«Bόμβες» απο τον Γιάννη Μπέζο για τη νέα εποχή της τηλεόρασης

«Bόμβες» απο τον Γιάννη Μπέζο για τη νέα εποχή της τηλεόρασης

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για το ρόλο του στη νέα σειρά που πρωταγωνιστεί με τίτλο «Σε ξένα χέρια» αλλά και για την μυθοπλασία.

Ο Γιάννης Μπέζος με αφορμή τη νέα σειρά «Σε ξένα χέρια» που πρωταγωνιστεί έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλώντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο για τον ρόλο του στη σειρά, για το αν έχει δει τι παίζεται στην τηλεόραση αλλά και για τη μυθοπλασία γενικότερα.

Για το «ναι» στη σειρά έπαιξε ρόλο το ότι θα προβάλλεται από την ΕΡΤ;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν κρίνω έτσι τα πράγματα. Δεν με ενδια­φέρει το μέσο όπου θα προβληθεί μια δουλειά. Με ενδιαφέρουν όμως το κείμενο, να έχει έντιμη ματιά, να μην «υποδύεται» κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, αλλά και οι συνθήκες. Να γίνονται οι δουλειές με αρχοντιά και όχι με μιζέρια».

Στα «Ξένα χέρια» πώς γίνονται;

«Εδώ υπάρχουν πολλοί ρόλοι και κάθε ρόλος έχει ένα κύρος. Δεν είναι έτσι «πεταμένος» για να λειτουργεί συμπληρωματικά. Πρόκειται για μια κωμωδία που δεν είναι μόνο οικογενειακή και δεν είναι μόνο κωμωδία. Έχει και κάποια…μινόρε. Δεν θα τα πω ακριβώς δραματικά, αλλά όπως είναι η ζωή μας: έχει απ’ όλα! Επίσης δεν έχει αστεία στοιχεία παραταγμένα απλώς για να προξενούν γέλιο. Όλα γίνονται με μια γλυκύτητα, που δημιουργεί ευφροσύνη»

Η δύσκολη εποχή μας χρειάζεται παραπάνω ευφροσύνη;

«Κάνω 42 χρόνια αυτή τη δουλειά και όλο αυτό ακούω: ότι χρειάζεται περισσότερο γέλιο. Φαίνεται, κάποιοι στη ζωή τους δεν έχουν γελάσει καλά. Μα πρόκειται για μια φυσική ανάγκη. Υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να νιώθει ευφορία;»

Μήπως στην εποχή της καραντίνας χρειαζόμαστε περισσότερο γέλιο;

«Δεν βαριέστε, όχι… Για μένα άλλα είναι τα προβλήματα του «κλεισίμα­τος». Είναι πιο ουσιαστικά από το «θέλουμε να ξεσκάσουμε». Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμά­στηκαν επαγγελματικά, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις».

Φέτος δεν προλαβαίνουμε τις πρεμιέ­ρες σειρών. Πώς σας φαίνονται;

«Επειδή είχα παραστάσεις με τον Οθέλλο», δεν έχω προλάβει να δω τι γίνεται, παρά μόνο αποσπασμα­τικά, οπότε δεν θα ήθελα να κάνω κρίση επιπόλαια».

Όπως και να έχει, πάντως, μιλάμε για πολλή μυθοπλασία.,.

«Βεβαίως! Το θέμα όμως δεν είναι να κάνουμε πολλή μυθοπλασία, γιατί και παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά σπουδαίες επιδόσεις δεν είχαμε. Όλα αυτά γίνονταν γιατί έπρεπε τα κανάλια να έχουν πρόγραμμα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, που τα κανάλια πια δεν είναι μόνο δύο, οπότε μοιράζονται η τηλεθέαση και το ενδιαφέρον του κοινού. Φοβάμαι μάλιστα ότι πολλές φο­ρές κυνηγάμε να ‘’αιχμαλωτίσουμε’’ το κοινό, καταφεύγοντας σε εύκολες λύσεις. Προκειμένου δηλαδή να αποσπάσεις την τηλεθέαση κατεβάζεις τον πήχη αντί να παραμένεις ψηλά. Νομίζω όμως πως είναι άδικο. Εφόσον ανεβαίνει η μυθοπλασία, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για προγράμματα με καλύτερη θεματολογία».

Έχετε κάτι στον νου σας;

«Η τηλεόραση παραμένει συντη­ρητική. Δεν τολμά να κάνει «ανοίγ­ματα», ενώ γύρω μας υπάρχουν μεγάλα ζητήματα. Γυρνάμε γύρω από τα ίδια και βράζουμε στο ζουμί μας. Δεν υπάρχει μια κοινωνική ματιά, που να βλέπει προς το μέλλον. Μόνο κάτι ερωτικές ιστορίες. Ενώ συζητάμε κάθε μέρα σοβαρά θέματα, όπως ο ρατσισμός τα ζητήματα των γυναικών, των μειονοτήτων, του σεξουαλικού προ­σανατολισμού, της Εκκλησίας, στην τηλεόραση δεν καταπιανόμαστε ποτέ. Βαδίζουμε στην πεπατημένη και αυτή μας κρατά πίσω. Είμαστε συντηρητικοί. Φοβόμαστε».

Πηγή: Τηλέραμα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ