Ο «Γαμ#@», η Μπακοδήμου, ο Στάθης, οι «Ράδιο Αρβύλα», ο φαιδρός «πορνοστάρ»-βιαστής και οι ανώμαλοι

Ο «Γαμ#@», η Μπακοδήμου, ο Στάθης, οι «Ράδιο Αρβύλα», ο φαιδρός «πορνοστάρ»-βιαστής και οι ανώμαλοι

Ο «γαμ#@» ή αλλιώς, ένας (ακόμη) ανώμαλος που αποφάσισε να κάνει τον διεθνή «μπήχτη» και να δείξει τα... προσόντα του στο διαδίκτυο!

Γυναικοκτονίες, revenge porn, ξυλοδαρμοί, bullying, εξευτελισμοί και τόσες άλλες καταστάσεις εκτός λογικής. Ολα τα έχουμε ζήσει αυτό το διάστημα. Και δυστυχώς, κάθε μέρα είναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Μια ακόμη γυναικοκτονία.

Ενας ακόμη ανώμαλος που αποφάσισε να κάνει τον διεθνή «μπήχτη» και να δείξει τα… προσόντα του στο διαδίκτυο, μπας και ικανοποιηθεί (ΗΜΑΡΤΟΝ) ένας άλλος ανώμαλος, που θα δει μια κοπέλα να κάνει το πιο φυσιολογικό (και ιερό) πράγμα του κόσμου, χωρίς όμως οι ίδια να έχει συναινέσει. Αλλά γιατί έτσι του τη σβούριξε του «μπήχτη».

Ως γενικότερη αντίληψη, είναι λάθος να μπαίνουμε στη διαδικασία διάκρισης, μεταξύ γυναίκας και άνδρα. Αλλά στην ουσία, η διάκριση είναι ξεκάθαρη. Και στην τελική σούμα, η γυναίκα 9/10 φορές είναι το θύμα. Στην… καλύτερη ζωντανό θύμα, που μάχεται να κερδίσει τον κάθε χυδαίο. Στη χειρότερη, Κάρολαϊν. Νεκρή από τα χέρια ενός μανιακού, ενός ζηλόφθονα, κάποιου που μπορεί να πιστεύει ότι είναι επιβήτορας και κάθε θηλυκό του ανήκει και απαγορεύεται να φύγει από τον… στάβλο του. Παράνοια. Αλλά καθημερινότητα, πλέον. Εφιάλτης.

Η Μαρία Μπακοδήμου είπε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA, για τις γυναικοκτονίες και την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Και μπορεί να μην είναι ωραίο να ακούς κάποιον να σε στέλνει στον ψυχίατρο, αλλά κάποιοι ίσως πρέπει να τον επισκεφθούν επειγόντος. «Κάτι γίνεται με τους άντρες. Πρέπει να πάτε ένας ένας με διάταγμα να εξεταστείτε από ψυχολόγο. Σκοτώνουν γυναίκες, κακοποιούν, ανεβάζει ο άλλος βίντεο και φωτογραφίες για να δείξει ότι είναι ο γαμ@#. Δεν υπάρχει σεβασμός και δεν υπάρχει ενσυναίσθηση. Αυτό που κάνεις μπορεί τον άλλον να τον πληγώσει πάρα πολύ και να μην έχεις και όφελος», είπε η Μπακοδήμου

Αλλά είπε και κάτι ακόμη. Που είναι όλη η ουσία της αντίδρασης που πρέπει να έχει η κοινωνία σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση: «Με αφορμή το γεγονός με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μίλησα στους γιους μου».
Εκανε αυτό που έπρεπε. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε γονιός. Να εκπαιδεύσει τα παιδιά του. Όταν η γυναίκα χαίρεται το σεξ είναι κακής ποιότητας, ενώ για τον άντρα… αριστείο; Η μία πουτάνα, ο άλλος μάγκας; Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη διαφοροποίηση, δεν νομίζετε. Κάτι δεν πάει καλά σε κάθε Στάθη, που θέλει να το παίξει Ρον Τζέρεμι των φτωχών και έχει απωθημένο να κάνει τον πορνοστάρ, σε κοριτσάκια που χωρίς της συγκατάθεσή τους δίνονται βορά στο κοινό. Γίνονται «αντικείμενα» του σεξ, για κάθε ανώμαλο «Στάθη». Καταπατάται κάθε έννοια της ιδιωτικότητάς τους. Από κάθε «Στάθη».

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Ο κάθε φαιδρός (μην κοροϊδευόμαστε, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι), θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποτρέπεται. Ή εάν δεν αποτρέπεται, να τιμωρείται, ως βιαστής. Διότι αυτός ο βιασμός είναι χειρότερος από τον σωματικό. Είναι ψυχικός, ψυχολογικός, κοινωνικός. Στέλνει κορίτσια στην αυτοκτονία, από ντροπή και απελπισία. Είναι μια πράξη ακραία ποινική και κόντρα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Εχεις γιο; Μάθε του να σέβεται τη μητέρα του. Την αδερφή του. Τη θεία του. Ολο τον κόσμο. Μάθε του να σέβεται τον άνθρωπο πάνω από όλα. Μάθε του τα βασικά. Μάθε του να είναι άνθρωπος. Κοινωνικό ον. Και όχι αρπακτικό.

Εχεις κόρη; Προστάτεψέ τη. Οχι με ακρότητες. Με συζήτηση. Με σωστή ενημέρωση. Χωρίς κόμπλεξ. Χωρίς παρωπίδες. Μάθε της να λέει «όχι». Να μην κάνει βήμα πίσω. Μάθε της. Μίλα της. Ενημέρωσέ την. Είμαστε στο 2021. Τα παιδιά έχει πάψει δεκαετίες να τα φέρνει ο πελαργός. Το ίντερνετ (τους) τα δείχνει όλα. Είναι αδυσώπητο. Γίνεται τέτοιο, στα χέρια εγκληματιών και βιαστών. Και 9/10 φορές, θύμα είναι τα κορίτσια μας. Η κόρη σου, η κόρη μου. Στάσου δίπλα της. Γίνε στήριγμα και φως, όχι επικριτής και σκοτάδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ