Netflix Top 10: Αυτές τις σειρές και ταινίες βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Netflix Top 10: Αυτές τις σειρές και ταινίες βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Τέρατα, διαστημικά θρίλερ, ιταλικές κομεντί, και το αναμενόμενο σάρωμα του Shadow and Bone.

 

Το Netflix είχε ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά τη χρονιά του lockdown απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η πανδημία θα μας στερήσει τελικά κάποιες από τις αγαπημένες μας σειρές που είχαν ήδη ανανεωθεί, αλλά ο κατάλογος συνεχίζει και μεγαλώνει.

Δες παρακάτω με ποιο Top 10 ταινιών και σειρών λιώνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι συνδρομητές του Netflix:

#1 Shadow and Bone

Το Shadow and Bone του Netflix παίρνει δύο από τα πολύ δημοφιλή young adult βιβλία φαντασίας της Leigh Bardugo – το Shadow and Bone και το Six of Crows – και τα παντρεύει για να κατασκευάσει έναν κόσμο συγκρούσεων και τεράτων. Η ηρωίδα είναι η νεαρή ορφανή Alina Starkov που ανακαλύπτει ότι κατέχει μία πολύ ισχυρή δύναμη, την οποία θα χρησιμοποιήσει για να σώσει τον καλύτερό της φίλο. Το χάρισμα της δύναμης αυτής σημαίνει ότι ανήκει στους Grisha, τους ανθρώπους δηλαδή που μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία. Τον αρχηγό τους, τον Darkling, υποδύεται ο Ben Barnes.

Η σειρά γράφτηκε και παράγεται από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο του Arrival, Eric Heisserer, και επεκτείνει το diversity της σειράς. Η πιο παραδοσιακή αφήγηση της Εκλεκτής αλλάζει επίσης εδώ, δίνοντας τη θέση της σε πρωταγωνιστές που νιώθουν και είναι όντως outsiders, με στόχο την παρουσίαση των χαρακτήρων ως μία οικογένεια που οι ίδιοι επέλεξαν και έχτισαν. Η χαρά τους θα κερδηθεί δύσκολα και η κάθε νέα μάχη θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.

Το Netflix επενδύει τόσο πολύ πια στο young adult φαντασίας που το αποτέλεσμα είναι τελείως ανάμεικτο πλέον. Εδώ όμως τα 3 πρώτα επεισόδια με εξέπληξαν πολύ ευχάριστα.

#2 Gemini Man

Ο Will Smith είναι ο Henry Brogan, ένας ελίτ πληρωμένος δολοφόνος που καταδιώκεται από έναν μυστήριο μυστικό πράκτορα. Ο πράκτορας μοιάζει να ξέρει κάθε επόμενή του κίνηση, γεγονός που εξηγείται όταν ο Brogan ανακαλύπτει πως τα βήματά του κυνηγά μία νεαρή φαινομενικά εκδοχή του.

Ο οσκαρικός Ang Lee (Brokeback Mountain, Life of Pi) έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να αφιερωθεί στον πειραματισμό με τις φρέσκες τεχνολογίες που δίνουν νέες δυνατότητες στον κινηματογράφο και, μπορεί να μην έχει βρει ακόμα την ανταπόκριση από την κριτική, όμως προσωπικά εκτιμώ την εκστρατεία του και πιστεύω πως η τεχνολογία του κινηματογράφου θα του χρωστάει πολλά στο μέλλον.

Το αδικημένο Gemini Man είναι στην καρδιά του μία ‘90s b-movie, σοφιστικέ στην εκτέλεσή του, με συναρπαστική δράση. Χάρηκα πολύ που βρήκε τον δρόμο του στο Top 10 του Netflix.

#3 Blacklist

Το 2013 ένας φυγάς (James Spader) είχε παραδοθεί στο FBI προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον οργανισμό προκειμένου να τους βοηθήσει να πιάσουν άλλους εγκληματίες. Μοναδική του προϋπόθεση η συνεργασία του με τη νέα profiler του σώματος, Elizabeth Keen (Megan Boone).

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στη σειρά που φέτος διανύει την όγδοη σεζόν της, όχι όμως η επιτυχία της μέσω του Netflix.

#4 Stowaway

Ένα τριμελές πλήρωμα σε αποστολή στον Άρη ((Anna Kendrick, Daniel Dae Kim και Toni Collette) έρχεται αντιμέτωπο με μία εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, όταν ένας λαθρεπιβάτης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων. Είναι ο Michael (Shamier Anderson), ένας τραυματισμένος μηχανικός του διαστημόπλοιου που βρίσκεται αναίσθητος ανάμεσά τους μετά την εκτόξευση. Το αρχικό σοκ του πληρώματος μετατρέπεται σε πανικό όταν μία βλάβη που προκαλείται σημαίνει ότι το διαθέσιμο οξυγόνο φτάνει μόνο για τρεις.

Η ταινία είναι του μουσικού και πλέον σκηνοθέτη Joe Penna που είχε εντυπωσιάσει στις Κάννες με το Arctic, με τον Mads Mikkelsen στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως και με εκείνη την ταινία, έτσι και εδώ γράφει το σενάριο με τον Ryan Morrison και οι ομοιότητες μεταξύ των δύο φιλμ είναι αρκετές. Είναι και τα δύο κλειστοφοβικά. Πυροδοτούνται και τα δύο από την παρουσία ενός προσώπου που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των πρωταγωνιστών. Το δίλημμα και στα δύο είναι μία δύσκολη επιλογή: Να σώσουν οι πρωταγωνιστές τον εαυτό τους ή έναν άνθρωπο που δεν ξέρουν παρά ελάχιστα;

Η ταινία έχει ένταση και μία MVP Toni Collette. Είναι επίσης σχεδόν αναζωογονητικό το πόσο χωρίς περιστροφές είναι. Οι περίπλοκες επιστημονικές εξηγήσεις δίνονται εύπεπτα χωρίς να σε πατρονάρουν και δε νιώθεις σε κανένα σημείο ότι η αφήγηση θυσιάζει τη λογική για το επόμενο twist. Κάποιες φορές δε χρειάζεσαι και πολλά παραπάνω από αυτό.

#5 The Serpent

Ο Tahar Rahim διανύει ένα απροσδόκητα καλό award season φέτος. Η ερμηνεία του στον Μαυριτανό με την Jodie Foster τον οδήγησε στις Χρυσές Σφαίρες και σε μία ακόμη υποψηφιότητα Α΄Ανδρικού στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA).

Στη μίνι σειρά The Serpent, μία συμπαραγωγή του BBC με το Netflix που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, υποδύεται τον Charles Sobhraj. Έναν δολοφόνο που στόχευε νεαρούς τουρίστες μαζί με τη σύντροφό του (Jenna Coleman) κατά την περίοδο 1975–1976, προσποιούμενος έναν έμπορο πολύτιμων λίθων. Όταν ο διπλωμάτης της ολλανδικής πρεσβείας στη Μπανγκόκ Herman Knippenberg (Billy Howle) βρίσκεται άθελά του μπλεγμένος στον ιστό του Sobhraj, η αλυσιδωτή αντίδραση που θα ακολουθήσει θα τον μετατρέψει στον Νο.1 καταζητούμενο της Interpol.

#6 Minions

Το Minions του 2015 δεν τα είχε πάει καθόλου καλά με τους κριτικούς, είχε περάσει όμως σαν οδοστρωτήρας από το box office. Τον καιρό της κυκλοφορίας της, η ταινία είχε γίνει η 10η πιο επικερδής ταινία όλων των εποχών και η 2η πιο επικερδής ταινία κινουμένων σχεδίων. Όπως φαίνεται, η Ελλάδα την τιμάει και από το Netflix.

#7 Ever Been to the Moon?

Μία fashion editor κληρονομεί μία φάρμα στην ιταλική επαρχία και αποφασίζει να την πουλήσει. Φτάνοντας εκεί όμως θα γνωρίσει έναν ερωτεύσιμο αγρότη και θα ανακαλύψει όσα της έλειπαν τόσο καιρό. Ιταλική ρομαντική κωμωδία του 2015. Δεν την έχω δει και δεν έχω άποψη, όμως με το στιγμιότυπο στο τρέιλερ όπου βρίσκει έναν σκορπιό στο κρεβάτι της πολύ ταυτίστηκα.

#8 Who Killed Sara?

Ο Alex και η Sara είναι αδέρφια. Μαζί θα κάνουν εκδρομές στο εξοχικό των πλούσιων φίλων τους. Όταν η Sara όμως θα αποπειραθεί να κάνει αλεξίπτωτο θαλάσσης στο σκάφος του αγοριού της, θα πέσει από μεγάλο ύφος και θα βρει τον θάνατο. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, ο Alex βρίσκεται στη φυλακή γιατί έχει αναλάβει την ευθύνη του θανάτου της μετά την προτροπή του πάτερ φαμίλια της πλούσιας οικογένειας του κολλητού του φίλου – και συντρόφου της Sara – που για κάποιο λόγο τον έπεισε να το κάνει με επιχείρημα όλα όσα έχει προσφέρει σε εκείνον, την αδερφή του και τη μητέρα τους. Μετά την πρώιμη αποφυλάκισή του όμως, ο Alex θα αναζητήσει εκδίκηση και, φυσικά, την αλήθεια.

Μεξικάνικη τελενοβέλα στην καρδιά με γερές δόσεις whodunnit. Ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν από το Netflix σε χρόνο αστραπή.

#9 Love and Monsters

Επτά χρόνια αφότου επέζησε από μία Αποκάλυψη τεράτων, ο δύσμοιρος Joel (Dylan O’Brien) αφήνει πίσω το άνετο υπόγειο καταφύγιό του σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με την πρώην του από το σχολείο (Jessica Henwick). Η κοπέλα βρίσκεται 80 μίλια μακριά βέβαια, οπότε ο Joel θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά τέρατα στον δρόμο του για να τη φτάσει.

Ο O’Brien είναι όπως πάντα τρομερά χαρισματικός, η ιστορία έχει απρόσμενο βάθος και γίνεται μία ολοκληρωμένη περιπέτεια που σε βοηθά να δραπετεύσεις ενώ διατηρεί τα πόδια της στη γη, και τα εφέ της ταινίας ήταν υποψήφια για Όσκαρ.

 

#10 Life in Colour With David Attenborough

Το Life in Colour with David Attenborough είναι η πρώτη συνεργασία του Netflix με το BBC πάνω σε ένα πρότζεκτ σχετικό με την άγρια φύση. Ο τεράστιος φυσιογνώστης Attenborough ήταν 92-93 όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς, γι’ αυτό και η παραγωγή έπρεπε να φανεί εξαιρετικά προσεκτική με τις επιλογές της όταν η πανδημία χτύπησε την πόρτα. Τελικά η σειρά ολοκληρώθηκε με κάποιες αλλαγές και θα μας συστήσει έναν κόσμο χρώματος από την οπτική των ζώων που τα χρησιμοποιούν για να επιβιώσουν, μέσα από ειδικές κάμερες που κατασκευάστηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ