα αγόρια (pic+vid)

Σκάει νέα βόμβα στο θέατρο : Πασίγνωστος ηθοποιός κακοποίησε σεξουαλικά τρία νέα αγόρια (pic+vid)

Ο σκοτεινός ρόλος-κλειδί κορυφαίου ηθοποιού στη σωρεία καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου.

Οι καταγγελίες σεξουαλικής, λεκτικής και εργασιακής κακοποίησης που συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξακολουθούν να ταράζουν συθέμελα το χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί -άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας – που έρχονται μπροστά, μιλώντας ο καθένας για την προσωπική του οδυνηρή εμπειρία, στα πλαίσια μιας θεατρικής, κινηματογραφικής, ή τηλεοπτικής συνεργασίας, ή ακόμα και ενός κάστινγκ.

Μια τέτοια περίπτωση, που έρχεται να προστεθεί στη μακρά δυστυχώς λίστα παρόμοιων καταγγελιών, είναι και η παρακάτω.

Ένας καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ένας μαθητής που εξελίχθηκε πολύ σύντομα σε στενό συνεργάτη του και τουλάχιστον τρία νεαρά αγόρια που φέρονται να έπεσαν θύματα των σεξουαλικών ορέξεών τους.

Σε πρόσωπο-κλειδί, τριών διαφορετικών αντίστοιχων υποθέσεων, αναδεικνύεται ηθοποιός, κοντά στα 40, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με συμμετοχές σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές σκηνοθετών πρώτης γραμμής, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σταθερή παρουσία σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της τελευταίας πενταετίας μέσα από τις οποίες έγινε ευρύτερα γνωστός.

Παράλληλα, φέρεται να συνδέεται στενά, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, με γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη το όνομα του οποίου έχει επίσης απασχολήσει προσφάτως τη δημοσιότητα για παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για τον ηθοποιό εναντίον του οποίου κατατέθηκε, την περασμένη εβδομάδα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση 22χρονου σε διαμέρισμα στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Θύμα του ο 38χρονος σήμερα Δημήτρης Άνθης, που εμφανίστηκε  σε τηλεοπτική εκπομπή και κατήγγειλε, πως πριν από 15 χρόνια υπέστη βιασμό από τον συνομήλικό του, σπουδαστή τότε της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

O Δημήτρης Άνθης σόκαρε, καθώς αποκάλυψε πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον νεαρό και μετέπειτα γνωστό ηθοποιό, που βρίσκονταν με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό το βράδυ της κακοποίησης του Νίκου Σ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μάλιστα πρόκειται για το τρίτο άτομο που που ήταν παρών, λίγους μήνες νωρίτερα, στην βάναυση σεξουαλική κακοποίηση, από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, του Νίκου Σ. στο πλευρό του οποίου τάχθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, μετά από συνέντευξη – γροθιά στο στομάχι που παραχώρησε πρόσφατα.

Στην συνέντευξη εκείνη ο ηθοποιός που έχει δεχτεί την μήνυση εικαζόταν πως υπήρξε επίσης θύμα, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, σύμφωνα με τις νεότερες μαρτυρίες όμως το προφίλ του ταυτίζεται περισσότερο με αυτό του θύτη που δρούσε σε συνεννόηση ίσως και κατ΄ εντολή του καταξιωμένου πρώην δασκάλου του και μετέπειτα στενού συνεργάτη του, καταξιωμένου στο χώρο του καλλιτέχνη

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα πως δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από συγγενικό του πρόσωπο σε ηλικία μόλις 10 ετών.

Ανέφερε ακόμη πως για όλα όσα εξομολογείται οι γονείς του δεν ήξεραν τίποτα και τα μαθαίνουν τώρα.

«Δεν θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι του. Πρέπει να ήμασταν για κάποια γιορτή και τον περίμενα να φύγουμε μαζί. Στο μαγαζί που δούλευε ο αδερφός μου έγινε γιορτή και μετά με τη συναίνεσή μου φύγαμε μαζί.

Μου επιτέθηκε, σάστισα, τρόμαξα και απλά θυμάμαι, μη μπορώντας να κάνω κάτι βρέθηκα ακινητοποιημένος και κακοποιημένος σεξουαλικά. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο.

Βρήκα κοινά σημεία με την εμπειρία του 19χρονου Νίκου Σ. Στη δική μου ιστορία ήταν ο θύτης. Προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν έβρισκα δύναμη να κάνω κάτι. Στάθηκα τυχερός γιατί χτύπησε το τηλέφωνό του και έτσι σηκώθηκε από το κρεβάτι. Γλίτωσα από τα χειρότερα.

Από ό,τι κατάλαβα από το τηλεφώνημα, με περίμεναν κι άλλα. Αν έμενα εκεί, θα είχα υποστεί χειρότερα. Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική επαφή με άνθρωπο.

Προσπάθησα να το θάψω, να το ξεπεράσω και να ξεκινήσω από την αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί φοβόμουν. Ήταν η πρώτη μου επαφή σεξουαλικά με άνθρωπο.

Έκτοτε προσπάθησα να το ξεπεράσω. Ακόμη δε μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είναι και ο λόγος που είμαι 38 χρονών και δεν έχω κάνει οικογένεια.

Δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός που με στιγμάτισε. Και τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα. Έψαχνα κάποιον να με αγαπήσει, χωρίς να με μειώσει. Δεν μίλησα ποτέ γι’ αυτήν την εμπειρία, γιατί οι γονείς μου δεν θα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο.

Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών, έχω φάει αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο, προσπάθησα να φαίνομαι στους άλλους ότι είμαι καλά και γι’ αυτό δεν τους είπα τίποτα. Ξέρω ότι θα το δουν αυτή τη στιγμή γιατί δεν το γνωρίζουν……. Τον ξανασυνάντησα αυτόν τον άνθρωπο δυο τρεις φορές, όταν ξαναπήγα στο μαγαζί. Με αντιμετώπισε λες και είχα συναινέσει σε όλο αυτό.

Ευχαριστώ τον 19χρονο που μίλησε, μου έδωσε θάρρος. Για πολλά χρόνια με καθόριζε ο φόβος. Μυικά δε μπορούσα να αντισταθώ και ψυχικά δε μπορούσα να αντεπεξέλθω.

Η κακοποίηση σε κάνει και μικραίνεις… και μικραίνεις… και μικραίνεις… Ώσπου πιάνεις πάτο. Έχω υποστεί και κακοποίηση από συγγενικό μου πρόσωπο, όλα αυτά με έκαναν να φοβάμαι. Δεν είχα ποτέ στήριξη από κανέναν, όσο κι αν οι δικοί μου προσπάθησαν.

Η κακοποίηση ήταν σεξουαλικής φύσης. Ήμουν 10 ετών τότε. Τι εικόνες να είχα… Ένα χωριατόπουλο ήμουν. Εκείνη τη στιγμή που γινόταν , δεν καταλάβαινα τίποτα. Μετέπειτα κατάλαβα… Αναγκαζόμουν να συναντάω αυτό το πρόσωπο μεγαλώνοντας. Είναι άσχημο πράγμα να φοβάσαι… Πλέον ό,τι ήταν να κάνω το έκανα.

Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους. Κανένας δεν αξίζει την κακοποίηση, τη βαναυσότητα. Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν την κοινωνία για να γίνει καλύτερη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Άνθης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ