Μαγεύτηκαν οι τηλεθεατές του MEGA από την βραδιά με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη (vids)

Μαγεύτηκαν οι τηλεθεατές του MEGA από την βραδιά με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη (vids)

Ιδιαίτερη βραδιά με ροκ στοιχεία και εξαιρετικούς μουσικούς επί σκηνής οργάνωσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το «Σπίτι με το MEGA»

Ιδιαίτερη βραδιά με ροκ στοιχεία και εξαιρετικούς μουσικούς επί σκηνής οργάνωσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το «Σπίτι με το MEGA».

Τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και αγαπημένα από το ελληνικό πεντάγραμμο ενορχηστρωμένα μοναδικά από τον Δημήτρη Μπαρμπαγάλα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με βάση τον νέο της δίσκο «Παρ’ το αλλιώς» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών και σπουδαίων ερμηνειών, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το κοινό από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το πρόγραμμα και γέμισε τα social media με χιλιάδες μηνύματα αγάπης και θαυμασμού.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Μου έχετε λείψει θανάσιμα

«Καλησπέρα σας. Καλώς ήρθατε στο ‘Σπίτι με το ‘MEGA’. Μου έχετε λείψει θανάσιμα. Έχω απεριόριστη χαρά και μια μικρή αγωνία. Ελπίζω εγώ και οι συνεργάτες μου κατά τη διάρκεια της βραδιάς να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να συναντηθούμε ακόμα και από μακριά με αφορμή τη μουσική και τα τραγούδια. Ας περάσουμε όμορφα, χαλαρώστε, καθήστε αναπαυτικά προς το παρόν και  ακολουθήστε μας,. Καλή διασκέδαση και καλή ακρόαση» είπε η ερμηνεύτρια στην έναρξη της βραδιάς.

Η Ελεωνόρα «επέμεινε» στην πρώτη δισκογραφική δουλειά, χαρίζοντας στους ακροατές του MEGA ένα ακόμα τραγούδι που την καθιέρωσε στα μουσικά δρώμενα.

Το «Έλα» σε μουσική και στίχους Sunny Μπλατζή έκλεψε από την αρχή τις εντυπώσεις και έδωσε στην Ζουγανέλη ένα σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια.

«Τώρα θα μου επιτρέψετε να σας πω το τραγούδι που βγήκε πρώτα από την νέα μου δισκογραφική δουλειά. Μια διασκευή, με ελληνικούς στίχους του Νίκου Μωραϊτη» είπε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πριν ερμηνεύσει το «Σταθερό». Το τραγούδι είπε πρώτη το 1998 η Mina με τον τίτλο «Impagliatori d’ aquile».

Στη συνέχεια η ερμηνεύτρια επιλέγει το «Μ’ αγαπούσες κι άνθιζε» του Μίνωα Μάτσα σε στίχους Ελένη Φωτάκη από τον ομώνυμο δίσκο του 2015.

«Κουνήστε το!»

Με παιχνιδιάρικη διάθεση η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ερμήνευσε ένα τραγούδι που χαρακτήρισε την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

«Ιλισσός» του Μάνου Χατζιδάκι που λατρεύτηκε από την Μελίνα Μερκούρη αλλά και την Νανά Μούσχουρη. Το κομμάτι γράφτηκε το 1955 σε στίχους Γιώργου Εμιρζά.

«Όπως είμαστε ωραίοι, αφήστε το ρυθμό και θα κάνουμε ένα δύσκολο εγχείρημα. Εκεί που μας βλέπετε στις υπέροχες οθόνες αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει. Σηκωθείτε από τους υπέροχους καναπέδες που έχουν βαρεθεί να σας βλέπουν όπως και εμένα και αφήστε το κορμάκι σας ελεύθερο. Αυτό θα σας βοηθήσει να τραγουδήσετε καλύτερα. Εν ολίγοις, κουνήστε το».

Σε τρομερά ανεβαστική διάθεση και μη σταματώντας λεπτό να χορεύει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ξεσήκωσε το κοινό του MEGA.

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα ήρθε και η «Μυρτιά του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Νίκου Γκάτσου που έχει συγκλονιστικά ερμηνεύσει η Γιοβάννα αλλά και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Ξεκίνησα να τραγουδάω χωρίς να έχω συνειδητοποιήσει πόσο πολύ μου αρέσει. Μόλις είχα τελειώσει την δραματική σχολή και το πρώτο πράγμα που ήρθε ήταν το τραγούδι και είπα θα το κάνω. Το να έχεις μεγαλώσει σε μουσική οικογένεια είναι αρκετά σημαντικό, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να είσαι παρατηρητής των πραγμάτων και πολύ διαφορετικό να ενεργείς σε αυτά. Κάποια στιγμή, και εκεί ευχαριστώ την οικογένεια μου, την ημέρα που άρχισε να ανακαλύπτω μόνη μου πώς πρέπει να διαχειριστώ ότι ερχόταν στη ζωή μου και είχε σχέση με το τραγούδι, έκαναν πίσω. Χωρίς να είναι προστατευτικοί, ούτε διδακτικοί. Καμία φορά αυτή η συμπεριφορά μπορεί να ανακόπτει την προσωπική σου διαδρομή» εξομολογήθηκε η Ζουγανέλη για την πορεία της στο χώρο.

«Τα παιδιά της γειτονιάς σου» από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το κοινό της εκπομπής στο «Σπίτι με το MEGA».

Παραδοσιακό κομμάτι που έχει ερμηνεύσει μεταξύ άλλων η Μαρίκα Παπαγκίκα το 1926 αλλά με μεγάλη επιτυχία και η Γλυκερία.

Στη συνέχεια «Η Λίλη η σκανταλιάρα» από το μακρινό 1931 σε μουσική και στίχους Πάνου Τούντα που έχει ερμηνεύσει πρώτη η Ρόζα Εσκενάζυ και έχουμε αγαπήσει και με τη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου.

«Τον έρωτα ρωτάω» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη από το 2008 και «Ούζο όταν πιείς» της Χαρούλας Αλεξίου από το 1997.

Εντυπωσιακές ερμηνείες για το κοινό του MEGA

Ένα τραγούδι αρκετά διαφορετικό από αυτά που την έχουμε συνηθίσει επέλεξε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για να κλείσει αυτό το μέρος του προγράμματος.

Το «Δώδεκα παρά» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Θεοφάνους από τον δίσκο «Γύρισε» του Βασίλη Καρρά, είναι από τα κομμάτια που η ίδια αγαπάει πολύ και έχει συμπεριλάβει στον τελευταίο δίσκο «Πάρ’ το αλλιώς».

«Το επόμενο τραγούδι είναι πολύ βοηθητικό για εμάς γιατί το χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να εξωτερικεύσουμε και να απομακρύνουμε από την ψυχή μας τον θυμό».

«Εμείς συγκεκριμένα επειδή μας έχει λείψει να βρισκόμαστε και να παίζουμε μουσική, έχουμε μια δυσκολία να διαχειριστούμε το θυμό μας. Σας καλούμε να τραγουδήσετε και εσείς, να διαολογιστείτε, να δώσετε σημασία στα λόγια και να αφήσετε αυτό το συναίσθημα αυτού του καταπιεσμένου θυμού να φύγει μακριά μας». Έτσι προλόγισε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. «Τα λέμε» σε ελληνικούς στίχους Sunny Μπαλτζή από το 2011.

«Επιμονή» στην επιτυχία

Από τον δίσκο «Μετακόμιση τώρα» και τη συνεργασία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τον Κώστα Λειβαδά προέκυψαν πολλά όμορφα τραγούδια αλλά σίγουρα ένα ξεχώρισε ιδιαίτερα.

«Επιμονή» για τους δύο καλλιτέχνες και πολύ γρήγορα το τραγούδι του 2013 έγινα σήμα κατατεθέν για όλα τα γλέντια εκείνου του καλοκαιριού αλλά και όλους τους γάμους που ακολουθήσαν.

«Ακρογιαλιές δειλινά» του Βασίλη Τσιτσάνη στο τέλος αυτού του μέρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ