Μαντόνα – Τα γυμνά της βασίλισσας της ποπ που λατρέψαμε

Μαντόνα – Τα γυμνά της βασίλισσας της ποπ που λατρέψαμε

Από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα, η Μαντόνα έχει καταφέρει να δώσει σε όρους όπως «γυμνό» και «πρόκληση» μια εντελώς δική της προσέγγιση και ερμηνεία.

Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, η Μαντόνα, έχει χαρίσει στην ποπ κουλτούρα αμέτρητες, αξιομνημόνευτες  στιγμές, πολλές από τις οποίες δεν περιλαμβάνουν και πολλά ρούχα…

Ανατρεπτική, προκλητική, παίζοντας πάντοτε με τα όρια της λογοκρισίας και βγάζοντας συχνά-πυκνά τη γλώσσα στην καθολική της ανατροφή, η Μαντόνα από τα πρώτα της βήματα στη μουσική βιομηχανία, ήταν αποφασισμένη για το ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να την θυμόμαστε για πάντα, χωρίς να την μπερδεύουμε με οποιαδήποτε άλλη.

Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε. Και με το παραπάνω…

Η μία επιτυχία έφερε την άλλη και τα εξώφυλλα των περιοδικών στα οποία έχουν φιγουράρει φωτογραφίες και συνεντεύξεις της, αναρίθμητα.

Μια απόλυτα πετυχημένη μουσική πορεία, κινηματογραφικά περάσματα και ρόλοι που έχουν το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα της, αλλά και μια προσωπική ζωή που κάθε παπαράτσι λαχταρά να απαθανατίσει με το φακό του.

Η ίδια βέβαια από την άλλη, έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους φωτογράφους, καθώς δεν χρειάστηκε να την πετύχουν τυχαία σε κάποια  στιγμή, που πολλοί συνάδελφοί της και σταρ του Χόλιγουντ, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η ιστορία της Μαντόνα είναι γνωστή, καθώς ως φιλόδοξη νέα πήγε στην Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το όνειρο της.

Επειδή ήταν ολομόναχη στην αρχή της καριέρας της έκανε πολλές δουλειές για να επιβιώσει.

Έτσι λοιπόν έκανε φωτογραφήσεις γυμνή ή ημίγυμνη για λίγα δολάρια.

H ίδια θα φροντίσει στη συνέχεια να συνδέσει το όνομα της με ό,τι μπορεί να προκαλέσει την προσοχή μας.

Από το ξεκίνημα της στο Like a Virgin και την live ερμηνεία της στα μουσικά βραβεία του MTV, το μουσικό ντοκιμαντέρ «Truth or Dare» του 1991 και βιντεοκλίπ όπως τα Like a Prayer, Justify my love κ.α, από τις φωτογραφίσεις της σε περιοδικά, μέχρι τις αναρτήσεις της στα social media, η Μαντόνα έχει δώσει σε όρους όπως «γυμνό» και «πρόκληση» μια εντελώς δική της προσέγγιση και ερμηνεία.

«Προκαλώ άρα υπάρχω»

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαντόνα έπαιξε με τα ΜΜΕ και το μάρκετινγκ, κατασκευάζοντας συγκρούσεις με σκοπό την επικράτησή της.

Δεν δίστασε άλλωστε να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με τον ίδιο τον Πάπα και την Καθολική Εκκλησία….

Το σεξ από την άλλη, ήταν σταθερή αξία στο «οπλοστάσιο» της, προκειμένου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της και να αυξήσει τις πωλήσεις της και την φήμη της.

Ενδεικτικά το βιντεοκλίπ του «Justify my love» απαγορεύτηκε να προβάλλεται πριν τα μεσάνυχτα από το πουριτανικό αμερικανικό MTV.

Ακόμα μια πρόκληση,  ήταν η κοινή της εμφάνιση με την αμφιφυλόφιλη κωμικό Σάντρα Μπέρνχαρντ, η οποία πυροδότησε φήμες για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Η Μαντόνα τις διέψευσε, όχι όμως και η Μπέρνχαρντ.

Το σκάνδαλο για μια ακόμα φορά κάθε άλλο, παρά έβλαψε τη φήμη της βασίλισσας της ποπ.

Με τον ίδιο πάν-κάτω τρόπο η βασίλισσα της ποπ έπαιζε πάντα και με την εικόνα της στον φωτογραφικό φακό.

Από το Penthouse στην Vogue και από το Playboy στο περιοδικό Interview, η Μαντόνα έχει φωτογραφηθεί από παγκοσμίου φήμης φωτογράφους, δημιουργώντας στιγμές υψηλής αισθητικής, που έχουν γράψει ιστορία.

Στην εποχή των social media και ενώ έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στους κύκλους του θεάματος, η Μαντόνα συχνά δημοσιεύει γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες της, στιγμιότυπα από την προσωπική της ζωή που ικανοποιούν την ηδονοβλεπτική πλευρά των ακολούθων της, ενώ συνεχίζει να αφήνει το απαραίτητο πέπλο μυστηρίου μιας μοιραίας γυναίκας, δημιουργώντας περσόνες όπως η Madame Χ.

Την έχεις ακούσει, την έχεις δει, έχεις μιλήσει για εκείνη. Η Μαντόνα ντυμένη ή όχι, κατάφερε αυτό που έβαλε στόχο στο ξεκίνημα της και όπως εμείς, έτσι και εκείνη, το απολαμβάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ